Läskin sulattajat viikko 8

Huh, nyt on taas tuskien viikko takana... :whistle: Pisteillä mennään eteen päin kovaa vauhtia... Vaikka menkat meni niin hullu himo jäi irttareihin... :kieh: Viikonloppuna tuli syötyä karkkia. :headwall: Pelkäsin taas että painoa on tullut lisää, mutta ei ollutkaan... - 0,9kg Eli aamulla mentiin 70 alle... puntari näytti 69,1 kg! :D Tässä on vielä kiloja karistettavana! :)
Uudella tsempillä uuteen viikkoon, vaikka viime viikolla tsemppi oli hukassa... TAAS! |O
 
Turkilmas
Mä olen nyt matkalla makeista irrottautumiseen :D . Eli aloittelin jo viikonlopusta vähentämään hiilihydraatteja, makeaa ja syömään säännöllisesti. Koitan kovasti kellon kanssa napsia ruokaa jotta ei iskis se järkky makeanhimo johon joskus voin syödä jopa suoraan purkista kaakaojauhetta :kieh: :kieh: .

Niin ja vettä olen lisännyt, Pepsi maxia vähentänyt.

Jos ens maanantain punnituksessa ei ala jo jotain oikeesti tapahtumaan niin lähtee jo hermot |O :headwall:

Paitsi että JÄLLEEN KERRAN viikonlopusta on tulossa haasteellinen. Pikkusisko nimittäin on tulossa meille ja meillä on aina tapana herkutella keskenämme. Ja miehellä on synttärit, sunnuntaina tulee kahvittelijoita.

Ajattelin kuitenkin koittaa selvitä kiusauksista hakemalla karppaajien sivuilta hyviä reseptejä joita tarjoan kylmästi vieraillekin :snotty:
 
mukana edelleen :wave:
mulla on alkanu työt, niin sitämyöten sitten pyöräilykin tullu kuvioihin mukaan, en kyllä tykkää pyöräilystä ollenkaan :kieh: mutta ainakaan paino ei oo noussu vaikka oon syöny ihan mitä sattuu ja ihan liikaa :x tänään kun käyn kaupassa niin koitan miettiä sellasia kevyitä mutta hyviä eväitä töihin ja nopeasti valmistuvaa ruokaa joka tulee tehtyä äkkiä kun kotiutuu... oisko vinkkejä?
tälläviikolla pitäis alottaa liikkuminen jumppien ja salin muodossakin, kun vaan sais alotettua :snotty: ei kukaan haluis espoossa lähtä jumppaileen? :wave:
 
+-0kg. Ja olen oikeastaan tyytyväinen. Viikonlopun saldo popcornia ja suklaata PALJON |O mutta tosi hyvin kun ei ainakaan lisää kiloja ole tullut.

Parin viikon tauon jälkeen aloitin taas maanantain kunniaksi kalorilaskut. Olisin oikein tyytyväinen jos seuraavan 2 viikon aikana paino alkais 5:lla. Olis välitavoite saavutettu.
Ennen laihista elin Turkilmaksen (vinkki!) tapaan suunnilleen leivällä ympärivuorokauden. Nyt olen onnistunut korvaamaan leivän cracoteilla, hapankorpuilla ja näkkärillä. En tiedä onko parempi mutta ainakin tulee kaloreja vähemmän eikä mene pakettitolkulla sitä leipää. Lisäksi käytän nykyään enemmän leikkeleitä ja vähemmän juustoa.

Mietin tässä että kun dieetin alussa lähti 2 viikossa 3kg niin nyt kun en oikeastaan ole laihduttanut niin lähtiskö taas alkushokkina 3kg tosta noin vaan :whistle:
Tuskinpa vaan, mutta jos nyt panostaisin oikeasti hiilihydraatittomuuteen. Leikkeleitä ja keitettyä munaa mahan täydeltä :p :D
 
x
Alkuperäinen kirjoittaja svieras:
Alkuperäinen kirjoittaja s:
Alkuperäinen kirjoittaja Tunnelma Tuuli:
Alkuperäinen kirjoittaja sipsi pettyneenä:
Paino 75,4 eli + 200g :(. Ja lähtöpaino siis 77,4. Sen voisi muuttaa päivityksen yhteydessä. Tuntuisi kivammalta katsoa... Turkilmas kirjoitti jo minunkin tunnelmani ja se oli niin hyvin ilmaistu, etten uutta samanlaista kirjaile ;). Kieltämättä on Nutriletit käyneet mielessä, mutta koska haluan nimenomaan pysyvää hyvää painoa ja painonhallintaa, aion edelleen edetä suunnitelmani mukaan. Edessä vain on oikeasti kaksi hankalaa viikkoa: syyslomaviikko ja koko perheen reissu ja toisella viikolla vieraita PERJANTAINA, LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA. Sinänsä oikein hauskaa, mutta ei emäntä voi pöydässä itse olla syömättä, se tuntuisi nolota muista (?). Aion kyllä silti sinnikkäästi tehdä parhaani, EN luovuta. Vuoden vaihteessa painon olisi syytä alkaa numerolla 6!

