Laktoosi-intoleranssi (täysi laktoosittomuus) ja sairaanlapsen hoitotuki??

Onkos kellään lapsia joilla ei saa olla ruoassa lainkaan laktoosia,eli edes hyla ei käy? Oletteko saaneet/hakeneet Kelalta sairaanlapsen hoitotukea eli nykyistä vammaistukea vai mikä se nyt olikaan nimeltään?

Jostain olin näin lukevinani kerran netissä mutta meidän neuvolalääkäri oli sitä mieltä ettei kuulu korvauksen piiriin vaikka esim keliakiahan kuuluu. Kuitenkin täysin laktoosittomat tuotteet ovat paljon tavallisia ja hylaa kalliimpia, vertailuna meidän kaupassa tavan maitoa litra 79snt ja laktoositon maitojuoma 1,49e!!! Lapsella ikää nyt 1v7kk ja verikokeella testattu että laktaasientsyymin tuotanto tulee loppumaan kokonaan jossain vaiheessa elämää ja nyt elettävä täysin laktoosittomalla jotta saataisiin oireet (ripulointi jatkuvasti, ihottuma vaippa-alueella todella hurja rakkulainen, välillä hurjia itkukohtauksia jolloin vatsa kivikovana ja lapsi vääntelehtii/heittäytyy kaarelle,sitten pari tuntia huutaa röyhtäisee todella kovaa ja piereskelee sitten huuto loppuu ja vatsa rentoutuu) pois.

Mieluusti kuulisin kohtalotovereita.

Astmaiselle isosiskolle (3v) saamme ko tukea ja todellakin tuntuu että tämän astman hoito olisi meille helpompaa ja edullisempaa kuin tämä uusi laktoosihomma kustannuksineen!
 
En usko että saa pelkällä laktoosittomalla dieetillä, koska tukea ei saa pelkkää maitoallergiaa sairastavakaan, jonka on siis vältettävä maitoproteiinia eli laajempi ja vaivanloisempi kuin laktoosi-intoleranssi (luulisin). Tukeen vaaditaan useampia allergioita kaveriksi, esim. vilja tms. Mutta voithan sinä yrittää hakea, niin saat teidän lapsen tiedoilla päätöksen.
 
Noita Kelan juttuja ei edes kannata yrittää aina ymmärtää! Meillä lapsella on nyt todettu astma ja kunhan kohta tulee se puoli vuotta lääkkeitä täyteen, niin anotaan se hoitotuki tai mikä vammaistuki se nyt onkaan. Astmalla saa sen alimman. Meillä muksulla on myös tooooosi laajat allergiat, mutta niillä ei sitten tukea irtoakaan, koska emme ole käyneet vehnäaltistuksessa. On siis todettu maitoallergia ja maitona on Neocate (se muuten maksaa Kela korvausten JÄLKEEN n. 16 ? purkki!) Vehnä altistukseen ei olla nyt menossa, koska tiedetään ettei se sovi. Tarkoitus on nyt yrittää laajentaa lapsen ruokavaliota mahdollisesti sopivilla sapuskoilla, eikä Kelaa varten vain syöttää jo epäsopiviksi tiedettyjä.

Kokeillaan hakea korotettua tukea ilman vehnäaltistusta, mutta sitä ei tuskin tipu. Meillä nuo allergiat teettävät huomattavasti enemmän töitä ja tulevat kyllä kalliimmiksikin kuin astma.
 
enpä usko että laktoositon ruokavalio oikeuttaa hoitotukeen. pelkkä matoallergiakaan ei riitä, vaan öisäksi vaaditaan esim vilja-allergia.
ja keliaakikon vaimona ja kahden entisen maito-allergikon äitinä (nuoremmalta otettiin juuri eilen verkoe keliakiaepäilyn vuoksi), niin voin kyllä vakuuttaa että keliakia on huomattavasti "kalliimpi" sairaus kuin laktoositon ruokavalio... (puhumattakaan mitä hoitamaton keliakia, ts väärä ruokavalio, saa aikaseksi ohutsuolelle, lisää lapsettomuuden riskiä jne).
Pahoittelen jo valmiiksi mikäli aieutan kommentillani mielipahaa, en tietenkään ole tarkoitus vähätellä teidän tytön tautia.
 
Juu kyllä tuo keliakia on varmasti kalliimpi kukkarolle kuin laktoositon ruokavalio. Minulla itsellä on laktoosi-intoleranssi ja käytän siis maitojuomaa jne. Silti rahaa menee huomattavasti enemmän noihin muksun eväisiin, sillä hänelle ei kotim. viljat käy lainkaan. Lisäksi ostan kaikki viljatuotteet hänelle ns. puhtaina, ettei ole jäämiä muista viljoista. Quinoan ja erikoisemmat tuotteet tilaan Allermiinasta , joten postikuluihin uppoaa tietysti osansa.
 

Yhteistyössä