aloittelevaleipuri
Mun pitäs kohta tehdä 10 ohrarieskaa ekaa kertaa. Oisko jotain hyvää reseptiä? ja vinkkejä muutenkin? En nyt haluis epäonnistua!
Ohjeita on monenlaisia, mutta jos et laita mitään kohotusainetta, tulee kyllä kovaa ja littanaa leipää Nesteen on hyvä olla kylmää.ite löysin tälläisen ohjeen 1l jääkylmää vettä 2kg ohrajauhoja 1rkl suolaa ?? MIten nää reseptit voi vaihdella näin paljon?
tämä ohje on hyvä esimerkki kainuulaisesta perinteisestä ohrarieskasta jota ennen tehtiin, rieskasta tuli kovaa ja yleensä se vielä kuivatettiin lisäksi. siitä paloiteltiin pieniä napposia joita sitten hampaattomat/huonohampaiset imeskeli eli lapset, vanhukset.ite löysin tälläisen ohjeen 1l jääkylmää vettä 2kg ohrajauhoja 1rkl suolaa ?? MIten nää reseptit voi vaihdella näin paljon?