Tsemppiä muillekin ja onnea teille loistavasti painoa pudottaneille!
No mitä jos söisit vaan jotain keittoa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina? Kevyttä ja hyvää. Ja sit voisit hyvällä omalla tunnolla vähän herkutella. Plus että on paljon keveitäkin herkkuja, mitä voit tehdä. Eikös se ole hyvä, kun ne vieraat tulee sulle niin voit päättää syömiset :)
Tuo on aivan väärä tapa laihduttaa, että muutamana päivänä ei syö juurikaan ja sitten herkuttelee.
Kuka sitä on sanomaan mikä on oikea ja mikä väärä tapa? Eikös tavoite ole laihtua?
No ainakin järkevä ihminen ymmärtää laihduttamisen periaatteen, eikä se toimi siten, että ensin paastotaan ja sitten mässätään.

Väärä tapa
 
tietoa
uoan laatu on kaloreita olennaisempaa
19. joulukuuta 2005
Perinteinen kalorilaskenta ohjaa sopivan ruokamäärän löytymistä, mutta vielä tärkeämpää laihduttamisessa on ruoan laadun parantaminen. Kiloklubin ravinto-ohjelma perustuu siihen, että ruokavaliosi muuttuu entistä laadukkaammaksi.
Laihduttaminen voi toki onnistua vanhalla tutulla ruokavaliollasikin, jos lasket kalorit siitä ja syöt ruokaa vähemmän kuin ennen. Tämähän on se tavallinen tapa: ruokavaliota ei muuteta, vaan tuttuja ruokia vain syödään vähemmän. Näin voi laihtua, mutta pysyvään painonhallintaan se on toivoton tapa - kukaan ei jaksa syödä "vähempää" pitkään.

Pysyvä painonhallinta on pääosin muuta kuin kalorilaskentaohjattua laihdutusta. Siinä on kyse ruokavalion laadun muutoksista, ei niinkään siitä, jaksetaanko miettiä paljonko saa syödä. Pitkällä aikavälillä kukaan ei halua tai edes jaksa laskea kaloreita tai hallita ruokamääriään - jokainen haluaa ja saa syödä sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Koska ruokamäärien laskeminen ei ole ratkaisu painonhallintaan, niin ainoa vaihtoehto on muuttaa ruokavaliota kevyemmäksi ja kylläisyyttä tukevaksi, jotta ilman syömisen määrän tarkkailuakin syödään vähemmän energiaa ja laihdutaan. Siksi Kiloklubi kehottaa ruokavalion laadun muutoksiin kalorilaskennan ohella. Kalorilaskennasta voi myöhemmin luopua, mutta ruuan paremmasta laadusta on aina pidettävä kiinni, jos haluaa laihdutustuloksesta pysyvän.

Kalorimäärät ovat aina vain arvioita

Ruoan laadun kriteerit ovat tärkeitä myös siksi, että kalorien laskeminen on aina epätarkkaa. Kun arvioit syömistesi energiasisältöjä, voit mennä hakoteille monesta eri syystä: muistatko aina kaiken, mitä olet syönyt, osaatko arvioida annosten todelliset koot, ovatko ravintotietokannan keskiarvolukemat ruoille varmasti oikein, miten ravinto itse kullakin meistä imeytyy.

Tätäkin epätarkempaa on energiankulutuksen arviointi. Arkiaktiivisuuden, spontaanin aktiivisuuden, kuten jalkojen heiluttelun ja asentojen vaihtelun, elintapojen - esimerkiksi kahvinjuonnin ja tupakoinnin - ja lääkkeiden vaikutuksia päivän energiankulutukseen on lähes mahdotonta arvioida täsmällisen tarkasti.

Paino toki muuttuu kehoon imeytyneen energiamäärän ja energiankulutuksen mukaisesti, mutta todellisuudessa energiansaannin ja -kulutuksen suhteen arviointi ei ole täsmällistä. Kalorilaskenta voi kuitenkin auttaa hahmottamaan sopivia syömisen määriä - ja siksi myös se on tärkeä osa Kiloklubia, mutta siihen ei pidä kokonaan luottaa. Laskentavirheet voivat nimittäin olla sen verran suuria, että huolimatta tismalleen ohjeiden mukaisesta toiminnasta painonmuutokset voivat jäädä oletettua vähäisemmäksi tai jopa olemattomiksi. Siksi ruokavalion laadun muutokset ovat niin tärkeitä: vaikka laskut olisivatkin epätarkkoja, etenet pysyvään painonhallintaan opetellen uusia elintapoja. Painokin muuttuu, kun syömäsi ruoan ravitsemuksellinen laatu paranee.

