Lahjasolut ja psykologipakko

Montako kertaa / kauanko olette joutuneet käymään psykolog(e)illa ennenkuin olette päässeet hoitoon asti?

Oli ikävä yllätys huomata ettei lahjasolujen saanti olekaan itsestäänselvyys eikä pakollinen psykologikäynti ollutkaan mikään rutiini läpihuutojuttu.. :(

Voiko yksi henkilö (psykologi) loputtomiin evätä solujen saannin? Onko joku jäänyt toistuvasti ilman lausuntoa?? Millä syyllä?

Turhauttaa kun homma ei tän takia etene ainakaan puoleen vuoteen mihinkään!! Voisko toisen psykologin mielipiteestä olla apua? Vai onko sekin rahan hukkaa... epätoivosta! :'(
 
Saraldo
Jos ero on tapahtunut viime kuussa, niin sitten mäkin ymmärrän sitä psykologia. Yksi kriisi kerrallaan. Vaikka lapsettomuushoidot ja lahjasolujen saaminen onkin iloinen ja positiivinen asia, se on kuitenkin myös aika suuri kriisi ihmiselle. Mitä jos hoito ei onnistukaan? Mitä jos tulee takapakkeja toisensa perään ja taustalla kummittelee vielä se osittain käsittelemätön erokin? Anna itsellesi ensin aikaa toipua siitä erosta.
 
Hmmm... niin kyllähän se siltä varmaan monen ulkopuolisen silmissä näyttää.
Takapakkeja (pelkästään niitä ) on jo tullutkin, kun oltiin exän kanssa hoidoissa. Se ei siis ole mitään uutta.
En tiedä millä tavoin eroa vielä pitäisi käsitellä, en jaksaisi velloa enää ollutta ja mennyttä.

Mutta osaisko joku vastata muihin kysymyksiin, kertoo kokemuksiaan jne.?
 
Viimeksi muokattu:
Me ei käyty ollenkaan psykologilla. Ei kuulemma ollut este hoidoille, ettei ole sitä lausuntoa.
Mutta ymmärrän kyllä, että sun tapauksessa halutaan varmaankin varmistaa, että ero on tosiaan käsitelty ja ettei tule liikaa kuormaa kannettavaksi yhdellä kertaa.

Me ei käyty siksi, että tampereen avalla ei ollut tarjota kaksikielistä psykologia (miehelle ruotsiksi) ja kotikaupungistani en oikein löytänyt ketään sopivaa. Asia jäi roikkumaan ja lopulta unholaan. Meillä on ollut aikaa vatvoa mielessä näitä asioita epäonnistuneiden hoitojen myötä mielestäni ihan riittävästi, mutta nyt kun raskaus on tosiasia, alkaa mieleen hiipiä epävarmuuksia, että miten tähän asiaan tulee suhtautua vauvan synnyttyä? Kertoako lapselle? Ja jos kertoo niin miten ja minkäikäiselle? Kenen kaikkien haluaa tietävän asiasta? Jos siitä lapselle kertoo kovin nuorena, niin sehän möläyttelee sen pitkin kylää. Toisaalta ei haluais salatakaan asiaa, koska siinä ei ole mitään hävettävää.

Niin monia kysymyksiä pyörii päässä, ehkä siellä psykologilla olisimme saaneet jo silloin 2,5 vuotta sitten näihin hieman näkökulmia..
 
Kävimme psykologilla kerran, ja asia oli sillä selvä. Luulen, että useimmiten psykologilla on kertakäynti ellei tule arviota siitä, että hoidon aloittamista kannattaa lykätä. Jos menet keväällä psykologille uudestaan ja kerrot selvinneesi hyvin erosta, niin luulen, että puoltavan lausunnon saaminen on sitten ihan läpihuutojuttu.
 
En tiedä lahjasoluaiheesta mitään, mutta tuli vaan mieleen, että onko tämä "psykologipakko" vain Suomessa... Oletko miettinyt hoitoja esmes Virossa?

