Lapsen varvastus

Poikani kävelee aina vain varpaillaan :( Ikää on 3,2v. Fysioterapeutilla ollaan käyty, mutta hänen mielestään liikerajoituksia ei jaloissa ole, eikä kuulemma syytä huoleen. Kuitenkin minua jo huolettaa, että loppuuko tämä joskus vai onko edessä vielä pahemmat ajat.

Onko muita, joiden lapsi varvastaa? Kokemuksia kaipailen tästä asiasta.
Kiitos ja mukavaa joulun odotusta :xmas:
 
pipari harmaana
Meillä kolmevuotias varvasti, nyt 3,5 vuotiaana ei varvista lähes ikinä. (Paitsi juostessaan sisällä) Huomasin, että meillä saappaat auttoivat varvistukseen eli saappaat jalassa ei varvistanut, koska varsi ei oikein antanut myöten.

Tuttava perheellä lapsi varvisti ja tuloksena oli se, että varvisti myös kouluikäisenä. Kävivät kuntoutuksessa ja kovasti oli venyttelyä yms.

Eli tulevaisuus nähtävästi voi olla mitä vain?
 
just a girl
venyttelyä, ja saappaat tai muut jalkaan, jotka estää varvastelun ja aina kun huomaat että kävelee varpaillaan niin sanot että kantapäät lattiaan. Näillä keinoin ainakin tuttavaperheen tyttö alkoi kävellä kantapäät maassa.
 
Meidänkin tyttö varvistaa. Se alkoi varmaan jossain 3,5v iässä. 4v neuvola antoi lähetteen fysioterapiaan, käytiin pari kertaa, saatiin kengätkin sieltä lainaksi. Sellaiset tukevat sisäkengät, joilla ei pystynyt varvistamaan. Puolen vuoden kuluttua fysioterapiatarkistus, ei liikerajoituksia, ei kuulemma tarvittu enää fysioterapiatakaan. Varvistus kuitenkin jatkui, nyt syksyllä 5v neuvola ja lähete taas fysioterapiaan. Kaks kertaa kävi, ei taaskaan liikerajoituksia eikä kuulemma ollenkaan niin paha, että sais ilmaiset kengät, mutta varvistaa edelleen. Kehotettiin kävelemään metsässä, kiipeilemään, pyöräilemään, hiihtämään ja luistelemaan paljon. Fysioterapeutin mielipide oli, että loppuu aikanaan, kun ei ole niin paha. En tiedä, joka päivä hän kuitenkin varvistaa ja uskon, että 6v lähetään taas fysioterapiaan.
 

Yhteistyössä