Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Lammaspaistiohjeita?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 1361428, member: 589"]</p><p>Tässä paistista ohjeita</p><p></p><p>Lammasruukku</p><p>4 annosta</p><p></p><p>500 g pakastettua lampaan tai karitsan paistia</p><p>öljyä</p><p>1 1/2 rkl vehnäjauhoja</p><p>2 dl vettä</p><p>1 1/2 dl hillosipuleita</p><p>1/2 rkl soijakastiketta</p><p>1/2 - 1 tl suolaa</p><p>1 tl timjamia</p><p>1/2 tl minttua</p><p>1/2 tl rosepippuria murskattuna</p><p>1 dl kevytkermaa</p><p></p><p>1. Ota paisti pakastimesta jääkaappiin edellisenä päivänä. </p><p>2. Puolita kohmeinen paisti ja leikkaa palat poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. </p><p>3. Anna viipaleiden sulaa työlaudalla huoneenlämmössä.</p><p>4. Ruskista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla kahdessa erässä. </p><p>5. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi, hillosipulit, mausteet ja kerma. </p><p>6. Kypsennä ruoka peitettynä uuninkestävässä ruukussa tai annosruukuissa uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia. </p><p>7. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.</p><p></p><p>Lammasruukku </p><p>(5-6 annosta)</p><p></p><p>n. 1 kg luutonta lampaan- tai naudanpaistia</p><p>1-2 rkl öljyä</p><p>2 porkkanaa</p><p>½ juuriselleriä</p><p>10 pikkusipulia</p><p>1 tlk (400 g) Diva chilimaustettua tomaattimurskaa</p><p>1- 2 dl kuivaa valkoviiniä tai lihalientä</p><p>1 tl suolaa</p><p>2-3 valkosipulin kynttä</p><p>2 laakerinlehteä</p><p>1 tl timjamia</p><p>1 tl basilikaa</p><p></p><p>Pinnalle:</p><p>hienonnettua tuoretta timjamia tai basilikaa </p><p></p><p>1. Leikkaa liha annospaloiksi (3 x 3 cm). </p><p>2. Ruskista lihapaloja kahdessa kolmessa erässä padassa öljyssä. </p><p>3. Kuori porkkanat, selleri ja sipulit. </p><p>4. Pane porkkanaviipaleet, sellerikuutiot ja sipulit kokonaisina pataan lihapalojen kanssa. </p><p>5. Lisää tomaattimurska sekä valkoviini. </p><p>6. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet. </p><p>7. Hauduta kypsäksi kannen alla 175 asteen uuninlämmössä noin 1 ½ tuntia.</p><p>8. Hienonna padan pinnalle tuoretta yrttiä. </p><p>9. Tarjoa riisin, pastan tai couscousin kanssa. </p><p></p><p>Robertin kahvilammas </p><p></p><p>Mitat yms. ovat vain ohjeellisia. </p><p></p><p>noin 3 kg:n lammaspaisti/lampaanviulu </p><p></p><p>Marinointiin: </p><p>5 dl vahvaa kahvia (mielellään kenialaista) </p><p></p><p>Pintaan: </p><p>3 tl suolaa </p><p>1 rkl kuivattua minttua </p><p>valkosipulin kynsiä </p><p></p><p>Valeluun: </p><p>n. 4 dl kahvia </p><p>hunajaa (tai sokeria) </p><p>loraus kermaa (ei mitään kevyttä) </p><p></p><p>Kastike: </p><p>4 dl paistolientä </p><p>2 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä </p><p>sinappia </p><p>rouhittua mustapippuria </p><p>vajaa 1 dl kermaa </p><p></p><p>1. Panee lampaan paisti muovipussiin ja kaada päälle puoli litraa vahvaa, hyvää, kylmää kahvia. Sul-je pussi ja kääntele paistia. </p><p>2. Anna lihan marinoitua vuorokauden verran, tai vähän pitempäänkin. </p><p>3. Ota paisti pussista ja hiero sen pintaan suola ja minttu. </p><p>4. Pistele lihaan viiltoja ja täytä ne kuorituilla ja lohkotuilla valkosipulin kynsillä. Maun mukaan. </p><p>5. Nosta liha uunipannulle ja pistä siihen paistomittari. </p><p>6. Ohjeessa on mainittu uunin lämpötilaksi 175 astetta. