Lapsi 13 kk ei kävele, muita?

  • Viestiketjun aloittaja momma
  • Ensimmäinen viesti
momma
Lapsi on seissyt tukea vasten ainakin neljä, viisi kuukautta ja melkein saman ajan kävellytkin sujuvasti talutettuna. Nykyään kävely on pienen tuen varassa todella tukevaa ja sujuvaa, lapsi pitää toisella kädellä minua yhdestä sormesta kiinni, mutta irti hän ei vain uskalla päästää. Joskus hän on ottanut muutaman askeleenkin, mutta jänistää helposti ja pudottautuu heti maahan polvilleen, jos huomaa, että meinataan irrottaa. Jonkun verran on sattunut muksahduksia, jotka ehkä aiheuttavat tuota pelkoa kävelyä kohtaan, mutta ei mielestäni mitään kovin pahoja.

Lapsi on muutaman viikon päästä aloittamassa tarhan, ja toivon niin kovasti, että hän alkaisi kävellä ennen sitä, jotta pärjäisi vähän paremmin siellä...
 
R
Meillä myös sama juttu. Meidän tyttö on 14 kk ja tosiaan yhdestä kädestä talutettuna kävelee jo hyvin, joskus ottaa yhen askelen ilamn tukeakin vaikkapa pyödän luo, mutta kiirettä ei oo kävelemään. Eikä kyllä seisomaankaan ilman tukea. Mutta kyllä se joskus kävelee, koska osaa jo noinkin paljon, että en osaa olla huolissaan!

Meillä ei oo muksahduksiakaan oikein sattunut, ku tyttö on aika varovainen ja sitten vasta tekee uusia asioita, ku varmasti osaa. En ole oletanutkaan, että aikasin kävelis, on niin varovaisen oloinen. Ja muutenkaan ei oo kiirettä ollut liikkeelle. Kaikki aikanaan. Muuten on pirtee ja touhukas tyttö, kehitys ajallaan ym., joten ei huolta näin maalaisjärjellä aateltuna.
 

Yhteistyössä