Leipäjuusto

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja natinajuuston ystävä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
N

natinajuuston ystävä

Vieras
Tästä on varmaan ollut keskustelua jossain, mutten jaksa etsiä. Mietin tässä tilamaidon suhteen olevia rajoituksia. Eräs tila tekee todella herkullista leipäjuustoa ja tekisi aivan valtavasti mieli syödä sitä, mutta uskallanko?
 
Leipäjuustohan kypsennetään uunissa, joten sitä voi syödä. Tuo listeriariskihän koskee nimen omaan TUOREjuustoja, joita ei siis kypsennetä ja tuolloin on pastoröimattomasta maidosta tehdyssä juustossa listeriariski.
 
Alkuperäinen kirjoittaja mutta...:
...leipäjuustossa lukee mun mielestä kyllä että "paahdettu tuorejuusto" tai jotain sen suuntaista!

Mutta siis jos sen KUUMENTAA riittävän kuumaksi, niin kuin leipäjuustolle yleensä tehdään ennen syöntiä, niin mahdollinen listeria joka tapauksessa kuolee.
 
suomessa on tilajuustoloissa niin tarkat hygieniaohjeistukset, että taatusti voit syödä sitä natinajuustoasi :). myös suomalainen maito on täysin juomakelpoista maitotiloilta suoraan ostettunakin, eikä tarvitse pastörointia ollakseen juotavaa! maitotiloilla suoritetaan omavalvontaa ja hygienia on erittäin tarkkaa koko maidon tuotantoprosessin ajan.
 
Ystävälläni on maatila ja hän joi ihan tankkimaitoa raksaana ollessaan.

Tuosta leipäjuuston kuumentamisesta ennen syöntiä sen verran, että mulla jää kyllä silloin se syömättä :) Parasta se on kylmänä kahvin kanssa.
 
Meidän jääkaapistamme löytyypi Juustoportin leipäjuusto. Paketin kyljessä lukee paahdettu tuorejuusto ja se on tehty pastöroidusta maidosta. Uskaltaisin syödä kylmänäkin tuon pastöroinnin vuoksi.
 
Kiitos vastauksista. Uskallan kylä syödä aivan huoletta kylmänäkin kaupan pastöroitua leipäjuustoa. Kyse onkin nimenomaisest tilamaidosta tehdystä leipäjuustosta... Kun on kerran saanut maistaa kotona tehtyä eivät kaupan massatuotteet maistu miltään. ;)
 

Yhteistyössä