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>Anna lihan paistua kunnes sen sisälämpötila on 80 astetta. </p><p></p><p>Valmista valelua varten kahvi. </p><p>1. Lisää siihen reilusti hunajaa ja loraus kunnon kermaa. </p><p>2. Valele lihaa paistumisen aikana vähintään viiteen kertaan. Mitä useammin viitsii, sitä parempi tu-lee. </p><p>3. Kun lihan kypsyys on mieluinen, nosta se tarjoiluvadille ja valmista kastike. </p><p>4. Valuta pannulta paistoliemi kattilaan. </p><p>5. Suurusta se kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. </p><p>6. Mausta ja kiehauta. </p><p>7. Lisää lopuksi kerma äläkä sen jälkeen enää keittele sitä voimakkaasti. </p><p></p><p>Pääsiäisen kahvilammas</p><p></p><p>noin 2 kg:n lampaanviulu</p><p>6-8 valkosipulinkynttä </p><p>1 rkl kuivattua rosmariinia</p><p>1 rkl suolaa</p><p>6 dl vahvaa kahvia</p><p>2,5 dl kuohukermaa </p><p>1,5 tl sokeria</p><p>(vettä)</p><p>2 dl hillosipuleita</p><p></p><p>1. Aloita viulun virttäminen jo paistamista edeltävänä iltana. </p><p>2. Leikkaa valkosipulinkynnet pitkittäin pienemmiksi ja pistele ne paistin lihassyiden väliin. </p><p>3. Hiero suola lihan pintaan, samoin rosmariini, jonka olet ensin hieronut rikki kämmeniesi välissä. </p><p>4. Laita viulu lepäämään kylmään.</p><p>5. Lämmitä uuni 275 asteiseksi. </p><p>6. Aseta viulu uunipannulle, jossa on kunnolliset reunat, ja anna sen ruskistua joka puolelta. </p><p>7. Keitä hyvää kahvia ja sekoita siihen kerma ja sokeri. (Voit valmistaa kermakahvia runsaammin-kin, jolloin saat enemmän suussa sulavaa kastiketta!) </p><p>8. Kun viulu on kauniinruskea, kaada kermakahvista noin puolet uunipannulle ja vähennä lämpö 200 asteeseen.</p><p>9. Valele viulua ahkerasti paistoliemellä ja lisää loput kahvikermasta pannulle viulua hyväillen, kun pannulla alkaa olla tilaa. </p><p>10. Kaada pannulle tässä vaiheessa myös hillosipulit. Jos paistoliemi uhkaa haihtua, lisää vettä. </p><p>11. Paista kypsäksi eli noin 2 tuntia. </p><p>12. Kypsyyden saa helposti selville tikulla: kun tikku painuu kevyesti lihaan, viulu on valmis!</p><p>13. Nosta viulu hellästi pannulta alustalle, jossa sitä on helppo leikata. </p><p>14. Kaada paistoliemi kattilaan ja tarjoa hillosipuleineen kastikkeeksi (jos maku tuntuu liian voimak-kaalta, lisää kermaa tai vettä ja kuumenna). </p><p>15. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi uunissa rapeiksi paistetut lohkoperunat ja keitetyt vihreät pavut.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 1361428, member: 589"] Tässä paistista ohjeita Lammasruukku 4 annosta 500 g pakastettua lampaan tai karitsan paistia öljyä 1 1/2 rkl vehnäjauhoja 2 dl vettä 1 1/2 dl hillosipuleita 1/2 rkl soijakastiketta 1/2 - 1 tl suolaa 1 tl timjamia 1/2 tl minttua 1/2 tl rosepippuria murskattuna 1 dl kevytkermaa 1. Ota paisti pakastimesta jääkaappiin edellisenä päivänä. 2. Puolita kohmeinen paisti ja leikkaa palat poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. 3. Anna viipaleiden sulaa työlaudalla huoneenlämmössä. 4. Ruskista viipaleet öljyssä kuumalla pannulla kahdessa erässä. 5. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi, hillosipulit, mausteet ja kerma. 6. Kypsennä ruoka peitettynä uuninkestävässä ruukussa tai annosruukuissa uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 7. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Lammasruukku (5-6 annosta) n. 1 kg luutonta lampaan- tai naudanpaistia 1-2 rkl öljyä 2 porkkanaa ½ juuriselleriä 10 pikkusipulia 1 tlk (400 g) Diva chilimaustettua tomaattimurskaa 1- 2 dl kuivaa valkoviiniä tai lihalientä 1 tl suolaa 2-3 valkosipulin kynttä 2 laakerinlehteä 1 tl timjamia 1 tl basilikaa Pinnalle: hienonnettua tuoretta timjamia tai basilikaa 1. Leikkaa liha annospaloiksi (3 x 3 cm). 2. Ruskista lihapaloja kahdessa kolmessa erässä padassa öljyssä. 3. Kuori porkkanat, selleri ja sipulit. 