Kuulostaa tosi kyykyttämiseltä tuo, että pitää olla määrätyssä elämäntilanteessa jne, vaikka on jo pitkä hoitotausta takana. Etköhän ihan itse tiedä parhaiten oman tilanteesi ja ole ehtinyt miettiä tämän moneen kertaan. Ymmärrän kyllä psykologipakon siinä mielessä, että on hyvä saada asiaan myös täysin neutraali ja ulkopuolinen näkemys. Mutta että odottamisen jälkeen käsketään taas odottaa :(
 
Minä myös miettisin (itsekin Virossa parisen kuukautta sitten lahjasoluista raskautuneena) sitä Viroa, jos tulee ongelmia tuon psykologiasian kanssa.

Ensimmäistä lastamme tehdessä kävimme psykologilla Suomessa ja se oli ennen lakia, jolloin se oli vapaaehtoista ja tuntui minusta silloin hyvin turhalta. Tarvitsin psykologin kanssa keskusteluja vasta esikoisen syntymän jälkeen jolloin lahjasolun herättämät tunteet vasta nousivat pintaan. Sitä ennen kaikki energia meni lapsettomuuden sietämiseen ja päivästä toiseen selviytymiseen. Esikoisen ollessa n. 10 kuukautta oli oikein sopiva ajankohta minulle käsitellä niitä asioita. Eihän kaikkiin voida soveltaa samoja ohjeistuksia...

Minä uskon myös, että jos vakuutat psykologille olevasi valmis, hän ei voi kieltää hoitoa sinulta. Eli jos Viro ei tunnu parhaalta vaihtoehdolta, voit miettiä uusintakäyntiä samalla psykologilla? Ainoa mikä minua Viron hoidossa vaivaa on, ettei tämä odottamani lapsi tule koskaan saamaan tietoa luovuttajasta vaikka haluaisi ja Suomessa siihen taas olisi mahdollisuus. Mutta, kaikkea ei voi saada.

Lisäksi minultakin varmaan olisi se toinen lahjasoluhoito aikanaan kielletty jos olisi ajateltu henkistä jaksamistani. Olin todella romahtamisen partaalla omilla soluilla epäonnistumisista ja ensimmäisestä lahjasoluhoidosta epäonnistumisesta. Että sillä logiikalla ettei ihminen kestä mahdollisia negoja, minua ei olisi siinä psyykkisessä kunnossa "kannattanut" päästää jatkamaan hoitoja putkeen uusilla lahjasoluilla. Mutta onneksi valitsin riskin uudesta epäonnistumisesta koska plussasin sitten kuitenkin toisen luovuttajan soluilla tehdystä ekasta tuoresiirrosta.

Kuuntele itseäsi, älä psykologia. Ja kaikkea hyvää sinulle, onnea hoitoihin!!!
 
Kun on vain oma itsensä, se riittää. Ei sun tarvii mitään vakuuttaa tai todistella, ei todellakaan. Faktat käydään läpi, ja todetaan et ootte hommaa miettiny ja tullu oikeesti siihen tulokseen, tosiasioiden ja faktojen perusteella. Ei se oo mikään "terapiakäynti". Oikeasti.
Mä ainakin olin ratkeamis pisteessä vuosien turhien hoitojen takia, joku psyka olis lähettäny varmaan hoitoon :xmas: .. Mut, ne psykat on nähny kaikkea, ja lähinnä ne keskustelut on vaan hetki vielä niitata päätös kasaan. Ei siellä syynitä tai punnita tai arvostella ihmistä, jokaisen elämän tilanne on erilainen ja lahjasoluhoitoon tuskin kukaan lähtee "ihan vaa huvikseen". Pelko pois, aika tuntuu pitkälle, muistan kyllä. Mut se on vaan käynti, jossa keskustellaan vähä kaikesta, esim miten lapselle kannattaa sit joskus kertoa ja miltä tuntuu ehkä kun lapsi ymmärtää et solu on luovuttajalta jne jne.
:hug:
 
Viimeksi muokattu:
Moi Risupesä.

