lapsi 2v9kk-puheenviivästys. aputuki keinona päiväkoti,tukiviittomakieli ja kuvakortit.muita??

Veljellä oli aikoinaan tukiviittomat ja kortit puheen tukena, ikää en enää muista tarkkaan... Oli apua! Moni tilanne mikä oli ollut vaikea, selvisi nyt kun oli tapa kommunikoida ja tietää mitä toinen tarkoitti silloin kun ei puhumalla asiaa saatu selville. Meillä oli ongelmana myös se että veljeni ei ymmärtänyt kaikkien sanojen merkitystä, ja auttoi myös siihen. Veli oli tuolloin pph:lla, ja hän kävi myös kurssin tukiviittomiin.

Itse työssä päiväkodissa myös nähnyt näitten auttavan.
 
LTOna ja kuvia käyttäneenä voin sanoa että on apua, jos niitä käyttää kaikki lapsen kanssa työskentelevät ja vanhemmat jne. Kuvia käytetään nykyään myös lähes kaikissa päiväkotiryhmissä vaikka niissä ei edes olisi ns. erityislapsia, koska ne auttaa myös tavallisia lapsia hahmottamaan päiväjärjestystä, tavaroiden paikkaa, viikonpäiviä jne. Tukiviittomiakin tuli viimeisessä työpaikassa harjoiteltua ja kyllähän nekin oppii, kun vähän treenaa ja käyttää aktiivisesti ja lapsi oppii ne varsin nopeasti. Noiden lisäksi pitää kuitenkin myös muistaa puhua lapselle selkeästi ja hitaalla temmolla, lyhyitä lauseita. Tsemppiä ja jaksamista! :hug:
 
Meillä opetellaan juuri parhaillaan tukiviittomia. Opetusta saadaan ainakin näin aluksi 30 tuntia. Meille näistä viittomista on ollut kovasti apua. Pojan sanavarasto on todella suppea, kokonaista 3 ymmärrettävää sanaa ja viittomia osaa kuitenkin jo parikymmentä. Suosittelen.
 

Yhteistyössä