Lastenvaunut lentokoneeseen

Olemme piakkoin lähdössä Suomesta takaisin kotiimme ja pitäisi viedä lastenvaunut lentokoneeseen. Sylivauvan mukanahan saa viedä rattaat, mutta koskeeko tämä myös vaunuja (meillä Brion Kombit, joten tosi isot vaunut siis).

Toinen kysymys on vaunujen pakkaamisesta. Viimeksi näin, kun eräs pariskunta laittoi vaunuja lentokoneeseen, niin ne vain laitettiin kasaan, eikä koppaosaa irroitettu rungsta. Itse oletin niin tehtävän, jotta olisi kaksi järkevän kokoista pakettia, eikä yhtä superisoa käsiteltävää. Mietin tätä vaan etukäteen, jotta olisi voinut pakata vaunut hyvin valmiiksi pakettiin. Varsinkin, kun renkaat ainakin pitää tyhjätä, niin se olisi ollut hyvä tehdä valmiiksi kotona. Eli laitetaanko vaunut yhteen vai kahteen osaan, kun menevät ruumaan?
 
Yhtenä pakettina erillisestä maksusta saa ottaa koneen ruumaan ja ainakin me ollaan saatu aina iso muovipussi mihin vaunut on laitettu lennon ajaksi. Isot vaunut menee aina ruumaan ja niistä täytyy etukäteen ilmottaa.
 
Eiköhän myös vaunut voi viedä.
Meille ainakin myytiin (oli kuitenkin pakollinen) sellanen iso paksua muovia oleva pussi johon ne vaunut piti sulloa... ja suosittelivat että säästää loman ajan että voi samaa käyttää takastullessa.
Mutta maksoi muistaakseni 5? se pussi.
Muistaakseni ei maksettu muuten niiden kuljettamisesta.
 
Me ei olla koskaan jouduttu maksamaan vaunuista mitään erillistä maksua. Joskus ollaan saatu pussi ja siitäkään ei veloitettu mitään, mutta joskus on käynyt niin, ettei pusseja ole, vaan vaunut on laitettu ilman pussia ruumaan ja eikä ole likastunut.
 
SMP
maksullisuus riippuu lentoyhtiöstä, olemme lentäneet saslla/blue1 joissa molemmissa sylivauva statuksella saanut ottaa rattaat ilmaiseksi mukaan,mutta ko. muovipussi on maksanut 5 euroa. Finnairilla taas on saanut ottaa rattaat ilmaiseksi mukaan+ 10kg matkatavaraa ja ko.pussit ovat olleet aina ilmaisia eli kannattaa käydä katsoon lentoyhtiön sivuilta mitä ko. asioista veloittavat.

sylivauvan, lapsilipun ja aikuislipun kg rajoissa niin ruumaan kuin käsimatkoihinkin on paljon eroja lentoyhtiöiden välillä esim. air finland'lla saa ottaa 20kg/aikuinen ja lapsien/sylivauvojen kg pitää sisältyä ko. aikuisten kiloihin toisin taas kuin finnairilla taas saa otta rattaat+10kg ja käsimatkatavaroiden painonikin pitää sisältyä ko. kg rajoihin toisin kuin kilpailijoillaan jne..
 

Yhteistyössä