Ymmärrän tosi hyvin sun turhautumisen. Puolen vuoden tauko hoidoista ei ole helppo juttu tosiaankaan... :( Oon tosi pahoillani että joudut vielä tämmöisenkin vastoinkäymisen kokemaan, ikään kuin edellisissä ei olisi ollut jo tarpeeksi. En osaa sanoa paljon muuta kuin että loppujen lopuksihan aika kuluu aika nopeasti (tiedän ettei se varmaan lohduta juuri nyt yhtään), ja että mielestäni Lotta on oikeassa, tuskinpa sillä psykologilla on sitten enää syytä sulta kieltää lahjasoluja kun olet tehnyt niin kuin hän pyysi.

Mitä se psykologi siis ajoi takaa, juttelitteko te yhtään tarkemmin että mitä hän tarkoittaa sillä että eroa on käsiteltävä? Olisi luullut että antaa sulle jotain eväitä mitä lähteä työstämään eikä vaan lähetä sua kotiin ihmettelemään. Voisikohan hänelle soittaa tai laittaa sähköpostia ja kysyä vielä tarkennusta...? Mä en yhtään tiedä missä raja menee, mikä on se "virallinen" ohjeistus jonka mukaan psykologin tulee arvioida lahjasoluja haluavan parisuhteita, minkä verran ne hänelle kuuluvat, mutta mun mielestä sulla on oikeus saada kunnon perustelut tuohon päätökseen. Yksi idea olisi jos voisit ottaa ajan joltain toiselta psykologilta ja kysyt apua eroasian käsittelyyn. Käydä ehkä muutaman kerran juttelemassa parin kuukauden välein, ja sieltähän saisit sitten lausunnon tuota lahjasolupsykologia varten.

Pikkuperho on oikeassa, kyllä tämä on aika iso asia yksin käsiteltäväksi. Me käytiin psykologin juttusilla lahjasoluista ja käynti oli todella hyödyllinen, saatiin paljon hyvää ohjeistusta siitä miten ja milloin lapselle kannattaa kertoa. Ja miten lapset on tutkimusten mukaan "selvinneet" tuosta asiasta, kyllähän se tietyllä tapaa adoptiota muistuttaa. Lapselle kertomisen miettiminen on tärkeä asia, etenkin lapsen kannalta. Meillekin riitti yksi käynti, mutta oltiin kyllä pohdittu asiaa jo pitkään keskenämme ja luettu aiheesta paljon. Mutta psykologejakin on joka lähtöön, ilmeisesti kaikki eivät ole samalla lailla paneutuneita asiaan. On harmi jos maksava kävijä ei tunne saavansa käynnistä mitään hyötyä.

Luin tuolta toisestakin ketjusta sun tilanteesta, ja tuli mieleen että ehkä se psykologi ajaa takaa sitä että sun suru olisi surettu, että olet käynyt tarpeeksi moneen kertaan sydämessäsi läpi ne isot menetykset mitä sulla tuon eron myötä tuli (mitä yhteisiä unelmia teillä oli, mitä olit itse toivonut suhteesta mikä jäikin saamatta, miten arki ja elämä muuttuu kun jää yksin, miten kovasti kaipaat juuri sen tutun miehen kosketusta ja ääntä, ja miten rankkaa on että niitä ei enää saa kokea, et voi enää kertoa huoliasi hänelle, eikä ne teidän yhteiset haaveet tulekaan toteutumaan, jne), sekä myös muistella niitä hyviä ja kultaisia hetkiä mitä teillä oli, ja laittaa ne sydämeen talteen. Ehkä samalla on syytä käydä läpi aiempia suhteita ja surra niidenkin menettämistä, jos sitä ei ole vielä kunnolla tehnyt. Toinen iso menetys on se yhteinen lapsi josta olitte yhdessä haaveilleet.