4. Pane porkkanaviipaleet, sellerikuutiot ja sipulit kokonaisina pataan lihapalojen kanssa. 5. Lisää tomaattimurska sekä valkoviini. 6. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet. 7. Hauduta kypsäksi kannen alla 175 asteen uuninlämmössä noin 1 ½ tuntia. 8. Hienonna padan pinnalle tuoretta yrttiä. 9. Tarjoa riisin, pastan tai couscousin kanssa. Robertin kahvilammas Mitat yms. ovat vain ohjeellisia. noin 3 kg:n lammaspaisti/lampaanviulu Marinointiin: 5 dl vahvaa kahvia (mielellään kenialaista) Pintaan: 3 tl suolaa 1 rkl kuivattua minttua valkosipulin kynsiä Valeluun: n. 4 dl kahvia hunajaa (tai sokeria) loraus kermaa (ei mitään kevyttä) Kastike: 4 dl paistolientä 2 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä sinappia rouhittua mustapippuria vajaa 1 dl kermaa 1. Panee lampaan paisti muovipussiin ja kaada päälle puoli litraa vahvaa, hyvää, kylmää kahvia. Sul-je pussi ja kääntele paistia. 2. Anna lihan marinoitua vuorokauden verran, tai vähän pitempäänkin. 3. Ota paisti pussista ja hiero sen pintaan suola ja minttu. 4. Pistele lihaan viiltoja ja täytä ne kuorituilla ja lohkotuilla valkosipulin kynsillä. Maun mukaan. 5. Nosta liha uunipannulle ja pistä siihen paistomittari. 6. Ohjeessa on mainittu uunin lämpötilaksi 175 astetta. Muuta: Anna lihan paistua kunnes sen sisälämpötila on 80 astetta. Valmista valelua varten kahvi. 1. Lisää siihen reilusti hunajaa ja loraus kunnon kermaa. 2. Valele lihaa paistumisen aikana vähintään viiteen kertaan. Mitä useammin viitsii, sitä parempi tu-lee. 3. Kun lihan kypsyys on mieluinen, nosta se tarjoiluvadille ja valmista kastike. 4. Valuta pannulta paistoliemi kattilaan. 5. Suurusta se kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. 6. Mausta ja kiehauta. 7. Lisää lopuksi kerma äläkä sen jälkeen enää keittele sitä voimakkaasti. Pääsiäisen kahvilammas noin 2 kg:n lampaanviulu 6-8 valkosipulinkynttä 1 rkl kuivattua rosmariinia 1 rkl suolaa 6 dl vahvaa kahvia 2,5 dl kuohukermaa 1,5 tl sokeria (vettä) 2 dl hillosipuleita 1. Aloita viulun virttäminen jo paistamista edeltävänä iltana. 2. Leikkaa valkosipulinkynnet pitkittäin pienemmiksi ja pistele ne paistin lihassyiden väliin. 3. Hiero suola lihan pintaan, samoin rosmariini, jonka olet ensin hieronut rikki kämmeniesi välissä. 4. Laita viulu lepäämään kylmään. 5. Lämmitä uuni 275 asteiseksi. 6. Aseta viulu uunipannulle, jossa on kunnolliset reunat, ja anna sen ruskistua joka puolelta. 7. Keitä hyvää kahvia ja sekoita siihen kerma ja sokeri. (Voit valmistaa kermakahvia runsaammin-kin, jolloin saat enemmän suussa sulavaa kastiketta!) 8. Kun viulu on kauniinruskea, kaada kermakahvista noin puolet uunipannulle ja vähennä lämpö 200 asteeseen. 9. Valele viulua ahkerasti paistoliemellä ja lisää loput kahvikermasta pannulle viulua hyväillen, kun pannulla alkaa olla tilaa. 10. Kaada pannulle tässä vaiheessa myös hillosipulit. Jos paistoliemi uhkaa haihtua, lisää vettä. 11. Paista kypsäksi eli noin 2 tuntia. 12. Kypsyyden saa helposti selville tikulla: kun tikku painuu kevyesti lihaan, viulu on valmis! 13. Nosta viulu hellästi pannulta alustalle, jossa sitä on helppo leikata. 14. Kaada paistoliemi kattilaan ja tarjoa hillosipuleineen kastikkeeksi (jos maku tuntuu liian voimak-kaalta, lisää kermaa tai vettä ja kuumenna). 15. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi uunissa rapeiksi paistetut lohkoperunat ja keitetyt vihreät pavut. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Järjestä seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan: 9 9 4
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Venäläinen ystävyys?
