lapsen mustelmat

Onko lapsilanne paljon mustelmia.Omalla 5-vuotiaallani yleensä aina jalat mustelmilla,jamyös lonkkaan tullut yksi.Käsittääkseni vakavassa sairaudessa,mustelmat eivät lainkaan häviä vaan saattavat pysyä monta viikkoa.Lapseni on kuitenkin päivähoidossa ja kisuaa veljesä kanssa joten luultavasti ihan normaalia
 
Juuri eilen olin "pyörtyä", kun näin 6v poikamme jalat illalla. Ne oli aivan järkyttävän mustelmilla polvista alas päin. Osa isoja noin 4cm läpimitaltaan. Hän saa hyvin mustelmia, kuten äitinsä. Minullekin tulee mustelmia tosi helposti, välillä en edes tiedä mistä ne on tullut.
Poika on myös erittäin vilkas. Menee kaasupohjassa koko ajan. Ajaa pyörällä täysillä ja sitten välillä kaatuu. Kiipeilee majalla ja tipahtelee sieltä välillä. Kompuroi mihin sattuu, kun vauhtia on aina liikaa. Juuri ajattelin, että mitähän ajattelevat viikon päästä alkavassa uimakoulussa, kun pojan jalat tuon näköiset :)
Olenkin lukenut, että on ihan normaalia, että lapsella on mustelmia jaloissa polvista alaspäin. Niitähän kolhii niin helposti.
 
Meillä myös yksi pojistamme oli pienenä aina jalat mustelmilla, oli kova menemään ja melkoinen kompurakoipi! ;)
Neuvolassakin jo ihmettelivät, että miten mustelmia voikin olla aina....
Tiedän kyllä mitä neuvolatäti mietiskeli, mutta minkäs sille voi kun on menevä ja kompurainen lapsi. Ei meidän muilla lapsilla ollut kun olivat rauhallisempia, mutta tämä yksi vesseli oli niidenkin edestä. =)

Vakavassa sairaudessa mustelmia tosiaan tulee ihan itsestäänkin ja ne ovat hyvin mustia/tummia, tummempia kuin yleensä ja pysyvät pitkään.
Kannattaa kuitenkin seurata ja tarv. ottaa pikaisesti lääkäriaika tai käydä ihan päivystyksessä jollei muuten saa aikaa, ajat kun tuntuvat nykyään olevan ihan kortilla jos tk:n yrittää. :attn:

 
Minulla itselläni oli ala-asteikäisenä aina jalat mustelmilla, vaikken mielestäni mitenkään kauheasti kolhinut itseäni. Muistan, että hävetti vähän riisua liikuntatunnilla. Taustalla ei kuitenkaan ollut mitään sen vakavampaa, ja jossain vaiheessa mustelmia lakkasi tulemasta yhtä helposti.
 

Yhteistyössä