lapsen näöstä

  • Viestiketjun aloittaja manzu
  • Ensimmäinen viesti
manzu
heips
haluaisin kysellä mitä teidän 3,5 vuotiaat piirtää.osaavatko perus värit.punainen ,keltainen vihreä sininen
oma lapseni ei piirää kuin omien sanojen mukaan kuin lumimyrskyä(sellaista söherrystä) ja aina mustalla tai muulla tummalla värillä.ja värit aivan hakusessa,muuten muistaa mitä ihmeellisempi asioita.
joskus käyny mielessä että onko näössä vikaa,millainen on puna viher sokeus.puhuu usein vain punaisesta ja vihreästä.
olenko turhaan huolestunut :\|
 
meidän kohta 5v poitsu ei oo kans oppinu värejä, nyt oon pitäny sille oikeen preppauskurseja asiasta mutt ei tunnu muistavan niiden nimiä seuraavana päivänä taaskaan vaikka just on luettu jotain värien opettlu kirjaa urakalla monta kertaa.Tytöt on kyll osanneet värit ja oikean kynäotteen tuossa iässä mutta en tiedä pojista kun tämä on ainoa sitä lajia meillä.Kynäote on ajoittain "vauvanen " nyrkkiote.Joskus taas matkii kirjoittamista ja piirtelee ihan ok. kirjainten näköisiä koukeroita.No kynä väritys, leikkaus tai maalus, askartelu ym hommat ei kyllä jaksa herraa paljoa kiinnostaakaan. mutta jos sitte joskus kypsyis niihinkin.
Meinaan nyt neuvolassa kysyä että voiko tota värien näkemistä jotenkin tutkia.....
 
stoori harmaana
me ollaan kans paljon maalailtu vesiväreillä, ja kyllä tummat värit ovat eniten käytössä, eniten musta ja tumman sininen. Yhdessä kun on maalailtu, nii saattaa jopa ottaa jotain kirkasta väriä jos minä otan. Ollaan myös yritetty opetella värejä, mutta ei vielä jaksa muistaa kuin ihan hetken aikaa..
Piirtäminen herralla kiinnostaa sillä tavalla, että hakee paperia ja kynät, ja ÄITI tai ISKÄ piirtää.. :headwall: Että silleen.. =)
 
meillä oli myös nuorimmaisella viime viikolla noita rakkuloita suussa, saattoi olla myös hieman kuumetta (olen laiska mittaamaan), torstaista sunnuntaihin ei oikein syönyt mitään, mutta sunnuntaina vähän jo maistui ruoka. Epäilen suutulehdusta tai enterorokkoa, meilläkin muuten oli pahanhajuinen hengitys.
 
voi, ei, jostain syystä tuohon rakkulajuttuun vastaukseksi tarkoitettu pomppasi tänne.

Tähänkin piti vastata, eli meillä 3-vuotias tuntee kyllä värit ja pinkki on lempiväri, se kattaa värit vaaleanpunaisesta lähes liilaan....kuitenkin myös hän piirtää usein tummilla väreillä ja muistan, että vanhin lapsi piirsi myös kolmevuotiaana aina mustalla tai vihreällä, ajattelin sen silloin niin, että ne värit näkyvät hyvin ja ovat helpompia hahmottaa kuin hailakat pinkit pastellit....

Meidän pieni piirtää myös aina jotain häkkyröitä ja ympyröitä, mutta kyllä hän yrittää piirtää ihmistä, jos pyydän, on sillä yleensä sitten aina silmät, nenä ja suu, mutta ei välttämättä oikeilla paikoilla, päässä kylläkin. Mutta jos itsenäisesti piirtelee, niin ne on niitä häkkyröitä.
 

Yhteistyössä