Pelkkä kalorilaskenta voi viedä väärään suuntaan

Kalorilaskentaa voidaan myös toteuttaa tavalla, joka ei tue pysyvää painonhallintaa. Kaloriohjatussa laihdutuksessa on tyypillistä käyttää niin alhaisia kaloritasoja, että paino taatusti laskee huolimatta mittarien epätarkkuudesta. Esimerkiksi 1200 kilokalorin päivittäinen dieetti naisille ja 1500 kilokalorin dieetti miehille ovat esimerkkejä niin alhaisista kaloritasoista, että aivan hentoisimpia lukuun ottamatta niillä laihdutaan varmasti.

Näin vähäisen syömisen ongelmana on kuitenkin usein nälkä. Jatkuva nälkä puolestaan altistaa ahmimiselle, joka voi olla alku lihottavalle nälkä-ahminta -kierteelle. Lisäksi syömisen määrä jää niin vähäiseksi, ettei se juuri jätä tilaa satunnaisille nautinnoille tai uusille ruokakokeiluille.

Pahimmaksi mahdolliseksi tilanne muuttuu, jos kalorilaskentaa toteutetaan siten, että joinakin päivinä syödään hyvin kevyesti, jotta kaloreita jää herkutteluun muualla - tällaisella otteella ihminen huijaa ainoastaan itseään ja oppiminen pysyvään painonhallintaan terveellisemmällä arkisyömisellä on mahdotonta.

Kiloklubi ei kannusta suuriin energiavajeisiin eikä myöskään nopeaan painonlaskuun. Suosittelemme maltillista laihdutusvauhtia, jotta laihduttajan ei tarvitse olla nälissään. Hitaammassa tahdissa suurempi osa painonlaskusta on myös rasvaa, ei lihasta. Itse asiassa Kiloklubi edes salli alle ruokavaliota, jossa nautitaan alle 1500 kcal päivässä - emme halua tehdä kitudieettiä mahdolliseksi.

Muista siis, että jos haluat nopeuttaa laihtumista pienentämällä syömisesi kalorimäärää ohjelman ehdottamasta määrästä, niin painosi kyllä laskee nopeammin kuin olemme ajatelleet, mutta tiedossasi saattaa olla ongelmia. Nälkä on aina merkki liian vähäisestä syömisen määrästä, ja silloin laihdutusvauhtia tulisi hidastaa, jotta laihtuisit tuntemalla olosi kylläiseksi.

Ruoan laatuohjauksen tehtävänä on muuttaa ruokavaliotasi terveellisemmäksi ja painoasi laskevaksi. Painonlaskun kannalta jotkin ruokavalion laadun muutoksista ovat tärkeämpiä kuin toiset. Suurimpia vaikutuksia painoon saat muuttamalla ateriarytmiä, lisäämällä kasvisten ja hedelmien käyttöä sekä vaihtamalla energiapitoisia juomia vähäenergisempiin.

Pysyvän painonhallinnan kannalta ei ole kuitenkaan riittävää, että vain konemaisesti toteutat ruokavalion laadullisia muutoksia - sinun on löydettävä tapa toteuttaa niitä siten, että koet syömisesi olevan maittavaa, nautittavaa ja helppoa. Älä hyväksy epämiellyttäviä muutoksia.

Kiloklubin kalorilaskentaan voit siis suhtautua siten, että se ohjaa painonlaskua ja auttaa sinua hahmottamaan sopivia ruokamääriä painonhallintasi alkuvaiheessa. Olennaisempaa jo alkumetreiltä asti on kuitenkin syömistottumuksiesi muuttuminen terveellisemmiksi laatukriteereiden suuntaan. Kun uudet terveellisemmät ruokailutottumukset alkavat sujua luonnostaan, voit unohtaa kalorit ja siirtyä hallitsemaan painoasi syömällä maukasta ja terveellistä ruokaa sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Patrik Borg
Kirjoittaja on Kiloklubin asiantuntija sekä elintarviketieteen maisteri ja tutkija
 
tietoa
Kasvisten runsas syönti pitää painoa kurissa paremmin kuin mikään muu konsti. Kiloklubilaisen kannattaakin huolehtia siitä, että kasviksia tulisi syötyä vähintään 600 grammaa päivässä.
Moni Kiloklubilainen voi hämmästyä jäsenyyden alkumetreillä: "Luulin syöväni paljon kasviksia, mutta kasvisten laatupallo huutaa silti punaista." Oman ohjelman kasvislaatupallo ei millään tunnu muuttuvan vihreäksi. Kasvissyöjäksikö tässä pitäisi ryhtyä?