Lahjasolulapsi on varmasti yhtä rakas, mutta on iso asia että hän ei ole samaa biologista alkuperää kuin mahdollinen tuleva miehesi. Sitten jos ja kun aloitat uuden suhteen, myös tulevan miehesi täytyy käsitellä asia että miten hän pystyy toimimaan rakastavana isänä lapselle joka ei ole hänen siittiöistään saanut alkuaan. Lapsellahan ei ketään muuta isää tulee olemaan, joten se olisi aika iso juttu monelle miehelle (toisin kuin avioerolapset joilla on se omakin biologinen isä, eli siinä tapauksessa uuteen suhteeseen ryhtyvän ei tarvitse ajatella olevansa se ykkösmies lapsen elämässä, joka tuo valtavan vastuun). Ja vielä paljon isompi juttu se olisi sille lahjasolulapselle jolla ei siis välttämättä koskaan tule olemaan omaa isää. Ehkä se psykologi haluaa kuulla että sä olet pohtinut tätä asiaa myös sen tulevan lapsen näkökulmasta. Se on kuitenkin fakta että jos edellisiä erojaan ei ole käsitellyt kunnolla ja miettinyt mistä ne johtuivat, on hyvin vaikeaa solmia uutta pysyvää ja pitkäaikaista suhdetta kenenkään kanssa. Vanhoista käsittelemättömistä möykyistä tulee niin iso painolasti uuteen suhteeseen. Ja jos lapsen elämässä ei ole isää, vaan ainoastaan äidin suhteiden mukana vaihtuvia isäpuolia, jää siitä aika isot arvet koko elämäksi. Pysyvä, turvallinen isäsuhde on etenkin poikalapsen henkiselle kasvulle todella tärkeä. Onhan maailma pullollaan hyvin menestyviä yksinhuoltajia, eihän sillä psykologilla todellakaan ole syytä kieltää sulta lasta, mutta varmasti hän ajattelee sekä sun että lapsen parasta sillä että lahjasoluasiaa pitää miettiä ja pyöritellä mielessään monelta kantilta ennen kuin siihen on oikeasti valmis. Siinä ei ole kyse pelkästään omista haluista ja toiveista vaan myös pienen ihmisen elämästä joka tulee olemaan alusta loppuun hieman erilainen kuin "luomulapsilla". Ehkä sulle on osunut keskimääräistä "virkaintoisempi" psykologi, voihan olla että joltain toiselta olisi lupa irronnut heti, tuo henkilö ajatteli että on järkevää kerätä vähän aikaa voimia ennen uusia koitoksia. Mutta hyvä idea Lyyralta, ehkä pääsisit tosiaan nopeammin etenemään ulkomaisella klinikalla, jos tässä tuntuu täysin nousevan seinä vastaan.

Mutta semmoisen vinkin halusin sulle vielä antaa että mulla itselläni auttoi aiemman suhteen surutyössä (ja myös tässä lapsettomuuden surutyössä) tosi paljon kirja nimeltä Mars and Venus starting over (John Grey). Amazon.com: Mars and Venus Starting Over: A Practical Guide for Finding Love Again After a Painful Breakup, Divorce, or the Loss of a Loved One (9780060930271): John Gray: Books
Siinä on aika räikeä mies-nais-jaottelu, mutta surutyöjutut on todella hyvin ja selkeästi esitetty, ja sitä lukiessa tuli automaattisesti paranneltua itseään ja käsiteltyä sitä menetystä joka kantilta, ja hyväksyttyä ja tunnistettua kaikki erilaiset menetyksen tunteet. Ehkä se psykologi ajaa sitä takaa, että sä käyt pohjamutia myöten läpi jo koetut pettymykset, ja sitten olet vahvempi ja valmiimpi kohtaamaan uusia haasteita. Ja myös entistä kykenevämpi rakentamaan terveemmän ja kestävämmän suhteen jonkun uuden miehen kanssa. Vaikka teillä olisi ollut ero vireillä tai mielessä jo pitkän aikaa, on se lopullinen päätös kuitenkin aika merkittävä, etenkin kun se tapahtui niin ikävällä tavalla kuin teillä. Se kirja on saatavana myös suomeksi (Mars ja Venus: Uusi rakkaus), ihan kirjastosta lainasin. Nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kirja käsittelee tosiaankin menetyksestä toipumista, jotta ihminen olisi valmis uusiin haasteisiin ja uuteen rakkauteen.