Tänään 15:33
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Suomen Yleisradio ja vasemmisto haluavat rajoittaa sananvapautta
Tänään 15:20
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Teinillä "lelu"
Tänään 14:57
vierailija
1 Viestiä
Lapset ja teinit
4.
Suomen tämän kevään älykkäimmän ylioppilaan mielestä pakkoruåtsi on aivan turhaa ajanhukkaa
Tänään 14:31
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Putin ja kristilliset arvot
Tänään 13:24
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Kannattaako Putinia äänestää
Tänään 13:17
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
7.
YK mokasi massiivisesti Gazan kohdalla
Tänään 11:12
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Eilen alkoi elämänmuutos, chubby elämä saa jäädä
Tänään 09:15
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Haaveena nuori nainen? Miehet haluavat aina nuoren naisen. Vai haluavatko? IL selvitti
Started by vierailija
Sunnuntai klo 21:58
Luettu: 3K
Aihe vapaa
2.
Not nyt sitten vastuullisessa mediassa syyllistetään kaikkia miehiä Valkeakosken tragediasta
Started by vierailija
Keskiviikko klo 12:31
Luettu: 955
Aihe vapaa
3.
Sukulainen lupasi jouluna että saan tulla heidän mökille en kesäksi viikonlopuksi, no nyt on kesä mutta enpä olekkaan enään tervetullut!
Started by vierailija
Maanantai klo 00:34
Luettu: 716
Aihe vapaa
4.
On tää ilmastonmuutos ihanaa
Started by vierailija
Maanantai klo 13:11
Luettu: 689
Aihe vapaa
5.
Suomi sai kyllä Stupista todella hyvän pressan
Started by vierailija
Maanantai klo 20:52
Luettu: 648
Aihe vapaa
6.
Mamut ei osaa kakkia sivistysmaissa 😱
Started by vierailija
Maanantai klo 12:25
Luettu: 642
Aihe vapaa
7.
"Sanna Marinin hallitusta ylistettiin asiasta, joka oli hirvittävä virhe"
Started by vierailija
Maanantai klo 09:15
Luettu: 637
Aihe vapaa
8.
Sydän särkyy
Started by vierailija
Sunnuntai klo 19:03
Luettu: 625
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Nyt on alkanut kansaneläkeläisten kotiinpaluun aika
Latest: Johnny Appleseed
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Yleistäkin ettei rintsikoita käytetä helleaallon aikana?
Latest: Johnny Appleseed
6 min sitten
Aihe vapaa
3.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
7 min sitten
Aihe vapaa
4.
Teinillä "lelu"
Latest: vierailija
15 min sitten
Lapset ja teinit
5.
Nokialla on löytynyt 15 tai 16 vuotta vanha poika kuolleena
Latest: vierailija
26 min sitten
Aihe vapaa
6.
Venäläinen ystävyys?
Latest: vierailija
49 min sitten
Aihe vapaa
7.
K/B-komposti
Latest: vierailija
Tänään 15:49
Aihe vapaa
8.
Suomen Yleisradio ja vasemmisto haluavat rajoittaa sananvapautta
Latest: vierailija
Tänään 15:20
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Lammaspaistiohjeita?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu