Lapsiperheeseen koira

Siinähän nuo syyt jo tulikin. Aika ei vaan riitä kaikkeen. Ja nyt ei tarvi kenenkään marttyyrin tulla selittämään yksinhuoltajuudestaan, 3lapsestaan ja 6koirastaan. Ette voi olettaa että kaikki on samanlaisia tai kaikki haluaa käyttää aikansa samallalailla. Jokainen ettii tietynlaisen koiran omaan elämäntilanteeseen sovittaen! On varmasti koiria jotka ei tarvi ensin 10km lenkkiä ja sen jälkeen vielä 2h aivojumppaa. Ja helppo koulutettavuuskin sen takia että ei energia vaan riitä vaativaan rotuun tällä hetkellä!
 
Noutaja
Labbis on kiltti ja leppoisa, mutta en sitä helpoksi väittäisi.
Luonnetta on enemmän kun monikaan uskoisi ( tai sitten meillä on poikkeustapaus :D ). Kultainennoutaja rakastaa lenkkeilyä ja turkki vaatii hoitoa, mutta muuten osuu aika hyvin.
Meillä labbis ja kultainennoutaja, lapukka ollut pennusta asti lastemme kanssa ja kultsi tuli vasta aikuisena, mutta silti se on melkeinpä kultsi, jolla paremmat hermot lasten kanssa.
Molemmilla sydän täynnä kultaa, enkä varsinaisesti uskom että kumpikaan tekisi lapsille mitään, mutta 100% en luota koskaan yhteenkään eläimeen.
 
Miksei pieni koira käy lapsiperheeseen? Jos osataan lapset ja koirat opettaa olemaan alusta asti yhdessä, niin ei pitäisi ongelmaa olla.
Täällä 2 vuotias lapsi, 5 vuotias lapinkoira, reilun vuoden ikäinen kääpiöpinseri ja tammikuussa tulossa vielä staffipentu.

Osaisiko ap kertoa vähän tarkemmin tuosta liikunnan määrästä ja laadusta? Remmilenkkejä vai irti juoksemista? Montako kertaa päivässä? Kesto? Onko aikomuksena harrastaa mitään?
 
  • Tykkää
Reactions: riiviöiden äiti
koirien kanssa työtä tekevä
[QUOTE="katija";27748361]Mietin tässä myös, että jos noin helppoa rotua kuin labradorinnoutaja pidät vaikeana, niin suosittelen jättämään koko koiran ottamatta![/QUOTE]

itseasiassa labbis ei ole helppo rotu ollenkaan :)
 
Lapukka ei varmaan ole ap:n tarkoittamalla tavalla helppo koira. Vaikka se olisi helppo kouluttaa, se vaatii kuitenkin aika paljon. Pitkiä lenkkejä ja aivotyötä. Ei niitä ihan muuten vain käytetä opaskoirina. Työmotivaatiota riittää ja varmasti labradori keksii itsellensä omat virikkeet, jos niitä ei omistajalta heru. Eli siinä mielessä ei helppo koira. Labbis ei ole mikään sohvakoira todellakaan. Tai voihan siitä sellaisen tehdä, mutta...

Ap voisi kertoa hieman tarkemmin, mitä koiran kanssa olisi tarkoitus tehdä. Kuinkan pitkiä lenkkejä jne.
 
Iiks
No jos ei tämän hetkisessä elämäntilanteessa jää aikaa hoitaa koiraa yms niin kannattaisiko siirtää parilla vuodella hankintaa. En todellakaan tullut mitään lelukoiraa ehdottelemaan, mutta kriteerit kuulostaa hieman siltä että koiran tulisi olla täysin "hajuton ja mauton" :)

Meillä Belgian paimenkoira, aivan mahtava lasten kanssa. Tosin se on kaukana noista ap:n kriteereistä!

Mies hinkuaisi Ranskan Buldoggia joka ei kyllä kaikkia kriteereitäsi täytä, mutta melkein :)
Tietenkin tiedät että koirat ovat myös yksilöitä eli ne viralliset rotumääritykset ei tasan aina pidä paikkaansa... Vaan kun valitsee hyvän kasvattajan ja sopivan tuntuisista vanhemmista parhaan pennun, niin usein voi jo karsia luonteesta haluaminsa piirteitä. Ainakin jonkun verran.
 