(tulipa tästä pitkä pohdinta, toivottavasti en loukannut, en millään pahalla tosiaankaan tarkoita. Aloin vain mietiskelemään mitä se psykologi mahtoi tarkoittaa ja nämä ovat vain siitä kumpuavia omia ajatuksia ja kokemuksia kun olen näitä aihepiirejä paljon käynyt läpi eri ihmisten kanssa, ja itsekin ennen tätä nykyistä suhdetta harkitsin lapsen yrittämistä lahjasiittiöillä yksinäni)

Kovasti jaksamista sulle tämän rankan asian kanssa. Ja haleja!
 
Hei risupesä!Taidan tunnistaa sinut tuolta toiselta foorumilta...itselläni nousi tie pystyyn viime keväänä,kun kuudes ivf omilla soluilla päättyi katastrofiin.

Me kävimme juuri tuolla psykologikäynnillä,ja täytyy sanoa,etä koin sen tosi turhauttavaksi-ja varsinkin,kun meille määrättiin uusi käynti ilmeisesti vain siksi,että joudun lähtemään 10 min aikaisemmin toisen lääkäriajan takia!
Meillä on takana adoptioneuvontaa-sanottakoon se nyt tässä-ja erityisesti siksi tuo tuntui tosi turhalta,asia kun on meidän mielestä kumminkin aika paljon "kevyempi" kuin ulkomaisen lapsen adoptoiminen,joka asiana on meille aivan ok ja siitä myös kerroimme.
Meillä ongelmana oli ehkä myös se,ettei kemiat kohdanneet psykologin kanssa ollenkaan :D ja koko tilanne tuntui välillä suorastaan koomiselta!
Koska tiedän (mielestäni) taustasi,tuntuu aika hurjalta laittaa ihminen taas odottamaan ja siksi Lyyran ehdottama Viro saattaisi olla myös sinulle ratkaisu.Tunnustettakoon,että Viro oli meidän eka ajatuksemme käynnin jälkeen :D

Voimia jatkoon!!
 
Hei pitkästä aikaa.. aiheen ajakohtaisuus sai osallistumaan tähän keskusteluun. Eli itsellä takana pari vuotta lapsettomuushoitoja, vappuna ensimmäinen alkuraskauden keskenmeno ja siitä alkanut aviokriisi joka on johtanut nyt avioerovaiheeseen ja päätökseen jatkaa lapsettomuushoitoja yksin. Koko lapsettomuuskuvio laukaisi miehessäni psykologin mukaan trauman, joka on johtanut (myötävaikutuksellani -ironinen kommentti-) tähän tilanteeseen.Ymmärrän Miisamarin pointin pohdiskelussaan; ainakin itsellä tuntuu todella kipeältäajatukselta ettei enää ole se oma rakas ihminen jakamassa elämään liittyviä ja lapsettomuuden tuomia ajatuksia. Erokriisi itsessään on jo melkoinen koettelemus, yhdistettynä siihen vielä lapsettomuuhoitojen rankkuus, pettymykset ja huomisen tuoma epävarmuus ja pelko. Toisaalta erokriisissä minua eteenpäin auttaa ajatus, että on mahdollisesti jotain odotettavaa tulevaisuudessa. Olen itse käynyt nyt kertaalleen puhumassa psykologin kanssa lahjasoluhoidosta ja tällä viikolla vuorossa ensimmäinen lääkärin keskustelukäynti, josta selviää miten tästä eteenpäin? Joka tapauksessa surettaa, itkettää, pelottaa, ahdistaa mutta samalla kaiken keskellä elää pieni toivo jostakin kaukaisesta unelmasta. Työnteosta ei ole tullut mitään pitkään aikaan, lähinnä oma työhuone on alkanut tuntumaan "terapiahuoneelta" jossa päivät pitkät pohdiskelen että mitähän seuraavaksi..
 
