Lasten tarvikkeista

  • Viestiketjun aloittaja Tuleva monikko äiti
  • Ensimmäinen viesti
Tuleva monikko äiti
Odotamme ensimmäisiä lapsia, kaksosia. Oikeastaan muita lastentarvikkeita ei meillä ole muuta kun vaatteita ja äitiyspakkaukset ja pinnasängyt.

Muutama kysymys;
1. Laitanko aluksi lapset samaan pinnasänkyyn? (Siitäkin asiasta moni erimieltä)

2. Hankinko kaikkia tarvikkeita kaksi ja molemmille omansa? Niistäjät, amme, sitterit, tuttipullot, tutit, lelut, lakanat... ym.

3. Mitä lasten tarvikkeita kannattaa ostaa vasta lasten syntymän jälkeen? rintareppu, sitterit ym

Huh, nyt on alkanut jännittämään tämä kaikki. Ja on niin avuton olo, kun ei tiedä mitä tuleman pitää. Kellään ystävällänikään ei ole kaksosia. Ja kaikki on tähän asti sujunut hyvin, ei panikointia...
 
*Meillä pojat nukku n. 4kk ikäsiksi samassa sängyssä, meidän makkarissa. Sitten siirrettiin pojat omaan huoneeseen ja samalla omiin sänkyihin. Meillä toimi hyvin, täyspitkät yöunet jatku omissa sängyissä.

*Tutit pitää olla omat kummallakin. Tuttipullot ja niiden tutit menivät kyllä sekaisin, mutta nehän pestään. Meillä tais olla kuus pulloa yhteensä...
*Meillä oli yksi amme.
*Kummallekin oma sitteri (niissä viihdyttiin).
*Lakanoita meille riitti kummallekin kaksi settiä.
*Leluista sen verran, eihän kummallakin tarvi olla samanlaiset lelut... Purulelut (jääkaapissa viilennettävät) kummallakin omansa.
*Yksi niistäjä, senhän voi keittää.
*Rintareppu jäi meillä käyttämättä (tyttö syntyi kun pojat oli n.1v3kk, silloin se oli korvaamaton).

*Tutit, pullot, amme on kai tärkeimmät, jos kerta sängyt (pinnapehmuste) on ja ÄP:sta tulee lakanat, vaatteet yms.
*Pumpulia, vanupuikkoja, desinfiointiainetta kannattaa varata.
*nyt ei muuta tule mieleen, voi olla että unohdin jotain tärkeääkin, toivotaan, että muut sitten lisäilee :) :)
*Toivottavasti tästä oli apua! Neuvolasta voi myös kysyä.
* Älähän stressaa liikaa. Onnellista odotusta :hug: :hug: :hug:
(*meillä oli myös kaksoset ekoja lapsia, kyllähän se aluksi jännitti, mutta omalla painolla asiat meni.) :heart: :heart: :heart:
 
Tuleva monikko äiti
Kiitos vastauksestasi! =)
Miehen kanssa ollaan koko raskausaika puhuttu, että vertaillaan tuotteita, esim rattaat, että saadaan hyvät. Mutta nyt kun laskettuaika vain lähenee, niin tulee pelko ja kauhu, että ehdimmekö vertailla tarpeeksi ja ostaa kaikki valmiiksi. En kuitenkaan halua lähteä lastentarvike ostoksille hirmuisen mahan kanssa ja välillä sekin tulee mieleen, että jos lapset kovinkin etuajassa syntyvät ja ei olla keretty kaikkia ostamaan.

Loppuviikosta lähdemme ostoksille ja vaunuja vertailemaan! =)

Ja vielä sellainen kysymys, että kun lapset siirtyivät omiin sänkyihin nukkumaan, niin oliko heillä aina se oma vai vaihteliko se kummassa milloinkin nukkuivat?
 
Sitten kun siirtyivät omiin sänkyihin, niin nukkuivat aina samassa.
Meille kävi niin, että pojat synty rv33+2, ilman mitään ennakko varotuksia. Meillä kyllä oli kaikki valmiina varastossa :) :)
Voisko sanoa, että "onneksi" pojat joutu jäämään sairaalaan kolmeksi viikoksi. Saatiin sitten kasattua sängyt ja muutenkin laitettua lastenhuone valmiiksi.
Kannattaa ajoissa ostaa ne pakolliset, kun eihän sitä koskaan tiedä. Mun mielipide. :) :)
 
Samaan sänkyyn laitoimme kun olivat jo sairaalassa heti vierekkäin päälaet vastatusten(söpöä :heart: :heart: ). Kotonakin oli sitten turvallista ja lämpöistä siskokullan kyljessä ja voi kuinka uni maittoi.

Ennen synnytystä hankimme vain pinnasängyt valmiiksi ja niihin yhdet setit petivaatteita, kantokopat autoon ja rattaat, molemmille omat äityspakkaukset, muutamat pikkuvaatteet, maitopulloja, hoitoalustan ja tykötarpeet siihen eli siis vaippoja, vanupuikkoja jms.

Yllättäen sitten saimmekin sukulaisilta ja tuttavilta isot kasat vaatteita ja pieniä petivaatteita joten itse ei ole tarvinnut kyllä vaatteita ostella.

Tutteja emme alussa käyttäneet, ostimme ne myöhemmin, siis molemmille omat. Sitterit ostimme myös myöhemmin, emme vastasyntyneitä olisi niihin kuitenkaan laittaneet. Samoin kaiken flunssaan liittyvän kuten suppoja, suolaliuostippoja ja nenänniistäjän(tarvitaan yksi yhteinen, sen voi pestä ja sama tauti jyllää kuitenkin molemmilla)olemme ostaneet vasta tarpeen niin vaatiessa.

Aika hyvin sitä pärjää pienellä tavaramäärällä alkuun, kaupat ovat kuitenkin auki aamusta iltaan ja hankintoja saa tehtyä tarpeen vaatiessa, eipä tule hukkatavaraa turhaan osteltua.

:wave: :wave:
 
Mielenkiinnosta kysyn... Miten olette saaneet tutit pysymään "omina". Meillä ainakin lapset aktiivisesti vaihtavat tuttejaan, ovat tehneet tätä jo hyvin pienestä... Eli ottavat reilusti tutin suusta, tai jos vaan jossakin tutti näkyy niin sepä laitetaan omaan suuhun. Siis meillä tutit ovat käytössä muulloinkin kuin yö/nukkuma-aikana...

En siis ainakaan minä pidä kovin tärkeänä omaa tuttia, mutta tutti ylipäätään on pop.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2007 klo 10:30 vieras kirjoitti:
Mielenkiinnosta kysyn... Miten olette saaneet tutit pysymään "omina". Meillä ainakin lapset aktiivisesti vaihtavat tuttejaan, ovat tehneet tätä jo hyvin pienestä... Eli ottavat reilusti tutin suusta, tai jos vaan jossakin tutti näkyy niin sepä laitetaan omaan suuhun. Siis meillä tutit ovat käytössä muulloinkin kuin yö/nukkuma-aikana...

En siis ainakaan minä pidä kovin tärkeänä omaa tuttia, mutta tutti ylipäätään on pop.
Meillä kanssa pojat ottaa sen tutin minkä löytää ja toiselta otetaan suustakin ja laitetaan omaan suuhun enkä ole mitenkään pitänyt sitä pahana asiana, eiköhän vauvoilla samat "pöpöt" ole molemmilla... :wave:
 
Muutama kysymys;
1. Laitanko aluksi lapset samaan pinnasänkyyn? (Siitäkin asiasta moni erimieltä)

- meillä vauvat nukkuivat kuukauden samassa sängyssä, kunnes yöt kävivät niin levottomiksi että siirrettiin omiin sänkyihin (aluksi äp:n laatikot sängyissä). Joten tilanteen mukaan :).

2. Hankinko kaikkia tarvikkeita kaksi ja molemmille omansa? Niistäjät, amme, sitterit, tuttipullot, tutit, lelut, lakanat... ym.

Yksi niistäjä on riittänyt meille, samoin yksi amme. Ammekin tuli ostettua vasta kun vauvat oli n. 3kk. Pestiin siiihen asti vain suihkun alla, kävi paljon nopeammin. Sittereitä kannattaa ehdottomasti ostaa kaksi, meillä oli aluksi vain yksi. Itse suosin kertakäyttötuttipulloja, vältyttiin kokonaan pullopyykiltä. Pullotutit yhteiset ja tutteja on melko mahdotonta pitemmän päälle pitää molemmilla omiaan. Leluista käytiin meillä aika varhain jo taisteluja eli aika paljon on leluja kutakin 2 samanlaista. Lakanasettejä on molemmilla kolmet. Ja älkää menkö "höplään" että tarvitsette kauhean kasan vauvan vaatteita. Meille tuli niitä ovista ja ikkunoista kauheat määrät vaikka totuushan on se, että pyykkiä tulee pestyä usein kun on kaksi vauvaa koria täyttämässä. Niinpä hukumme tällä hetkellä pieniin vauvan vaatteisiin, joista suurta osaa ei ehditty edes käyttää.