Pakko koiraihmisenä työntää lusikka tähänki soppaan. :) nyt en taas ymmärrä joitain kommentteja, eikö se nimenomaan ole tarkoituskin kartoittaa millaista koiraa hakee ja millanen koira sopii perheeseen? Eli kriteerit "ei tarvitsisi monen tunnin lenkkejä joka päivä" tai "ei riistaviettiä, haukkuherkkyyttä" on ihan ymmärrettäviä ja niitä kuuluukin ajatella koiraa hankkiessa. Sehän on nyt selvää että koiran pitää saada kunnolla liikuntaa mutta onko se liikunnan tarve dobermannin luokkaa vai jotain kiinanpalatsikoiran? Rehellisesti pitää ajatella tältäkin kantilta. Ja tajusin kyllä ton pointin että lapsikin voi taluttaa. En heti ajatellukkaa että aloittaja asuu hesassa ja niiden 7vee lähtee koiran kanssa lenkille koulun jälkeen. Ja labbiksista, pentuna ne osaa kyllä olla ihan kaistapäitä ;) hyvällä tavalla. Ja tarvii myös lujanperuskoulutuksen ja jotain aivotoimintaa. Meilläkin on tollanen astetta isompi koira lapsiperheessä, lepponen ja pitkäpinnanen. Lempeä kuin lehmä.

Mutta miten ois ranskanbulldoggi? Norwichin tai norfolkinterrieri? Bedlingtoninterrieri?
 
"vieras"
Miksi AINA mustat tulee kiusaamaan näihin ketjuihin joissa joku kysyy koiraroduista?!
LAPSELLISTA! Aina sama "Ota lelukoira, ei teille muu sovi..blaa..blaa"
Katsokaa peiliin!

Mutta asiaan:
Pieni koira sopii lapsiperheeseen oikein hyvin, kunhan aikuiset tiedostavat miten paljon siinä on vahtimista ja jatkuvaa lapsen kieltämistä. Lapset eivät ole tyhmiä, oppivat kyllä mitä saa koiran kanssa tehdä ja mitä ei, loput hoidetaan sitten kurinpidolla jos ei lapsi tottele.

Villakoira, sheltti, coton de tulear, nämä tuli ensin mieleen, tykkäätkö yhtään?

Ja labbis ei tosiaan ole koirana helpoin. :D
 
Entäs joku pieni pystykorva? Volpino tai mittelspitz? Turkki tietty vaatii jonkin verran harjausta. Lähipiirissä noita volpinoja on usemapikin kappale, ihan seurakoirina, lapsiperheissäkin.Toki lenkkeilya ja aivotyöskentelyä nekin tarvitsevat, mutta ei sellaista koiraa varmaan olekkaan, joka ei tarvitsisi.
 
Mulla olisi noihin sopiva sekarotuinen, harmi ettei ole reseptiä =)
On kyllä yksinkertainen, mutta eipähän tartte aivojumppaa:D
Tekisi mieli suositella tuota jack russelia, mutta vaatii pitkiä lenkkejä ja on riistaviettinen.
Ranskanpulla ei käsittääkseni kaipaa pitkiä lenkkejä, mutta tietysti aika jalostettu rotu jolla terveysvaivoja, mutta onhan niitä muillakin.
Mites joku kääviövillis?
 
totuus
Lelukoiraa suosittelin siksi että noi kaikki teidän kriteerit lähtee siitä että koiran pitäisi olla valmiiksi mahd. helppo ettei sen kanssa tarttis tehdä muuta kuin leikkiä sillon kun lapsia huvittaa, mikä ei ole kovin realistista.
 
Ihmisillä vaan tuppaa oleen eri käsitykset esim pitkän lenkin kestosta/mitä tarkoittaa runsas liikunta jne (esim mulle normilenkki on 1h ja pitkä väh. 90min).Sen takia olis hyvä kertoa mahd tarkkaan mitä koiralle pystyy tarjoamaan jne.