Hyviä pointteja kaikilta. Jäin miettimään, että onko se todellakin niin, että psykologi päättää kuka saa lahjasoluja ja kuka ei ? Vai antaako hän vain suosituksen odotella tai mitä nyt päättääkin. Siis mitä sanoo lain kirjain, mielipiteitä on varmasti useita.
Me emme käyneet psykologilla uuden lain aikana ollenkaan, eikä siitä ole ollut puhettakaan. Toinen klinikka, johon ensin jonotimme olisi tämän käynnin vaatinut. Rahastuksen makua...... vaikka joo, varmasti monelle myös ihan hyödyllinen, mutta kuten Lyyrakin sanoi, niin on vaikea ulkopuolelta määrittää kuka missäkin vaiheessa keskustelua tarvitsee.
Lahjasoluissahan on lapsen näkökulmasta (ja oikeastaan vanhempienkin) kyse kuitenkin aivan eri asiasta kuin adoptiossa. Lapsi ei ole menettänyt ketään, hänellä ei ole hylkäämiskokemusta taustallaan.
Jokainen tekee varmasti omalla kohdallaan ne oikeat ratkaisut. Ärsyttävää, että sitä joutuisi kaiken lapsettomuustuskan keskellä vielä "ammatti-ihmisiä" vakuuttamaan kyvykkyydestään vanhemmaksi.
Toivon sinulle paljon onnea ja onnistumista Risupesä !

Rudy, kolmen ihanan palleron äiti :heart:
 
Hedelmöityshoitolain mukaan
"Jos hedelmöityshoidossa käytetään luovutettuja sukusoluja tai alkioita, palvelujen antajan on lisäksi annettava hoitoa saavalle tietoja hoidon tuloksena syntyvän lapsen biologisen alkuperän mahdollisista vaikutuksista perheenjäsenten keskinäisiin suhteisiin ja siitä, miten mahdollisia ongelmia voidaan ehkäistä tai lievittää. Palvelujen antajan on järjestettävä hoitoa saavalle mahdollisuus keskustella näistä kysymyksistä asiantuntijan kanssa." (Hedelmöityshoitolaki 9 § 2 mom.)

Hedelmöityshoitolakiin sisältyy kielto antaa hedelmöityshoitoa tietyissä erikseen säädetyissä tilanteissa (mm. jos on ilmeistä, ettei lapselle voida taata tasapainoista kehitystä). Kielto koskee kaikkia hedelmöityshoitoja, ei pelkästään lahjasolujen käyttöä.

Lain mukaan luovutettuja sukusoluja käyttävälle on tarjottava tietoa ja neuvontaa. Käsittämätöntä, että sinulta risupesä on evätty hoitoonpääsy edes tarjoamatta mahdollisuutta uuteen keskusteluun. Eikö sekin olisi sitä laissa tarkoitettua neuvontaa? Ymmärrän toki, että et varmasti riemusta kiljuen enää samaa psykologia menisi muutenkaan tapaamaan, mutta eihän se voi niin mennä, että asia jätetään roikkumaan ties miten pitkäksi aikaa! Tuntuisi kohtuuttomalta ratkaisulta erityisesti, jos hoitoon pääsyllä olisi kiire esim. terveydellisistä syistä (vaihdevuodet uhkaavat, endo vaivaa tms.).

