Lähete sairaalaan/ 3kk ei nosta päätään mahalla ollessaan

Heip!

Eli..ahdistaa.. ollaan jumpattu ja ja tehty vaikka mitä, mutta vauva vain hermostuu, kun ei jaksa pitää päätään kuin hetken.. satunnaisesti hetken kauemminkin, mutta ei kunnolla..tuntuu, että enemmän ongelma käsissä, mutta en tiedä..

Vauva on äärimmäisen tyytyväinen tapaus..itkenyt kunnolla vain pari kertaa ja toki nälkää, mutta ei muuten valittele..viihtyy selällään ja juuri nyt parin päivän sisällä on oppinut tarttumaan leluihin ja viemään niitä suuhun..sylissä ja käsistä vedettäessä kannattaa niskaa kuitenkin aika hyvin..

Mitä tämä voi olla? Oon nyt lukenut kaikesta, esim hypotoniasta ja voi että voi ahdistaa....

Esikoinen oli extrajäntevä, joten hänen kanssaan ei ollut tällaisia murheita.....:/ hänen kanssaan tapeltiin painosta sitten taas..hmh..aina jotain..

Pliis, jakakaa kokemuksia, jos on..

Niin ja siis jumpparille tuli nyt lähete neuvolasta...hyvä niin, mutta kauhistuttaa kyllä....

Kiitos!
 
Meillä esikoinen ei nostanut päätänsä mahalla ollessaan 3kk iässä. Neuvolasta sanottiin vain, että katsellaan. Ja ei siinä montaa viikkoa mennyt, kun alkoi jo sujumaan. Jotkut vauvat ovat vaan hitaampia.
 
Monet vauvat käyvät fysioterapiassa. Siellä ammattihenkilö osaa antaa hyviä jumppa vinkkejä. Mekin olemme fysioterapiassa käyneet muutaman kerran, tosin eri syystä kuin te, mutta itsekin olin alussa ahdistunut kun fysioterapiaan juoduimme. Fysioterapeutti kyllä ohjaa eteenpäin jos on hänen mielestä lastasi pitää enemmän tutkia. Toiset vauvat oppivat temput myöhemmin. Toivottavasti ahdistuksesi helpottaa ja pääsette fyssarille pian niin ei tarvitse turhaan miettiä. :)
 
Meillä neiti 3,5kk ja kääntyy selinmakuulta vatsalleen. Kysymys onkin, että kuinka pitkään yhtäjaksoisesti voi antaa muksun siinä olla.. Kannattelee päätään tosi hyvin ja itsehän olisi vaikka kuinka pitkään ennenku tulee väsy..
 
Ihan normaalilta mun mielestä kuulostaa. Ei meidänkään 3kk tyttö kovin pitkiä aikoja päätä kannattele vatsallaan, ja sen vähänkin mitä nykyään, on sen ansiota että käytettiin meille vinkattua kikkaa kääriä pieni pyyhe vauvan kainaloiden alle vatsallaan ollessa.

Meillä siis "ongelma" oli se, ettei tyttö tajunnut voivansa nostaa itseään käsiensä varaan vaan kädet sätkyttelivät vaan aina vartalon sivuilla. Niskan ja hartian lihakset ovat kyllä koko ajan olleet oikein voimakkaat, eivätkä neuvolassakaan olleet lainkaan huolissaan kun vauva saa kuitenkin mahallaan päätä sen verran ylös että saa nenän ilmaan alustasta ja käännettyä päätä sivulta toiselle.
 

Yhteistyössä