Laitatteko perunoihin suolaa keittäessä...?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vieras

Vieras
Koska olen tyhmö blondi, olen aina luullut että kun tekee muusia niin on ihan sama missä vaiheessa suolan laittaa. Ja lisään suolan aina vasta lopussa. Eilen tein muusia niin anoppi kävi lisäämässä suolaa kattilaan kun perunat kiehui, koska muuten ne maistuu vain keitetylle vedelle... blondi ei nyt tajua...
 
Kuorineen keitettävien perunoiden keitinveteen lisätään suolaa, jotta keitinveden osmoottinen paine olisi perunaa suurempi. Tällöin perunasta siirtyy nestettä keitinveteen ja perunat pysyvät keitettäessä paremmin ehjinä ja säilyttävät ravintoaineensa.

Soseutettavissa perunoissa tällä ei ole niin väliä ja kostea peruna on helpompi soseuttaa kuin kuiva. Lisäksi perunamuusissa maustetaan nimenomaan muusia, ei muusin raaka-ainetta eli perunaa.

http://www.mtv3.fi/koti/makuja/kysy_kokilta.shtml?762634
 
En laita ikinä perunoihin. Muussia tehdessä lisään sen lopuksi.
Riisiä keittäessä laitan kasvisliemikuution, ja pastaa keittäessä saatan laittaa ripauksen suolaa.
 
Turhaa suolaa jos ne syö keitetynä.
Muussiin laitan loppuvaiheessa ja uudet perunat keitän suolavedessä.

Mua ei haljenneet perunat haittaa ja aina olen kuoret saanut helposti pois vaikka ei oo suolaa käytetty.
 

Yhteistyössä