Edellisissä viesteissä on tuotu esiin hyviä ajatuksia ja vaihtoehtoja jatkon suhteen. En oikein osaa sinua auttaa tässä asiassa, varsinkin kun oma kokemukseni oli täysin päinvastainen. Suhtauduin pakolliseen neuvontakäyntiin etukäteen hyvin epäilevästi, mutta lopulta sekä mieheni että minä koimme sen hyödylliseksi. Asioita tuli pohdittua paljon mahdollisen lahjasolulapsen näkökulmasta, ja toisaalta neuvonnassa ymmärsimme molemmat olevamme "sinut" lahjasolujen käyttämisen suhteen. Suhtautumiseni käyntiin olisi taatusti ollut toisenlainen, jos psykologi olisikin keskustelun aikana ilmoittanut, että hänen mielestään meillä ei ole mitään asiaa hoitoon.

Toivottavasti asiaan löytyy pikimmiten ratkaisu! :hug:
 
Kiitos tähän astisista neuvoista ja kommenteista! Endon ja vähän jo iänkin (33) takia koen etten halua tuhlailla liikoja aikoja pelkkään miettimiseenkään. Kuitenkin ilmeisesti myös lääkäri saattaisi viime kädessä evätä hoidot jos sen mielestä tilanne ei ole riittävän vakaa ym.?

Mua myös kiinnostaa onko siihen lausuntoon lainmukaista pakkoa.. vai voisko lääkärille mennä aiemminkin kun seuraavan psykologisoinnin jälkeen (kehotti siis tulemaan taas puolen vuoden päästä )? Alkaa tuntua noi psykologijutut tosiaan rahastukselta ja odottelut ajan haaskaukselta..
Ulkomaille asti en kyllä ole ajatellut lähteä.
 
Voin olla väärässä, mutta käsittääkseni edes psykologikäynti ei olisi pakollinen, eikä mitään puoltavaa lausuntoa tarvittaisi. Hedelmöityshoitolaissa puhutaan vain siitä, että lahjasoluhoitoon tulevalle on tarjottava neuvontaa. Neuvontaa voi yhtä hyvin antaa esimerkiksi lääkäri tai hoitaja, kuten joillakin klinikoilla tehdään. Varsinaisen hoitopäätöksen tekee lääkäri/klinikka, ei psykologi. Ikävää on tietysti se, että psykologin mielipide todennäköisesti vaikuttaa myös klinikan hoitopäätökseen. Mikään ei estä sinua menemästä lääkärin juttusille jo ennen seuraavaa psykologikäyntiä, mutta voi olla, että lääkäri haluaa vielä odotella seuraavan psykologisession "tuloksia". Toisaalta lääkärisi varmasi ottaa huomioon myös seikat, jotka puoltavat sitä, että hoitoon pääsyä ei kannata kovin pitkälle lykätä. Puolikin vuotta on pitkä aika odotella. Varsinkin jos ei saa takeita siitä, että asiat etenevät sen jälkeen.
 
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ketju.. Meille nimenomaan psykologi sanoi, ettei hän päätä mitenkään voidaanko meille tehdä hoito vai ei, mutta keskustelu kuuluu "hoitopakettiin". Itse keskustelu oli ihan ok, mutta ei sillä mielestämme mitään uutta annettavaa hirveesti tilanteeseemme ollut, koska mielestäni olen sinut tällä hetkellä muutenkin asioiden kanssa. Toiselle klinikalle kun ilmottauduimme jonoon halusi lääkäri että kävisimme myös siellä psykologilla, koska käytänteet klinikoiden välillä saattavat olla erit, mutta siihen en suostunut, koska en kertakaikkiaan nää mitään tarvetta ja kyllä se aika ja vaiva mikä siihen menee ja raha harmittaa ja tulee tosiaan hieman rahastuksen maku. Voihan olla että hoidon jossakin muussa vaiheessa tulee tarvetta psykologin keskustelulle, niin sitten osaan kyllä itsekkin apua hakea. Mutta mielestäni kaikkein tärkeintä olisi ajatella sen syntyvän pienokaisen näkökulmasta mikä hänelle olisi parasta. Onnellisinta olisi, että hän saisi syntyä tasapainoiseen elämäntilanteeseen. Eihän sitä tietysti kukaan voi taata elämästä mitä tapahtuu.. vaikka kuinka näyttäisi että olisi suotuisat olosuhteet lapsen tulla rakastavaan perheeseen voi koska vaan tapahtua mitä vaan ja kenelle tahansa..
 