3. Mitä lasten tarvikkeita kannattaa ostaa vasta lasten syntymän jälkeen? rintareppu, sitterit ym

Meillä jäi rintareput kokonaan käyttämättä, eli kannattaa ostaa tavaroita tosiaan vasta kun tarve on todellinen. Perusasiat kuntoon vauvoille. Meillä oli valmiina 1 naapurilta saatu sitteri, sängyt, vanhat vaunut, kaukalot ja äp:t. Ja toki tuttipulloja, tutteja ym. perus vauvasälää. Niin ja niitä vaatteita...*huoh* Leikkikehän ja rintareput saimme ihan turhaan ennen lasten syntymää. Samoin naapurilta saatu kävelytuoli jäi käyttämättä. Mutta toiselle turha voi olla toiselle tarpeellinen, eli tilanteen mukaan :). Paljon onnea odotukseen !
:flower:
 
Ai niin olihan meillä hoitopöytäkin valmiina ennen lasten syntymää. Suosittelen lämpimästi, säästää paljon selkää ja kaiken tarvittavan saa kätevästi käden ulottuville. Tosin monen mielestä sekin kapistus on turha... ;)
 
Meillä kyllä ja syötettiin samalla lusikalla samalta lautaselta. Siksi sanoin omat tutit, kun meillä ne vaan pysy omina. En osaa siihen mitään keinoa sanoa. Tosin meillä ei tutteja juuri käytetty muuten kun nukkuessa eli ne oli yleensä sängyissä... Kyllähän niillä samat lelut ym. on suussa, eli samat "pöpöt", ei se tuttien vaihtuminen/vaihtamenen paha juttu ole. Puhuin vaan omasta kokemuksesta. ;) ;) Myöhemmin, kun pojat jo ymmärsi, niin toisella oli siniset ja toisella vihreät tutit. Vähän ennenku pojat täytti kaks, niin tuteista luovuttiin.
 
Tuleva monikko äiti
Suur kiitokset kaikista vinkeistä ja neuvoista! Nyt taas vähän paremmin ymmärtää mitä ostaa kaupasta. Nyt alkaa hahmottumaan tuo kauppalistakin niin on helpompi muistaa kaupassa mitä ostaa.

Meillä on brion pinnasängyt ja niihin saa päälle sellaisen hoitoalustan, puisen. Millaisia kokemuksia sellaisesta? Voiko lapsi olla pitkään sen päälle eli kestääkö se?

Ja mitä ominaisuuksia kannattaa vaatia ja haluta sitteriltä? Selkänojan laskeminen ja nostaminen...

Meillä vaatteet on lajiteltu pitkälti värien mukaan (toiselle sininen ja keltainen, toiselle vihreä ja punainen. Toisen sänkyyn valmiiksi keltaiset vuodevaatteet ja toiselle vihreät) eli varmaan samalla periaatteella kannattaa nuo tutitkin olla, vai?

Entä vaipat. Miten kannattaa niistä ostaa valmiiksi? Tai äidinmaidonkorveiketta?
 
memmi82
Kaikki tarpeellinen on jo tainnut tulla esille.
Tosiaan se tutti homma,meille sanottiin jo sairaalassa että asioista ei kannata tehdä itselle liian vaikeita,syöväthän ne vauvat samaa tissiäkin ilman desinfiointia.

Meillä identtiset tytöt ja ensimmäiset lapset joten aika paljon tullut hankittua uutena ja samanlaisia. Mutta oikestaan vain sängyt pysyvät omina (2,5kk nukkuivat samassa) ihan jo senkin takia että yöllä hämärässä tiedän kumpi itkee missäkin välissä..
Korviketta kannattaa ostaa kaappiin varalle jos ei heti nousekaan maito niin ei tarvi stressata saako vauvat ruokaa vai ei. Tuttipulloja paljon jos tarvitsevat lisämaitoa rinnan lisäksi,niin ei tarvitse kokoajan pestä ja keittää. Pienimpiä vaippoja kannattaa ostaa pari pakettia,itse käytettiin pampers new baby mini-vaippoja ensin. Onnea odotukseen!
 
Tuleva monikko äiti
Pitääkö tuttipullot ja tutit keittää joka käytön jälkeen? Eli jos tutti tippuu lattialle, niin vaihdanko heti toiseen vai riittääkö vedellä huuhtelu?
 
meillä tutit ovat omat, kummallakin erivärinen. Käytännössä siis illalla ja päkkäreille nukkuun mennessä kumpikin saa oman tutin suuhunsa. Mutta tottakai ne välillä vaihtuvat kun ottavat niitä toistensa suusta ja keräävät lattialta. En siitä nyt ole ongelmaa edes ajatellut tehdä, samat pöpöt on, samaa tissiä syövät ja samalla lusikalla kauhotaan.

