Leipurimestareita konsultoisin gluteiinittomasta leivonnasta, voiko pelkkiä perunajauhoja käyttäen...

...tehdä jonkinlaisen herkkuleivonnaisen, kakkupohjan, kakun, piirakan tms? Pohdinnassa mitä leivpoisin synttäreille yhdelle henkilölle, jolla ei ole keliakiaa, mutta hän kuitenkin joutuu välttelemään näitä viljoja mitä keliaatikotkin. En viitsisi ostaa glut.jauhoja, koska niille ei kuitenkaan käyttöä meillä muuten, mutta pohdin voisinko leipoa esim. perunajauhoja, maizenaa apuna käyttäen jotain herkutusta mikä maistuisi sitten muillekin. Ohjeita vastaan otan kovin mielelläni:)
 
"MML"
Kääretorttu on helppo tehdä perunajauhoista. Ja tällanenkin ohje löytyi: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/280545/Gluteenittomat%20suklaamuffinit%20perunajauhoista/
 
Eräältä nettitutulta sain ohjeen ja meillä ei enää muulla ohjeella tehdä, vaikka kukaan ei gluteenitonta noudata :) Toi toki vaatii kauppareissun ja gluteenittomien jauhojen ostamisen, mutta SUOSITTELEN!

Törkeän hyvät gluteenittomat vohvelit, n. 10kpl

100g voita
3/4dl sokeria
vaniliinisokeria
1/2tl suolaa
4 kananmunaa
3dl Semper Fin Mix jauhoa
reilu 1dl Provena taysjyväkaurajauhoa (puhdasta kauraa)
1tl leivinjauhetta
2dl piimää

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää mausteet. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään, lisää takinaan vuorotellen piimän kanssa. Paistoa vaille valmis.

Laiskan versio on käyttää juoksevaa margariinia ja sekoittaa kaikki käsin vatkaten, toimii hyvin sekin.

Taikinan kuuluu olla paksua, vohvelit ovat paksuja ja rapeita, eivät lettumaisia.

Mikäli kaurajauho ei käy, voi vohvelit tehdä semperin jauholla kokonaan- tarvitaan reilu 4dl.
 
ap,
Kiitos, kirjoitinpa tuon vohveliohjeen talteen. Hakusessa juuri sellainen ohje joka maistuisi sitten kaikille. Tähän mennessä gluteiinittomat leivonnaiset mitä olen joskus harvoin maistanut, ei ole maistuneet loppuun saakka. Syömättä jääneet. Kiitos siis ohjeesta, menee kokeiluun:)
 
  • Tykkää
Reactions: Sanna80
"vieras"
Gluteeniton unelmatorttu on helppo ja nopea tehdä, löytyy googlaamalla. Maku.fi muistaakseni. Olen helpottanut reseptiä siten, että laitan kermaan vaan vaniliinisokeria ja marianne-crushia. Hyvää ja maistuvaa! Gluteenittomat porkkanaleivokset maistuvat myös ihan normaaleilta porkkanaleivoksilta.
 
"Helmi S"
Ei vohveleita! Vohvelirautaa on lähes mahdotonta saada tarpeeksi puhtaaksi, ja niitä vehnän murusiakaan ei saa olla.

Perunajauhoista tulee tosin hyvä kääretorttu- tai kakkupohja. Maistuu kaikille, eikä kukaan huomaa eroa.
 

Yhteistyössä