Lähihoitajia jotka osastolla töissä?

  • Viestiketjun aloittaja Inni
  • Ensimmäinen viesti
anni
VOITKO VÄHÄN TARKENTAA-NIIN MILLÄ OSASTOLLA?NIITÄ KUN ON MONENLAISIA ! AKUUTTIOSASTOLLA? KIRRALLA? SISÄTAUDEILLA? VAI MISSÄ? SAIRAALASSA,JOSSA TYÖSKENTELEN SAIRAANHOITAJANA EI JUURI LÄHIHOITAJIA PALKATA JA ENTISET PERUSHOITAJIEN JA LASTENHOITAJIEN VIRAT MUUTETAAN VÄHITELLEN SAIRAANHOITAJIEN VIROIKSI SITÄ MUKAAN KUIN VAPAUTUVAT,MUTTA JOSSAIN VOI OLLA VIELÄ MAHDOLLISTA,AINAKIN PIENEMMISSÄ SAIRAALOISSA.
 
ANNI
Siellä varmaan mahdollista ja työtä löytyy! Itse en oo ollu kuin opiskeluaikana sellasessa paikassa,mutta kokeile ihmeessä jos yhtään kiinnostaa! Riippuen paikasta saattaa olla nykyisin hyvinkin vaihtelevaa työtä kun keskussairaaloista siirretään aina vaan nopeammin ja huonokuntoisempia potilaita toipumaan terveyskeskuksiin.Jollain osastolla saattaa sitten taas olla enemmän vanhuksia ja pitkäaikaispotilaita.Mieti ensin minkätyyppisestä työstä tykkäät ja ota sitten paikoista selvää.Ihmiset jakaantuu yleensä ainakin sellasiin,jotka tykkää akuuteista tilanteista ja säpinästä,vaihtuvuudesta ja toiset taas tykkää työskennellä pitkään samojen potilaiden kanssa.Kiire on valitettavasti seurana nykyisin molemmissa.Jamieti tykkäätkö kolmivuorotyöstä -sitähän se melkein poikkeuksetta on.Lähihoitajana sinulla on kuitenkin monia mahdollisuuksia - ei muuta kuin zemppiä tulevaisuuteesi.
 
TYötä tarjolla varmasti, ainakin pätkiä. Riippuen myös siitä, missäpäin asustelet, työn vaativuus ja sisältö voivat vaihdella melkoisesti. Lähihoitajia on tosiaan suhteessa enemmän perusterveydenhuollon ja vanhustyötä toteuttavien organisaatioiden sisällä kuin erikoissairaanhoidon alueella.
Toivon sinun hakeutuvan tehtävään, jossa voit nauttia työnteosta. Mikäli työyksikössä on henkilöstöpulaa, voi olla, että työntekijöille jaetaan liikaa vastuuta ja velvoitteita. Tuolloin työ usein menettää mielekkyytensä.
Selvitä myös ensin, miten työnantajan edustaja järjestää sinulle kattavan perehdytyksen tehtävääsi ja pyydä laatimaan kyseisestä myös selkeä aikataulu / ohjelma.
Itse olen toiminut sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon organisaatioissa, myös esimiestehtävissä ja kehoitan sinua pitämään oikeuksistasi huolta ja kartoittamaan omat velvollisuutesi. Epäselvyydet keräävät aina väärinkäsityksiä ja tälläiset komplikaatiot syövät voimia ja mustaavat työnkuva.
Onnea ja menestystä!
 

Yhteistyössä