Laittaakapa tähän pinoon semmosia terveellisiä ruokareseptejä,

"vieras"
ei mulla mitään erikoista ole... mutta nyt syödään broileririsottoa.
Broiskut pannulle, maustetaan suola, pippuri, curry. Pois pannulta. Sit pannulla paistetaan sipulit. Perään riisit, kuullotetaan. Lisätään vesi + kanaliemikuutio, keitetään 10 minuuttia hiljakseen. Lisätään herne-maissi-paprikat ja broiskut. Keitellään vielä 10 min. Haudutetaan jälkilämmöllä 5 minuuttia, maustetaan tuoreella sitruunanmehulla.

Hyvää ja perusterveellistä, helppoa ja halpaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt
"vieras"
Gratinoitu kukkakaali on ihan parasta ja helppoakin. Otetaan vaan kukkakaali, minä yleensä pilkon sen pienempiin paloihin, sitten pehmennetään sitä vähän mikrossa.
Pläjäytetään uunivuokaan, päälle emmentalraastetta, mustapippuria myllystä ja paistetaan kunnes juusto on sulanut ja osittain ruskistunut . Melkein ihaninta mitä voi olla.
 
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt
Professional Griefer
Just söin purjo-perunasosekeiton loput.

Keskikokoinen purjo
4-5 isoa perunaa
iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
pätkä chiliä jos tykkää
kasviliemikuutio
paprikajauhetta ja valkopippuria

Pilko ainekset.
Kuullota sipulit, chili ja purjoa hetki kattilassa öljyssä paprikajauheen ja valkopippurin kanssa.
Heitä perunat sekaan ja vettä sen verran että ainekset peittyy, kasviliemikuutio sekaan.
Keitä pehmeiksi.
Sauvasekottimella soseeksi. Viimeiseksi voi listätä kermaa tai sulatejuustoa. Jos ei käytä näitä niin vettä voi laittaa kattilaan hieman enemmän.
Päälle sopii paistettu pekoni- tai sipulirouhe.

Nam nam.
 
Saako purjon jättää pois?

Just söin purjo-perunasosekeiton loput.

Keskikokoinen purjo
4-5 isoa perunaa
iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
pätkä chiliä jos tykkää
kasviliemikuutio
paprikajauhetta ja valkopippuria

Pilko ainekset.
Kuullota sipulit, chili ja purjoa hetki kattilassa öljyssä paprikajauheen ja valkopippurin kanssa.
Heitä perunat sekaan ja vettä sen verran että ainekset peittyy, kasviliemikuutio sekaan.
Keitä pehmeiksi.
Sauvasekottimella soseeksi. Viimeiseksi voi listätä kermaa tai sulatejuustoa. Jos ei käytä näitä niin vettä voi laittaa kattilaan hieman enemmän.
Päälle sopii paistettu pekoni- tai sipulirouhe.

Nam nam.
 
Minni-hiiri harmaana
Leikkaa noin viiden sentin pätkä HooKoota. Viipaloi se ja laita pannulle.
Sitten ota muna, riko se ja laita pannulle myös.

Jos pannuun mahtuu niin paista molemmin puolin rapeaksi paahtoleipäviipale.

Kokoa tästä leipänen. Ota lisukkeeksi suolakurkkua ja/tai etikkapunajuuria.

Piimä käy tän kanssa hyvin :)
 
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt
Lady Gardenea
Pho keitto

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 (100 g) porkkana
300 g naudan sisä- tai paahtopaistia
1-2 punaista chiliä
12 dl vettä
2 tl inkivääritahnaa
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 rkl kalakastiketta
1 lihaliemikuutio
2 tl sokeria
1/2 pkt (à 250 g) vehnänuudeleita
4 (100 g) kevätsipulin vartta
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Eikä sitten mitään pikanuudelia.
 
Otetaan punajuuria, niin monta kuin huvittaa. Kuoritaan ja puolitetaan, laitetaan merisuolapedille, sivellään oliiviöljyllä, mautetaan rosmariinilla ja basilikalla. Laitetaan uuniin tunniksi 200 asteeseen (mitä isompia punskut on sitä kauemmin kypsyminen kestää ) sitten n. varttituntia ennen kypsymistä laitetaan jokaisen punajuuren päälle vuohenjuustoviipale ja sitten kun se on sulanut päälle -> bon apetit!
 
Kasvissosekeitto
Pottuja ja vihannes tai juuressekoitus, mausteita maun mukkaan ja tuorejuustoa tai sulatejuustoa.
Keitellään vihannekset kypsäksi joko veessä tai kasvisliemessä, soseutetaan.
Lisätään mausteet ja mieluinen juusto, kiehautetaan.
Juuston voi myös jättää pois tai käyttää vähän kermaa.

