Lapsi päivähoitoon vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja "Uuvatti"
  • Ensimmäinen viesti
"Uuvatti"
Meillä tilanne se, että tyttö menee syksyllä kouluun ja pohdimme, laitammeko samalla pojan (syksyllä 4v) päivähoitoon. Tilannetta vaikeuttaa se, että päivähoitoon laitettava poika on luonamme vain joka toinen viikko. Ottaako joku päivähoitopaikka tällä rytmillä hoitoon, vai pitääkö hoitopäiviä olla jokaisella viikolla (osapäivähoito?) ??

Haluaisimme pojan hoitoon lähinnä opettelemaan ryhmässä elämistä ja toimimista sekä saamaan kavereita. On tähän asti ollut kotona, viime aikoina ilman leikkiseuraakin kun siskonsa on eskarissa. Taloyhtiössäkään ei asu samanikäisiä, joista olisi seuraa.

Päivähoito olisi meille työssäkäyvinäkin helpompi ja mahdollisesti edullisempi ratkaisu kuin palkata kotiin hoitaja tai viedä lapsi perhepäivähoitoon.

Jos jollakulla on vastaavasta kokemusta ja erityisesti Turussa, niin kaikki vinkit ovat tervetulleita =)
 
[QUOTE="Uuvatti";29686864]



Päivähoito olisi meille työssäkäyvinäkin helpompi ja mahdollisesti edullisempi ratkaisu kuin palkata kotiin hoitaja tai viedä lapsi perhepäivähoitoon.

[/QUOTE]

Tota tota, siis kunnallinen pph maksaa ihan saman verran kuin kunnallinen päiväkotikin, yksityiset pph:t ja pk:t on sitten asia erikseen.

Ja eikös se pph ole sitä päivähoitoa? Vai mitä sun mielestä?
 
mitä mitä
Tottakai lapsi hoitoon, jos olette töissä. JOs olette vapaalla, menette kai lapsen mukana perhekerhoihin ja muihin menoihin, että lapsi saa kokemusta ryhmässä toimimisesta. Yksinkertaista.
 
Tuon ikäisen lapsukaisen laittaisin, alle 3-vuotiasta en ikinä. Leikki-ikäiselle on vain kiva saada uusia, erilaisia leikkikavereita ja virikkeellistä toimintaa yms. Ja pääsee kai siinä vähän itsekin helpommalla, ettei tarvitse kehitellä aina päivittäin kaiken muun lisäksi lapselle hyvää tekemistä ;D
 

Yhteistyössä