"En millään saa kasvisten laatupalloa vihreäksi"

Kasvispallon muuttaminen epäsuotuisasta punaisesta kohtuulliseen keltaiseen tarvitsee yli 400 g kasviksia päivittäin. Kiloklubin suosittelema kasvismäärä on kuitenkin yli 600 g päivässä. Vasta silloin laatupallo palkitsee vihreydellään.

Kun suomalaisten keskimääräinen kasvisten käyttö on noin 300 g päivässä, ei ole ihme, jos ohjelman ehdottama kasvisten määrä tuntuu valtavalta.

Suomalaiset eivät ole erityisen hyviä kasvisten syöjiä. Euroopan mittakaavassa sijoitumme noin puolivälin paikkeille Välimeren maiden pitäessä kärkisijoja - mikä selittääkin paljon, miksi Välimeren maiden asukkaita pidetään niin terveinä.

Melko vähäisten käyttömäärien lisäksi myös kasvisten monipuolisuudessa voisi meillä Suomessa olla parannettavaa, sillä pelkillä kurkku-tomaatti-salaatti -komboilla ei kaikkia kasvisten hyötyaineita saa.

Miksi juuri kasvisten käyttöä pitäisi lisätä?

Kiloklubin käyttäjien ja painonhallinnan kannalta kasvisten riittävä käyttö on keskeistä, sillä pysyvä painonhallinta on hyvin vaikeaa liian vähäisellä kasvisten käytöllä. Kasvisten vaikutus painoon on moninkertainen verrattuna moneen muuhun ruokavaliomuutokseen. Myös tämän vuoksi Kiloklubissa on haluttu nostaa suositeltu kasvisten käytön raja yli 600 grammaan.

Mitkään muut ruokavalion radikaalitkaan muutokset, kuten esimerkiksi kuidun määrän lisääminen, makeisten vähentäminen, mehujen vähentäminen, rasvan määrän kohtuullistaminen, eivät ole vaikutuksiltaan yhtä tehokkaita kuin kasvisten lisääminen.

Laihtumiseen ja pysyvään painonhallintaan ei tarvita täydellistä ruokavaliota eikä kaikkia syömisen osa-alueita tarvitse parantaa, mutta kasviksien syöntiä on lisättävä. Jos lasillinen viiniä iltaisin on sinulle tärkeä asia, niin anna sen olla ruokavaliossasi. Jos mielit syödä täysrasvaista juustoa, tee se. Jos jäätelö on herkkusi, herkuttele jäätelöllä. Mutta kasviksia et voi jättää huomiotta.

Miksi kasvikset vaikuttavat painoon niin merkittävästi?

Kasvikset yksinkertaisesti syrjäyttävät ruokavaliosta energiapitoisempia aineksia.

Lyhyellä aikavälillä ihmiset voivat laihtua vaikka minkälaisella ruokavaliolla, mutta pitkällä aikavälillä eli vuosien ajan ihmiset eivät jaksa, halua tai pysty kontrolloimaan ruokansa määrää ja haluavat syödä itsensä kylläisiksi. Silloin on olennaista, että mitä enemmän hyvin vähäenergisiä kasviksia ruokavaliossa on, sitä vähemmän sinne mahtuu energiapitoisempia aineksia.

Miksi kasviksia pitää syödä niin paljon?

Varsin moni lienee kuullut ohjeistuksen "puoli kiloa päivässä". Suunnilleen samaa suositusta käytetään kaikissa länsimaissa.

Keskeiset syyt runsaaseen kasvisten suositteluun löytyvät terveydestä ja painosta - samalla painoarvolla. Runsas ja monipuolinen kasvisten käyttö nousee tutkimuksissa aina esiin suojaavana tekijänä, oli kyseessä melkein mikä hyvänsä yleinen terveysriski tai sairaus.

Kasvikset suojaavat erilaisilta syöviltä, aikuistyypin diabetekselta, osteoporoosilta, aivohalvauksilta, sepelvaltimotaudilta. Listaa voisi jatkaa pitkään. Jos verenpaine, kolesteroli, veren sokerit tai insuliini on kohonnut, kasvisten käytön lisääminen on erityisen tärkeää, sillä kasvikset taistelevat tehokkaasti näitä kaikkia riskitekijöitä vastaan.

"Korvaan kasviksia monivitamiinipillereillä ja ravintolisävalmisteilla"

Kasvisten riittävä käyttö on keskeinen terveyden perusta. Kasviksia ei voi korvata minkäänlaisilla ravintovalmisteilla, sillä suurta osaa kasviksissa vaikuttavista aineista ei ole olemassakaan pillereinä.

