Lapsella kuumetta ja näppylöitä, mikähän?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Mitähän näpylöitä lapsella on? Lapsen ikä 1v. Suupielissä ja pimpin alueella näppylää (suupielissä 3kpl, alapäässä usemapia ), jotkut näppylät ovat finniä muistuttavaa (valkoinen pää ). Lapsi on nyt kuumeessa, ollut torstaista alkaen. Näppylöitä tuli jo joskus kaksi viikkoa sitten, pieniä paljon, neuvolassa eivät sanoneet niistä mitään, nyt eilen näppylät pahenivat, tuli se valkoinen pää (mutta nyt ei siis ole niin paljon kuin silloin neuvolassa käydessä, mutta isompia ). Voiko olla kjotain kuumenäppylöitä? Vai olisiko jotain rokkoa? Mitähän asioita mä tässä voisin googletella ja katsella. Lääkäriin vien maanantaina jos vielä on kuume ja näppylät.
 
ap
Kiitoksia teille. Tuolta sivulta mäkatselenkin :) mua mietityttää kyllä, että olisi jokin rokko. Mutta mistä noista tietää kun eka lapsi ja pienikin vielä, hyvä kun on apuna palsta! :)
 
sh
Nuo näppylät suun ympärillä viittaisi enterorokkoon. Voi olla myös suussa rakkuloita. Ja muistelen, että myös muille limakalvoille voi näppylöitä/rakkuloita tulla.
 
Meidän pojalla oli 11 kuukauden ikäisenä enterorokko (oma diagnoosi). Ensin oli kolmen päivän aikana kuumetta, siis yhteensä noin 48 h, ja kun kuume laski, alkoi tulla punaisia läikkiä, halkaisijaltaan noin sentin kokosia. Läikät ei siis kohonneet ihosta yhtään, oli vaan semmoinen punainen kohta. Ja läikät oli lähinnä naamassa, olkapäissä ja selässä. Läikät hävisivät sitten omia aikojaan muistaakseni noin 2-5 päivän aikana.
Minusta tuo näppylöiden malli ja sijainti ei kuulosta enterorokolta, mutta toivottavasti joka tapauksessa paranee pian itsekseen tai ainakin lääkärikäynnin jälkeen.

MUOKS. Ei meillä mikään enterorokko ollut vaan vauvarokko... Sori. Parantukaa pian kuitenkin. =)
 

Yhteistyössä