Monesti jätän sekä juuston että kerman pois kokonaan, silti on maukasta.
Tähän varmaan sopisi myös kookosmaito tai kerma.
 
"minä vaan"
Tomaatti-munakoiso-kesäkurpitsa-jauheliha-pata

En keksinyt parempaakaan nimeä...
Siivuta tomaatit viipaleiksi, samoin kesäkurpitsa ja munakoiso. Kaikkia saman verran suhteessa toisiinsa. Kuullota pannulla kesäkurpitsa ja munakoiso viipaleet.
Tee jauheliha kasteike (Paljon sipulia ja valkosipulia joukkoon.
Kokoa miten haluat. tomaattisiivuja, kesäkurpitsasiivuja, munakoisosiivuja limittäin, päälle ja väliin jauhelihakastiketta.
Päälle juustoraaste ja uuniin.
Avot!
 
Vai terveellisiä??

Ei ihan noin voi sanoa. Melko harva ruoka kumminkaan on myrkyllistä. Mut milloin ruokavalio koostuu pullasta, ketsupista, lämmitetyistä eineksistä ja sokerilimsasta, niin se ei kauheen pitkän päälle ole terveellistä.

Tämmöisellä poikamiesäijällä kun on turhan suuri houkutus tehdä voileipä tai ottaa makkaranpätkä kaapista ja vetää sellaisenaan ja sit kutsua sitä syömiseksi.:ashamed:

Et oikeestaan mikä vaan on terveempää.

Ja jos hoksaa suurinpiirtein joka päivä syövänsä spagettia ja ranskanleipää, niin kandee miettiä jotain muuta.

Ja pitää muistaa syödä niit vihreitä kans. Hyvän salaatin tunnistaa siitä, et siin on vihreetä, punaista ja keltaista, ihan niinko liikennevaloissa.
 
Vai terveellisiä??

Ei ihan noin voi sanoa. Melko harva ruoka kumminkaan on myrkyllistä. Mut milloin ruokavalio koostuu pullasta, ketsupista, lämmitetyistä eineksistä ja sokerilimsasta, niin se ei kauheen pitkän päälle ole terveellistä.

Tämmöisellä poikamiesäijällä kun on turhan suuri houkutus tehdä voileipä tai ottaa makkaranpätkä kaapista ja vetää sellaisenaan ja sit kutsua sitä syömiseksi.:ashamed:

Et oikeestaan mikä vaan on terveempää.

Ja jos hoksaa suurinpiirtein joka päivä syövänsä spagettia ja ranskanleipää, niin kandee miettiä jotain muuta.

Ja pitää muistaa syödä niit vihreitä kans. Hyvän salaatin tunnistaa siitä, et siin on vihreetä, punaista ja keltaista, ihan niinko liikennevaloissa.
Sää tarttisit kyllä ehrottomasti väsyttäjän illaks ja ruoanlaitosta innostuneen kodinhengettären, nih!:D

Ihminen tarttee riittävästi hyvää unta ja kunnon ravintoa, eikönii.=)
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja
Sää tarttisit kyllä ehrottomasti väsyttäjän illaks ja ruoanlaitosta innostuneen kodinhengettären, nih!:D

Ihminen tarttee riittävästi hyvää unta ja kunnon ravintoa, eikönii.=)
Ei kun kyllä mä itte tykkään laittaa sapuskaa ja jopa osaan. Milloin laiskamato ei yllätä. Kaikkein vaivalloisempia sapuskoita mä en tosiaankaan laita.

Mut sapuskanlaittokynnystä oleellisesti helpottaa, kun hoksaa, et esim. sakset on täysin aliarvostettu keittiötyökalu. Hirveen kätsy laittaessa salaatteja ja monis muissakin hommissa veistä kätevämpi. Ja että juustohöylä on ihamparhautta pottujen ja muiden juuresten kuorimisessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Ei perusruoanlaitossa oikeastaan tarvi mitään reseptejä, jos osaa suurinpiirtein ruokaa laittaa. Sitten vaan kehittelee omassa päässään aina erilaisia variaatioita, ja terveellisen ruoan tekee terveellisistä aineksista jne. Eli tuo itse reseptien keksiminen samalla kun kokkaa on just se kivoin juttu. Varmaan tiedätkin suurinpiirtein mitkä ainekset on terveellisiä ja mitkä ei, joten sitten vaan keksimään :)
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja

Yhteistyössä