Kasvisten foolihappo voi suojata sydän-verisuonitaudeilta. Se näyttää vakauttavan aivotoimintaa suojaten mm. dementiatyyppisiltä sairauksilta.

Kasvisten erinomaiset antioksidanttiominaisuudet selittävät varmasti osan terveysvaikutuksista, mutta vain pieni osa kasvisten antioksidanteista on yleisesti tunnettuja C- ja E-vitamiineja. Suurin osa on monille tuntemattomampia komponentteja, kuten erilaisia polyfenoleja.

Näiden lisäksi kasviksissa on erittäin monenlaisia yhdisteitä, joiden terveysvaikutuksia vasta hiljalleen opitaan tuntemaan: flavonoideja, kasviestrogeeneja, karotenoideja. Ei tule myöskään vähätellä kasvisten kuidun terveysvaikutuksia. Ne ovatkin jo hyvin tunnettuja.

Voiko kasviksia syödä liikaa?

Raja se on kasvisten syönnilläkin. Jos kasviksia syö reilusti eli reilusti yli kilon päivässä, ei ruokavalioon mahdu paljon muuta, koska vatsan täyteys tulee jo vastaan. Lopputuloksena on yksipuolinen ja liiankin kevyt ruokavalio. Se kostautuu jossain vaiheessa valtaisina näläntunteina.

Liiallinen kasvisten käyttö totuttaa jo liikaakin siihen, että vatsan täyteys olisi kylläisyyden mittari - asia, joka ylläpitää runsaan syömisen kierrettä. Harvalla laihduttajalla vaarana on kuitenkaan liika kasvisten käyttö vaan ennemminkin liian vähäinen kasvisten käyttö.

Patrik Borg
Kirjoittaja on Kiloklubin asiantuntija, elintarviketieteen maisteri ja tutkija.
 
huomenta :wave:
lapset on sairastelleet ja ollaan juostu tk:n ja sairaalan väliä, mut paino tänä aamuna 88,9 kg. ettei ainakaan hirveesti ole noussutkaan. nyt itelle tuli flunssa joten on vaan katottava ettei turhia kaloreita suuhunsa pistä kun ei tän oloisena kehtaa mihinkään lähtee kuntoilemaankaan.
Mukana ollaan vaikka hiljaista on kirjoittamisen suhteen ollunna :wave:
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja x:
Alkuperäinen kirjoittaja svieras:
Alkuperäinen kirjoittaja s:
Alkuperäinen kirjoittaja Tunnelma Tuuli:
Alkuperäinen kirjoittaja sipsi pettyneenä:
Paino 75,4 eli + 200g :(. Ja lähtöpaino siis 77,4. Sen voisi muuttaa päivityksen yhteydessä. Tuntuisi kivammalta katsoa... Turkilmas kirjoitti jo minunkin tunnelmani ja se oli niin hyvin ilmaistu, etten uutta samanlaista kirjaile ;). Kieltämättä on Nutriletit käyneet mielessä, mutta koska haluan nimenomaan pysyvää hyvää painoa ja painonhallintaa, aion edelleen edetä suunnitelmani mukaan. Edessä vain on oikeasti kaksi hankalaa viikkoa: syyslomaviikko ja koko perheen reissu ja toisella viikolla vieraita PERJANTAINA, LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA. Sinänsä oikein hauskaa, mutta ei emäntä voi pöydässä itse olla syömättä, se tuntuisi nolota muista (?). Aion kyllä silti sinnikkäästi tehdä parhaani, EN luovuta. Vuoden vaihteessa painon olisi syytä alkaa numerolla 6!

Tsemppiä muillekin ja onnea teille loistavasti painoa pudottaneille!
No mitä jos söisit vaan jotain keittoa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina? Kevyttä ja hyvää. Ja sit voisit hyvällä omalla tunnolla vähän herkutella. Plus että on paljon keveitäkin herkkuja, mitä voit tehdä. Eikös se ole hyvä, kun ne vieraat tulee sulle niin voit päättää syömiset :)
Tuo on aivan väärä tapa laihduttaa, että muutamana päivänä ei syö juurikaan ja sitten herkuttelee.
Kuka sitä on sanomaan mikä on oikea ja mikä väärä tapa? Eikös tavoite ole laihtua?
No ainakin järkevä ihminen ymmärtää laihduttamisen periaatteen, eikä se toimi siten, että ensin paastotaan ja sitten mässätään.