Esim meidän koira saa liikuntaa 2-3h/päivä (remmilenkkien lisäksi pääsee vapaana juoksemaan väh 2krt/vko) ja omassa pihassa touhuaa. Lisäksi muuta aktiviteettia(naminetsintä, kongi, älypelit jne) 0,5-1,5h/vrk. Itse pidän tuota määrää melko vähäisenä, ts en mitään aktiivista rotua ottaisi itselleni.
 
Viimeksi muokattu:
"Aloittaja"
Miksei pieni koira käy lapsiperheeseen? Jos osataan lapset ja koirat opettaa olemaan alusta asti yhdessä, niin ei pitäisi ongelmaa olla.
Täällä 2 vuotias lapsi, 5 vuotias lapinkoira, reilun vuoden ikäinen kääpiöpinseri ja tammikuussa tulossa vielä staffipentu.

Osaisiko ap kertoa vähän tarkemmin tuosta liikunnan määrästä ja laadusta? Remmilenkkejä vai irti juoksemista? Montako kertaa päivässä? Kesto? Onko aikomuksena harrastaa mitään?
eli meillä koirat pääsee juoksemaan sekä pihaan että metsiin irti. Ja remmilenkeillekin päivittäin. Ihan koti koiraksi tulis vaikkakin joitain toko kursseja oon aina koirien kanssa käyny. Yleensä käyn tunnin lenkin, terveydelliset syyt estää enempää liikkumasta. Ja pihassa koira saa juosta niin paljon ku lystää!
 
"Aloittaja"
Lelukoiraa suosittelin siksi että noi kaikki teidän kriteerit lähtee siitä että koiran pitäisi olla valmiiksi mahd. helppo ettei sen kanssa tarttis tehdä muuta kuin leikkiä sillon kun lapsia huvittaa, mikä ei ole kovin realistista.
leikkiä silloin kun lapsia huvittaa? En ole ottamassa lapsilleni koiraa vaan ihan itselleni! Netissä nyt saa annettua ihan erilaisen kuvan omasta elämästään ja tekemisistään mitä ne todellisuudessa on. Jos ei käytyt jo selväksi niin olen omistanut lukuisia koiria joten tiedän mitä ne vaatii. Tiedän myös että kaikilla roduilla on eri vaatimukset. Toiset tyytyy vähempään kuin toiset. Koiran omistaminen ei tarkoita sitä että sen kans pitää tehdä koko ajan jotakin. Ethän tee lastesikaan kanssa koko ajan vaan sun on tehtävä omia asioitasikin, kotitöitä yms. Sen takia olenkin miettinyt minkälainen koiran täytyy olla että se sopii meidän elämään ja olen aivan varma ettei mun kriteerit oo liian tiukat, jotka kaiken lisäksi on tietysti kärjistettyjä. Lyhyt karvainen ei tarkoita täysin lyhyt karvaista vaan se karva voi olla myös vähän pitempää mutta en halua silti pitkä karvaista! Väännänkö vielä ratakiskosta?
 
  • Tykkää
Reactions: Mintus
[QUOTE="...";27747497]Nuolla vaatimuksilla kultainen noutaja[/QUOTE]

No ei ole kokonsa puolesta kyllä lasten taluteltavissa, jollei ole sitten todella hyvin koulutettu? Kultsu urokset eivät tykkää toisista uroksista, liian usein näkee laps parkoja joille annettu liian suuri koira talutettavaksi, ja koira repii lapset nurin ja menee tappelemaan toisen uros koiran, niin kukakohan on sitten vastuussa?:xmas:
 
  • Tykkää
Reactions: riiviöiden äiti
Minä en pientä koiraa lapsiperheeseen hommaisi vaan vähintään keskikokoisen tyyliin labradorin noutaja, kultainen noutaja ihan vain siksi, että isompi koira kestää pilttien retuutusta - jota väistämättä tulee jossain vaiheessa eteen.