Kun he olivat pieniä, kiinnitin enemmän huomiota bakteereihin ja pesemiseen, mutta kun vauvat kasvavat ja "nuolevat lattioita", ei ole eroa syökö lattialle pudonnutta tuttia vai lattialta poimittua lelua . Mutta toki kodin ulkopuolella maahan tai lattialle tippuneen tutin pistän taskuun ja pesen ennen käyttöä, hoitolaukussa kulkevat mukana varatutit.
 
meillä nukuttiin aluksi rattaissa, sängyt ostettiin vasta kun pojat oli 3kk. sitten siirryttiin omiin sänkyihin. tutit oli aluksi omat, mutta kun oppivat ite vaihtamaan niin sekaisinhan ne on menny.. nyt olen huomannu et toiselle kelpaa vain ja ainoastaan silikoninen tuti. ja tietenkin sitten kun toinen haluaa ärsyttää toista niin se silikoninen viedään.. :/ :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2007 klo 18:18 Tuleva monikko äiti kirjoitti:
Pitääkö tuttipullot ja tutit keittää joka käytön jälkeen? Eli jos tutti tippuu lattialle, niin vaihdanko heti toiseen vai riittääkö vedellä huuhtelu?
kaksosten pulloja keitin 3kk ikäiseen saakka. niin kai se pitäisi tehdä.. mut nuorimman kanssa keitin ehkä ekan kerran kun pullot otettiin kaapin kätköistä taas esille.. :ashamed: tutteja keittelin kaksosten kans silloin tällöin mut nuorimman tutteja en pahemmin oo ehtiny..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2007 klo 18:18 Tuleva monikko äiti kirjoitti:
Pitääkö tuttipullot ja tutit keittää joka käytön jälkeen? Eli jos tutti tippuu lattialle, niin vaihdanko heti toiseen vai riittääkö vedellä huuhtelu?
Meillä pulloja niin paljon et riitti aina iltaan asti et ei tarvinnu päivällä pestä ja illalla kun pojat meni "yöunille" niin pesin pullot ja laitoin sterilaattoriin, se on tosi kätevä kapistus ihan vinkkinä! Säästää paljon aikaa ja vaivaa ja vettä myös... :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2007 klo 18:18 Tuleva monikko äiti kirjoitti:
Pitääkö tuttipullot ja tutit keittää joka käytön jälkeen? Eli jos tutti tippuu lattialle, niin vaihdanko heti toiseen vai riittääkö vedellä huuhtelu?
Edelleenkin suosittelen lämpimästi kertakäyttötuttipulloja ja -pusseja. Lisäksi iso kasa pullotutteja. Alkuun keittelin ahkerammin noita pullotutteja, tutteja taasen hyvin laiskasti. Vedellä joskus vähän huuhtaisin, mutta jos tippui lattialle niin katsoin ettei suuremmin ollut koirankarvoissa ja pistin suuhun :p ... No en ole muutenkaan hirveästi stressannut millään hygieenisyydellä ja muksut ovat vieläkin hengissä eivätkä ole sairastaneet muuta kuin kaksi nuhaa (nyt. 15kk ikäiset).
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.01.2007 klo 12:31 mie vaan kirjoitti:
No en ole muutenkaan hirveästi stressannut millään hygieenisyydellä ja muksut ovat vieläkin hengissä eivätkä ole sairastaneet muuta kuin kaksi nuhaa (nyt. 15kk ikäiset).
:wave: :wave: :wave:
Meillä on ollu aika pitkälti sama linja. Kaksosten tutteja yms. keitin aluksi usein, mutta sitten se vain jäi... :\| :\| :\|
Nyt nuorimmaisen kanssa en ole montaa kertaa, jaksanut/ehtinyt keitellä. :ashamed: :ashamed:
Meillä pojat 2v1kk ja tyttö 10kk, pojat on ollu neljä kertaa nuhassa ja tyttö kaksi kertaa.
Ei todellakaan kannata stressata "turhasta". Maalaisjärki mukana. Neuvojiahan aina riittää, mutta neuvot/huomautukset kanttaa ajaa suodattimen kautta. Kunhan itselläsi ja miehelläsi on hyvä olla ja lapset ovat tyytväisiä. Se riittää :hug: :hug:
 

Yhteistyössä