Väärä tapa
Ettet sä vaan olis mun 150-kiloinen kaveri, joka tietää KAIKEN laihdutuksesta ja miten kaikki muut laihduttaa "väärällä tavalla". Ja se on kaikkista lihavin. Ite mä olen sitä mieltä, että toiselle sopii sellainen, että ensin paastotaan ja sitten mässätään ja mulle se on ainakin sama se, jos sillä tavalla ittensä kunnossa pitää. Ja siis mulla on ihan ihannepainoisia kavereita, jotka toimii tälleen. Ainut "oikean tavan" paasaaja on se mun 150-kiloinen kaverini... Osuiko?
 
JotainTietävä
Jaa että oikean laihdutustavan sanoja on aina joku 150-kiloinen kaveri? Minä en ainakaan ole. Olen normaalipainoinen, hyvässä kunnossa oleva joskus myös laihduttanut nainen. Itsellä tippui 10 kg aikoneen huomaamatta, siis en ollut millään laihiksella, en punninnut joka viikko itseäni, söin kohtuudella vähän kaikkea, harrastin paljon liikuntaa ja kas, VUODEN aikana oli nuo tippunut huomaamatta. En ottanut asiasta stressiä.

Ihmetyttää eniten näissä ketjuissa se, että kauheesti voivotellaan ja lyödään päätä seinään kun ei laihduta, sitten jos joku sanoo, että mikä voisi olla pilalla, vedetään meloni perseeseen ja ollaan niin suuttuneita "miten kehtaat puuttua tähän, tämä on meidän juttu, me saadaa laihduttaa vaikka täytekakulla jos halutaan, sä et voi tietää miten pitää laihduttaa". Voihan tietää.

Moni sanoo: "en oo tällä viikolla syönyt melkein mitään, tosi terveellisesti, mutta en helkutti laihdu". Jos tämäkin henkilö kirjaisi tähän kaikki syömisensä esim. 3 päivän ajalta, varmasti nähtäisiin mikä on vialla. Mutta ei, tuntuisihan se tosi pahalta, jos joku sanoisi, että älä mässytä tuota pullaa tai hei, syö jotain vähän enemmän. Mutta laihtua pitäisi.

En ihmettele yhtään, miksi on niin paljon ylipainoisia - varsinkin naisia.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja JotainTietävä:
Jaa että oikean laihdutustavan sanoja on aina joku 150-kiloinen kaveri? Minä en ainakaan ole. Olen normaalipainoinen, hyvässä kunnossa oleva joskus myös laihduttanut nainen. Itsellä tippui 10 kg aikoneen huomaamatta, siis en ollut millään laihiksella, en punninnut joka viikko itseäni, söin kohtuudella vähän kaikkea, harrastin paljon liikuntaa ja kas, VUODEN aikana oli nuo tippunut huomaamatta. En ottanut asiasta stressiä.

Ihmetyttää eniten näissä ketjuissa se, että kauheesti voivotellaan ja lyödään päätä seinään kun ei laihduta, sitten jos joku sanoo, että mikä voisi olla pilalla, vedetään meloni perseeseen ja ollaan niin suuttuneita "miten kehtaat puuttua tähän, tämä on meidän juttu, me saadaa laihduttaa vaikka täytekakulla jos halutaan, sä et voi tietää miten pitää laihduttaa". Voihan tietää.

Moni sanoo: "en oo tällä viikolla syönyt melkein mitään, tosi terveellisesti, mutta en helkutti laihdu". Jos tämäkin henkilö kirjaisi tähän kaikki syömisensä esim. 3 päivän ajalta, varmasti nähtäisiin mikä on vialla. Mutta ei, tuntuisihan se tosi pahalta, jos joku sanoisi, että älä mässytä tuota pullaa tai hei, syö jotain vähän enemmän. Mutta laihtua pitäisi.

En ihmettele yhtään, miksi on niin paljon ylipainoisia - varsinkin naisia.
Jos se toimii sulla, niin se ei tarkoita, että se toimii muilla. Ihmiset on erilaisia.
 
sipsi ärsyyntyi jankkaajalle
Alkuperäinen kirjoittaja JotainTietävä:
Jaa että oikean laihdutustavan sanoja on aina joku 150-kiloinen kaveri? Minä en ainakaan ole. Olen normaalipainoinen, hyvässä kunnossa oleva joskus myös laihduttanut nainen. Itsellä tippui 10 kg aikoneen huomaamatta, siis en ollut millään laihiksella, en punninnut joka viikko itseäni, söin kohtuudella vähän kaikkea, harrastin paljon liikuntaa ja kas, VUODEN aikana oli nuo tippunut huomaamatta. En ottanut asiasta stressiä.

