laajantamisen kustannukset?

Hei!

Onkos kukan laajentanut viime aioina. Olisimme laajentamassa 1,5 kerroksista omakotitaloamme n. 90 neliöllä. Laajennusosaan ei tule portaita, tulisijoja, keittiötä eikä kosteitatiloja. Yläkerrasta kaatuu yksi seinä ja tulee 2 makuuhuonetta, alakertaan yksi lisähuone ja kodinhoitohuoneen laajennnus. Mies tekisi lähes kaiken itse (sähköt yms tierty ammattilainen)

Saimme hinta- arvion (netistä) 100 000 euroa ja se tuntui aika kalliilta. Onko kellään suht tuoreita kokemuksia laajentamisesta PK -seudulla?

kyseleepi,
Lissukka

 
Me asutaan pohjanmaalla ja laajennettiin 2v sitten ja tosiaankin se neliön hinta kulkee tuossa 1000- 1500e neliö Että tuo 100000e ei oo kaukana. meillä maksais 40neliöö noin 50000 ja meillä on siinä keittöö pikkusen ja 3 makkaria että laajentaminen ja rakentaminen yleensä on kallista.
 
Hei!
Laajennamme juuri pientä omakotitaloamme käytännössä pk-seudulla. Helsingin ja Vantaan rajalle muutama kilometri. Aloitimme puolitoista vuotta sitten paperisodan ja toukokuussa alkoi itse rakentaminen. Nyt ollaan monen mutkan ja viivästyksen jälkeen siinä pisteessä, että alkaa seinät nousta. Joten en voi varmaa lopullista budjettia kertoa, mutta mutta .. Yritämme pysyä siinä 1000e/m2, sano kuka mitä tahansa. Neliöitä tulee lisää 117, laajennukseen tulee yksi pieni kylpyhuone, kolme makuuhuonetta, uusi olohuone, takka, sähköinen lattilämmitys ja rappuset. 1 1/2 kerosta ja rinteeseen rakennetaan. Budjettimme on siis tällä hetkellä "vaivaiset" 100 000e ja tarkkojen laskelmien ja jo suoritettujen laskujen (jopa suurin osa vaikka ollaan niin alussa) näyttää siltä, että budjetti ylittyy n. 10%lla, eli 110 000. Ja varsinaisen budjetin ulkopuolelle jää takka, arkkitehti, kunnan rakennusvalvontamaksut ja rakennuslupa, pieni osa tarvikkeista ja joidenkin vuokrakoneiden vuokrat (olemme maksaneet nämä suoraan palkoista projektin aikana, yht. n lähes 10 000e) Joten oikea budjetti on n. 120 000e, eli reilut 1000e/m2.

Joka paikassa jauhetaan siitä, ettei enää onnistu 1000e/m2. Meille tulossa kivitalo, ihan laadukas kokonaisuus. Ylimääräiset turhuudet on jätetty pois, koska haluamme hienon kodin, muttemme linnaa. Meidän mielestä tärkeintä on ollut oma aktiivisuus alkuvaiheesta lähtien, etenkin tarkka kilpailuttaminen on säästänyt meille jo varmasti lähes 20 000 e ellei enemmän ja silti ei ole tarvinnut aina valita halvinta. Meillä on varmasti käynyt tuuri, koska kahta urakoitsijaa lukuunottamatta ovat kaikki suunnittelijoista, vastaavasta mestarista, kaivinkoneurakoitsijasta lähtien olleet oikeita löytöjä. Kohtuuhintaisia, mutta todella ammattitaitoisia miehiä. Rakennamme itse suurimman osan yhden tutun kirvesmiehen kanssa. Sähkötyöt ja lvi-työt puolituttujen firmojen kautta, joilta saamme alennusta. Ja vertailemalla materiaalien hintoja ja seuraamalla alennuksia olemme saaneet sitä laadukasta materiaalia, mitä halusimme halvemmalla. Työtä on ollut paljon ja tuntuu,että elää viikon kerrallaan ja kaikki pyörii rakentamisen ympärillä. Sehän ikävä asia laajennuksessa on , että se on koko ajan silmien edessä sotkuineen ja töineen. Mutta olemme myös monesti iloinneet siitä, ettei tarvitse lähteä kauas erilliselle tontille rakentamaan. Ulos vaan ja omalle pihalle hommiin.

Tsemppiä projektillenne, kyllä se kaikesta huolimatta kannattaa ja varmasti palkitsee itsensä jossakin vaiheessa. Oma itse suunniteltu ja tehty rakas koti! Ja meidän talon kokonaisarvo ainakin on arvioitu valmiina huomattavasti suuremmaksi, kuin yhteen laskettu summa siihen laitetuista rahoista.
 

Yhteistyössä