Viimeksi muokattu:
Sepä oiskin hyvä jollei mitään lakisääteistä pakkoo ois!! Millonkahan ois kohtuullinen aika kulunu että vois/kehtais mennä lääkäriin ja ettei se vois enää niin helposti olla samaa mieltä kun psykologi? Ja kysyisin tietysti järkevintä (eli järjetöntä!) odotteluaikaa endonkin kanssa..

En tosin taida jaksaa nyt ihan heti, ..niin se loppui hyvin alkanut suhdekin lyhyeen vaikka kaikki näytti niiin hyvältä... :'( se kun päättikin ettei sittenkään halua enempää lapsia, ainakaan ei ois koskaan hoitoihin saakka niitä lähteny "tehtaileen".. joo, mullehan onkin tosi "todennäköstä" että niitä tulis ihan kotipaneskelulla ja hoidoilla suorastaan laumoittain!! Että se siitä sitten, lyhyestä ilosta. Paskempana oon nyt kun tätä edeltävästä "hoito"erosta. Ensin kaikki näyttää loistavalta ja taas yhtäkkiä on pelkkää tyhjää.....paljonko yhelle ihmiselle vielä voidaan kaataa paskaa niskaan näin lyhyessä ajassa????
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos vielä kaikille kommentoijille :heart:

Kävin viime viikolla lääkärissäkin, ja tietysti sekin uskoo mieluummin psykologin arvioo kun mua..

Tänään se vielä soitti, ja kuten arvattavissa oli, ei heru hoitoja siitä paikasta ainakaan puoleen vuoteen. Mun 'vaikea tapaus' oli otettu esille oikein jossain klinikkakokouksessa, että eipä jääny sitten ainakaan yhden henkilön mielipiteen varaan. Avalle en jaksa lähtee vaatiin mitään, tulos ois kuitenkin se ja sama.. enkä jaksa enää alusta samaa paskaa.
Hohhoijjaa. Ei kai tässä sitten muutakaan voi kun yrittää löytää vaan mahdollisimman pikasesti joku uus ukko että pääsis takasin julkiselle...siellä ne sentään hoitaa hommansa turhia epäoleellisuuksia, elämänhistorioita ja menneitä miessuhteita myöten urkkimatta ja potilaan tahtoa kyseenalaistamatta!!
On se niin vitun epäreilua että jotkut voi vaan vähän paneksia kotonaan paljaalla jotain ketä tahansa ja hoidella ittensä tollei samaan tilaan, ihan ilman psykologien ym. "asiantuntija"-viranomaisten lupia ja syväanalysoivia selvityksiä! :mad:
 
Viimeksi muokattu:
Jumitan yhä ja edelleen tässä samassa suossa kun ketään miestä ei vaan löydy. Alkaa melkein jo tuntua että se pakkopsykokin ois "helpompaa" kun uuden suhteen löytyminen :( huoh....
Luin tuolta eräältä toiselta palstalta tämmöstä yksinäisten naisten ketjusta
"No viime viikolla sitten rohkastuin ja varasin ajan. Yllätyin kuinka pian sain ajan eli eka aika oli tällä viikolla. Myös se oli yllättävää kuinka pian kaikki etenee eli jo seuraavan ovulaation aikana voidaan tehdä inseminaatio."

Siis MISSÄ ihmeen klinikalla näin nopeesti pääsee eteenpäin ja ilmeisesti ihan ilman mitään turhia psykologeja jos kerta hoitokin on jo suunniteltu?? Onko Suomessa sellasta klinikkaa? Oisin valmis vaikka reissaamaan kauemmas (Suomen rajojen sisällä) jos sellanen jossain on!
 

Yhteistyössä