Ihmetyttää eniten näissä ketjuissa se, että kauheesti voivotellaan ja lyödään päätä seinään kun ei laihduta, sitten jos joku sanoo, että mikä voisi olla pilalla, vedetään meloni perseeseen ja ollaan niin suuttuneita "miten kehtaat puuttua tähän, tämä on meidän juttu, me saadaa laihduttaa vaikka täytekakulla jos halutaan, sä et voi tietää miten pitää laihduttaa". Voihan tietää.

Moni sanoo: "en oo tällä viikolla syönyt melkein mitään, tosi terveellisesti, mutta en helkutti laihdu". Jos tämäkin henkilö kirjaisi tähän kaikki syömisensä esim. 3 päivän ajalta, varmasti nähtäisiin mikä on vialla. Mutta ei, tuntuisihan se tosi pahalta, jos joku sanoisi, että älä mässytä tuota pullaa tai hei, syö jotain vähän enemmän. Mutta laihtua pitäisi.

En ihmettele yhtään, miksi on niin paljon ylipainoisia - varsinkin naisia.

No, jos nyt yhä minuun viittaat, niin kyllä haukut ihan väärää puuta :(. Eikä tunnu oikein mukavalta. Vastasin jo sinulle nätisti, että en todellakaan pyri painonhallintaan tyyliin "paasto ->mässäily", vaan nimenomaan terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla. Olen tuolla aiemmin kertonutkin, että olen pudottanut aiemmin 15kg 1 1/2vuoden aikana Painonvartijoissa, mikä myös pysyi pois kolmen vuoden ajan. Vasta nuorimmaisen imetyksen myötä siitä 10kg tuli takaisin. Kirjoitin sinulle myös, että olen diabeetikko (=en voi sen paremmin paastota kuin "mässätäkään"). Sen sijaan voin kyllä syödä kevyesti ja terveellisesti viikon aikana ja ottaa vieraiden tullessa kohtuudella myös esim. leivonnaisen. Tällä tavalla painoni laskee, mutta hitaasti. Ja minulla on lupa tässä ketjussa sitä sekä harmitella että onnistuessani iloita (Kiitos Turkilmas ja Sörhis :)!).
 
Turkilmas
Tuohon kinasteluun heitän vaan pintapuolisen kommentin: eräs tuttavani laihdutti vuosia sitten ja nykyään ylläpitää hoikkaa varttaan tyylillä 6 päivää tiukassa kurissa ja 1 päivä mässäilyä. Näin hän tosiaan sai itsensä hoikaksi ja on ollut sitä vuosia. Usein olen kyllä vastaavaa lukenut myös lehdistä ja esim. Karita Tuomola on jossain lehdessä kertonut tekevänsä noin. Että kyllä se vaan joillakin onnistuu noinkin |O |O .

Mitä itseeni tulee... mulle just nuo viikonloput on hemmetin hankalia. Nyt tulevana viikonloppuna koitan ekaa kertaa vääntää jotain karppiherkkuja joilla kierrän karkki- ja mässäyspäivän. Toinen oleellisen tärkeä juttu (näemmä) on se että syön tosi säännöllisesti. Näin muutaman päivän kokemuksella voin sanoa että sillä ihan oikeesti on merkitystä.

Tänään kävin yksin kaupassa ja sehän on yleensä tarkoittanut kolmea suklaapatukkaa, litran suklaanougattia ja mikropoppareita päälle. Mutta nyt kiersin kiinnostuneena hyllyjä, tutkin tuotteiden proteiini- ja hiilaripitoisuuksia ja mietin mitä kaikkea pitäis ja sais ostaa. Vasta kotimatkalla hoksasin että mä en edes vilkaissut karkkihyllyyn...eikä muuten harmittanut yhtään :D.

Ruisleipää mä vielä kovasti kaipaan. Se on kuitenkin niin taivaallisen hyvää paahdettuna. Mutta tänään väänsin just "leipää" karppaajien ohjeilla ja kyllä sekin pahemman puutteessa käy.

Ihan pikkasen mua pelottaa että olenkohan nyt edes oikeilla jäljillä. Tuntuu vaan niin uskomattomalta syödä pekonia ja kananmunia, rasvaista jogurttia ja kuohukermaa... ja pitäis laihtua :eek: . Ja kun ei missään oo selviä ohjeita että "tämä määrä aamiaista, tätä lounaaksi tämän verran yms. yms. ", niin pelottaa josko sitten syön liikaa tai liian vähän...

