Lapsen päiväkastelusta tullut ongelma..

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Onko kellään kokemusta tällaisesta? meidän tyttö oppi päiväkuivaksi vähän alle 3-vuotiaana, oli noin vuoden verran kuivana kunnes hieman yli 4-vuotiaana aloitti kastelun, mitään elämänmuutoksia ei siinä vaiheessa tapahtunu tms. Tyttö kastelee useita kertoja päivässä, no vietiin lääkäriin, verikokeita otettiin, pissanäyte tutkittiin, ultrattiin ym kaikki mahdolliset tutkimukset tehtiin mutta mitään ei löytynyt. Lääkäri ehdotti, että tytölle pitää sanoa parinkymmenen minuutin välein että käy pissalla, no sitä on koitettu, sanottu, käy tiheään vessassa mutta silti kastelee.. on yritetty palkitsemista että saa jonku tarran kun ei kastele, ei auta, on yritetty olla vihaisia kun kastelee, ei auta, on yritetty jättää täysin huomioimatta kastelua, sekään ei ole yhtään auttanut. En tiedä mitä tässä enää vois kokeilla, kaikki keinot on kokeiltu, tuntuu että lähinnä kyse taitaa olla virtsankarkailusta, vaikka tyttö ois vasta käynyt vessassa niin silti heti parin minuutin jälkeen on housut märät, tätä on jatkunu kohta jo vuoden verran, neuvollassakaan ei osata auttaa, sanovat että on ohimenevä vaihe mutta ei siltä näytä.. välillä kastelee vain kerran pari päivässä, välillä taas 7 kertaa, koskaan ei kuitenkaan ole koko päivän täysin kuivana, ikää tytöllä on nyt 4v9kk.
 
Meillä oli tytöllä samaa. Tosin sen laukaisi päiväkotiryhmän muutos. Oli jo päivä ja yökuiva ollut jonkin aikaa. Yhtä märkää housua päivät ja unipissailut tuli takaisin. Pissat testattu sun muuta mutta mitään ei löydetty. Välillä parempia kausia, välillä ihan jatkuvaa kastelua. Yöt useimmiten pissaa vieläkin eli vaippa käytössä. Päiväunilla enää vain satunnaisia vahinkoja. Ehkä tuo jatkuva housuun liruutus on vähentynyt, mutta aikaa se on vienyt. Tyttö nyt 4v7kk. Oon tämän asian kanssa meinannut hermoni menettää mutta enää en jaksa stressata. Viisivuotisneuvolassa katsotaan sitten tilannetta uudestaan että mihin on menty ja mitä tehdä.
 
"väsynyt äiti"
hei te jotka olete kirjoittaneet tänne ketjuun ja muutkin.Mikä on tilanne tällä hetkellä?onko kastelumennyt ohitse ja miten jos on?en enää tiedä kuinka voisin tytärtäni auttaa ja kaikki apu olisi tervetu
 

Yhteistyössä