Lapsi pelkää pesulla käymistä.. :(

  • Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti
"apua"
N. 2v tyttöni on alkanut pelätä suihkussa käymistä ihan kamalasti ja ihan hirveän huudon kanssa nykyään käydään pesulla.
Pienenä ei pelännyt vettä, käytiin vauva-uinnissa yms. ja näin kesällä ui altaassa pihalla.
Ennen viihtyi ammeessa saunassakin vaikka kuinka. Tukan pesu on aina ollut ikävää mutta nyt meinaa suostua edes ammeeseen. Eikä koko pesuhuoneeseen enää.. Suihkun äänikin tuntuu olevan paha.. :(
Paristi ollaan jouduttu väkisin pesemään tukka kun on sotkenut itsensä joten siitähän tämä varmaan johtuu..

Mutta mitäs nyt, miten saadaan tilanne purettua? Pakkohan siellä pesulla on käydä mutta ihan ei tälläistä pakkopesua viitsis tehdä jatkuvasti.. :(
 
"minää"
Osta jotain Hello Kitty tai Prinsessa kylpyvaahtoa, saa leikkiä niillä kylvyn vieressä seisten tai kyyköttöen leikkiastioiden kanssa, ja siitä sitten pikku hiljaa kylpemään. Menkää yhdessä kylpylään jos voitte?
 
"mona"
Meilläkään ei tykätty suihkusta ton ikäisenä, joten laitettiin puhallettavaan uima-altaseen vettä joku 10cm ja annettiin leikkiä siellä pikkuautoilla ja sumutepullolla.
 
Kun esikoinen oli vähän vajaa 2-vuotias, tuli hänellekin kamala vesikammo/ suihkukammo. Meillä oli kotona sellainen pieni puhallettava ( hyvin pieni ) uima-allas, jolla saimme sitten pelkoa taitetuksi. Altaaseen laitettiin mieluisia leluja kellumaan, ja kelluvaan laivaan lastiksi muutaman rusinan, jotka saadakseen esikoisen oli pakko uskaltautua altaaseen. Käytin surutta hyväkseni lapsen mieltymystä makeaan ja se tepsi. Lapsi voitti pelkonsa, ja leikkiessä ja rusinoita syödessä sujui sitten peseytyminenkin. Eikä niihin rusinoihin turvauduttu kuin kaksi kertaa.
 
Ei hätää
Meillä myös suihkupelkoa. Juteltiin rauhallisesti ja sitten sanoin että mitäs jos kokeiltais kerran ja eikö oliskin kiva jos sitten huomaisitkin lopuksi ettei mitään pahaa tapahtunutkaan. Ja sanoin: "HEI!! Nyt mä keksin, otetaankin noi saippuakuplat suihkuun,saat puhaltaa niitä!" Ja suihkun jälkeen lapsi totesi itse: "Ei tapahtunutkaan mitään pahaa!"
 
Ei hätää
[QUOTE="Vieras";28747153]Ei se lapsi vahinkoidu tai mene rikki vaikka aina ei kysytäkkään tahdotki suihkuun vaan sinne mennään.[/QUOTE]

Just niin hohhoijaa eli opetetaan lapselle että jos hän pelkää jotain niin sitä pelkoa ei mitenkään huomioida vaan se sivuutetaan ja sen sijaan pakotetaan tekemään pelottava asia, tosi tervettä....meilläkin, ennenkuin tajusin pelon, vein kerran lapsen suihkuun kädestä ja se oikeesti huusi KAUHUISSAAN. Siis ei mitään venkoamista vaan silmät lautasen kokoisina ja koko kroppa jäykkänä.
 
[QUOTE="Vieras";28747153]Ei se lapsi vahinkoidu tai mene rikki vaikka aina ei kysytäkkään tahdotki suihkuun vaan sinne mennään.[/QUOTE]

Jos tulevaisuudessa haluaa lapsenlapsia ni kandee kyllä totuttaa lapsi käymään pesulla :eek:D
 
"jep"
Pikkuveljellä oli muutaman vuoden iässä hirvee hiustenpesukammo, huusi ja parkui jne. Kammo saatiin loppumaan kun oli hubbabuban hajuista lasten suihkusaippuaa hauskassa pullossa ja pestiin rauhallisesti hiukset pesusienellä, jossa oli shampoota. Jotenkin se pesusieni ei ollut niin pelottava kuin käsinpesu, ja pian kun pahimmasta pelosta pääsi, unohtui koko kammo.
 

Yhteistyössä