Ens maanantain punnituksessa kai jo edes vähän huomaa suuntaa... paitsi että luin just jostain että joillakin imettäjillä paino lähtee tippumaan vasta imetyksen loputtua. Toivottavasti mä en kuulu niihin :|

Tulipa pitkä selostus :ashamed:
 
Turkilmas
Vielä avaan sanaista arkkuani: Sitä on helppo kirjoittaa ylimielisesti ja arvostella meitä lihavia. On helppo olla totuuden torvena ja kertoa mitä pitäis tehdä ja miksi. Ja hyvä on kertoakin, siis antaa vinkkejä KAUNIISTI kirjoittamalla. Ei tarvi morkata ja tehdä meistä surkimuksia. Ei tarvi nauraa sille että paino ei tipukaan. Ei ihan oikeesti tarvi.

Joskus vaan vois mennä itseensä ja miettiä että onko jotain perustavanlaatuista pielessä? Siis miksi ihmeessä saa kiksejä siitä että morkkaa toisia? Miten se tekee itsestä paremman ihmisen?

Eipä tulis muuten mieleenkään mennä ilkkumaan laihalle ihmiselle että miks hän ei ymmärrä mennä syömään. Vaikka se onkin niin yksinkertaista sekin. Laiha saa lihaa luidensa ympärille syömällä ja lihava sulattaa läskejään vähentämällä syömistä.

*mutta kun aina kaikki ei oo niin yksinkertaista*
 
Turkilmas, mulla itselläni on sukurasitteena niin paljon sydän- ja verisuonitauteja, etten kuunaan uskaltaisi kokeilla karppausta. Se ruokavalio sisältää NIIN paljon huonoja (tyydyttyneitä) rasvoja. Jos ja kun sitä noudatat, niin käy säännöllisesti mittauttamassa verenpaineesi ja kolesteroliarvosi ainakin. Jos vähänkin alkaa "huono" kolesteroli nousta, kannattaa lopettaa.

Toinen, minkä takia itse kartan kaikkia ihmedieettejä on se, että haluan laihtua mahdollisimman normaalia elämää viettäen. Kaikkea saa siis syödä kohtuudella, kunhan kuluttaa enemmän (tai sitten joskus saman verran) kuin syö. Kasvisten lisääminen ym. ruokavalion laadun parantaminen liittyy mulla enemmänkin siihen, että haluan veritulppien kiertävän mut mahdollisimman kauan ja kaukaa. Painon putoaminen on sitten ikään kuin sivutuote.



 
vieras
mä voisin näin harmaana hypätä mukaan! olen karkkilakossa ja vähän elämäntapoja parantelemassa, painoa on PALJON.. varmaan muutama kilo jo lähtenytkin, reilun viikon kestänyt nyt jo tätä.. eli mulla paljon kiinni siitä mitä otan evääksi tänne töihin + mitä syön kun lapset on mennyt nukkuun.. nyt otan evääksi vain sämpylää/hedelmiä/näkkäriä/porkkanoita, niin en myöskään muuta syö =) perheen kanssa syödään sitten illalla yhteinen ateria, sen syön ihan samaa ruokaa kuin muutkin perheenjäsenet, jotka kaikki normaalipainoisia... sipsit ja karkit on jääneet, kuinka pahana paheena pidätte popcorneja, ja sellaista low-fat-versiota??
 
Mä muuten päivitän tota listaa vasta illalla, nyt tässä ympärillä pyörii kaksi herraa ja molemmilla on koko ajan jotakin asiaa, niin etten osaa keskittyä...

Itselläni oli sitten eka nollaviikko :ashamed: Kerpele. Oikeasti.
 
tuntematon harmaa
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Mua ei tarvi laittaa tuohon ketjuun, vaikka alussa olinkin siinä.

Aloitin siis uudestaan kaksi viikkoa sitten ja kiloja lähtenyt pois 3.
Minulla sama lukema. Tänään heräsin sairaan oloisena. Onneksi pyysin miestä eilen ostamaan Nutrilet-patukoita muutaman - elämäni ekat. Ja helpotti, kun sain syötyä yhden.

Mun ruokavalio tällä kertaa - olen aiemminkin laihduttanut & pitänyt kiloja kurissa, mutta eri tavalla - puuroa, puuroa, puuroa, kalaöljykapselit, jokin hedelmä, ei sokeria = Hermesetasta, viili päivässä, se kaikkein vähäkalorisin, maustettuna kaakaolla + H:lla, kahvia kuppi tai kaksi, ruiskorppuja = väinämöisen palttoonapit (vai mikä se oli), kaksi porkkanaa oikein ohuiksi tikuiksi laitettuna, yksi dominokeksi päivässä, kalorittomia karkkeja = diabeetion karkkipussi. - Voi olla, etten kaikkea muistanut, mutta mä vaan miehelle sanoin, että jos tällä ei laihdu, niin sitten ei laihdu millään. Kävelen 5 km kuntolenkin per pv, tänään ei, koska kipeenä, lievästi.

 

Yhteistyössä