Oma koirani täyttää ap:n kaikki muut kriteerit, mutta paino on 45 kg ja säkä 65 cm.
No meillä ei kyllä ole ikinä lapset koiria retuuteltu, eikä annettais moista edes tapahtua, koira EI ole lasten lelu. Oli pieni tai iso koira, kuuluu myös lapset opettaa pienestä pitäen miten koirien kanssa ollaan!=)
 
Khimaira
Lapsien tehtävä ei ole koiraa taluttaa! Täällä meilläpäin noita parivaljakoita näkee, ja meno on melkoista. Suosiolla vaihdan aina omani kanssa suuntaa jos vaan mahdollista. Yks päivä oli äiti ja n. 10v poika koirien kaa lenkillä ja pojalla koira vapaana. Ohi päästyämme pojan koira hyökkäs takaapäin omani kimppuun, onneksi sain sen häädettyä koska omistajat vaan huutelivat kauempaa.
Mun mielestä taas on aika järkkyä että esim. 10-v lapsi ei voisi perheen koiraa ulkoiluttaa. Toki koiran pitää olla koulutettu, lapsen osata toimia koiran kanssa ja koiran sen kokoinen että pysyy lapsen käsissä vaikka koira vetäisisi kovemmin.

Meillä on ihan ehdoton edellytys ( kunhan koira tulee, ollaan siis puhuttu näistä) että myös lapset ulkoiluttavat koiraa- heidän "vastuullaan" on tulla koulusta suoraan kotiin viemään koira ulos joinain päivinä ja muutoinkin olla samalla tavalla koiran omistajia kuin me aikuiset, mm. huolehtimalla että koiralla on vettä, jne.
 
totuus
[QUOTE="Aloittaja";27750899]leikkiä silloin kun lapsia huvittaa? En ole ottamassa lapsilleni koiraa vaan ihan itselleni! Netissä nyt saa annettua ihan erilaisen kuvan omasta elämästään ja tekemisistään mitä ne todellisuudessa on. Jos ei käytyt jo selväksi niin olen omistanut lukuisia koiria joten tiedän mitä ne vaatii. Tiedän myös että kaikilla roduilla on eri vaatimukset. Toiset tyytyy vähempään kuin toiset. Koiran omistaminen ei tarkoita sitä että sen kans pitää tehdä koko ajan jotakin. Ethän tee lastesikaan kanssa koko ajan vaan sun on tehtävä omia asioitasikin, kotitöitä yms. Sen takia olenkin miettinyt minkälainen koiran täytyy olla että se sopii meidän elämään ja olen aivan varma ettei mun kriteerit oo liian tiukat, jotka kaiken lisäksi on tietysti kärjistettyjä. Lyhyt karvainen ei tarkoita täysin lyhyt karvaista vaan se karva voi olla myös vähän pitempää mutta en halua silti pitkä karvaista! Väännänkö vielä ratakiskosta?[/QUOTE]

no katsos mun lasipallo täällä tulkitsi varmaan väärin tuon sun aloituksen.

Eikun niin, kannattaisko vähän tähdentää tarkemmin sit noita kriteerejä, sen sijaan että toivoo koiran olevan mykkä,
pärjäävän pienillä lenkeillä, että sitä voi lapsi taluttaa kouluttamatta (lapsihan voi aikuisen
valvonnassa taluttaa vaikka rotikkaa jos koira on koulutettu), ettei sen turkin kanssa tartte tehdä
mittää eikä se lähe kotipihasta jos sen sinne laskee jne. Moni noista nyt oli sellaisia missä on vaan
ja ainoastaan kyse kouluttamisesta. :)
 
"Aloittaja"
En toivonut koiran olevan mykkä vaan nimenomaan toivoin että koiralla ei olisi verissä vahtiminen ja juuri siks haluan vähän helpomman (lue: erittäin miellyttämisen haluisen koiran joka ei koko ajan haasta, ei siis rotikkaa. Ja kyllä. Tiedän että koiralle pitää näyttää joka sekunti olevansa johtaja) koiran että samalla kun yritän toisella kädellä hoitaa vauvaa ja toisella kotia, pystyn silti olemaan myös koiralle sitä mitä se vaatii ollakseen tyytyväinen. Toivon että joulupukki tuo sulle uuden lasipallon. :)
 
[QUOTE="Aloittaja";27752226](lue: erittäin miellyttämisen haluisen koiran joka ei koko ajan haasta, ei siis rotikkaa. Ja kyllä. Tiedän että koiralle pitää näyttää joka sekunti olevansa johtaja)[/QUOTE]

Mielenkiintoinen käsitys sinulla rotikoista.
 
  • Tykkää
Reactions: Rockwood

Yhteistyössä