Lapsen adhd ja uniongelma

Kyse kouluikäisestä lapsesta joka on alkanut heräillä joka aamuyö neljältä, eikä saa sen jälkeen unta.
Alkaa iltaisin kymmeneen mennessä nukkumaan. Tätä on aijemminkin ollut , mutta mennyt pian ohi tai niin että herää ja saa taas jatkettua unia hetken päästä. Stressaa itseä, kun ei tiedä mikä on ongelma, lääkäri vasta marraskuun lopussa!

Kuulisin mielellään, jos jollain ollut samanlaista ongelmaa lapsen kanssa, mistä johtui? Mikä on auttanut?
 
vierailija
Hei meillä just sama ongelma! 12v poika tuli taas aamuviideltä kertomaan ettei saa enää unta ja moneltako pitää lähteä kouluun. Kuukauden verran kestänyt, ja tosi herkästi nukkuu muutenkin, eli illalla en voi mennä sen huoneeseen ikkunaa sulkemaan tai vaatteita viemään kaappiin, koska se herää.
Luulen että se johtuu alkavasta murrosiästä. Reagoi myös herkästi sokeriin, mutta ne on sit olleet yksittäisiä öitä, tämä on nyt kestänyt tasaisesti. Lääkitystä ei ole ollut vuoteen huono-unisuuden takia.
 
Kiitos vastauksista, mielessä pyörinyt yötä myöten raudan puutteet ja muutkin vaihtoehdot. Lapsi on aika kalpea nykyään, ehkä se rautahommakin sellanen että sen vois tarkistaa varulta. Joskus valittaa väsyneitä jalkoja ja on alkanut sairastella flunssaa ja muita sairauksia helpommin... Ruokahalut myös välillä huonot tai ei muista syödä kun muuta tärkeämpää tehtävää.
Mitenköhän kauaskantoisesti tuo lääke vaikuttaa? Syyslomalla ei syönyt lääkkeitä ja heräs kukkumaan siltikin jo aamuyöstä. Mietin vaan että auttaako tuohon yöheräilyyn melatoniini vai onko sen vaikutus vaan lähinnä nukahtamiseen?
 
vierailija
Kyllä se lääke vaikuttaa aika pitkään, ainakin pari viikkoa. Kokeile melatoniinia, se sopii lapsillekin, annostus painon mukaan. Ja kevyt painopeitto voi rauhoittaa myös (sekin mitoitetaan lapsen painon mukaan)
 

Yhteistyössä