Kysymystä Mutakakusta

Millaisessa vuoassa paistatte sen?

Ohjeessa on irtopohja vuoka, mutta sellaista en omista.. Ni mietin, että kävisikö piirakkavuoka, josta vain leikataan?

Tein tänään ensimmäisen kerran kyseisen kakun.. Tein sen sydämen muotoiseen kakkuvuokaan ja kumosin sen sitten. Ihan hyvältä näyttää, mutta, kun kakkuvuoka on kuuden munan, ni sehän on aika littanan näköinen :D.

Joten tässä mietin, että käykö piirakkavuoka kyseiseen juttuun.
 
IhanaValo
No meillä on kyl irtopohjavuoka, mut uskoisin että voisi myös piirasvuokaan tehdä..saapihan siitäkin sen keskustan sitten vaikka kaapimalla otettua.
Ja miulla tuo kakku jää aina aika littanaksi, pitäiskö sen kohota paljonkin?! :eek:
 
Mutakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.

 
hö..
Alkuperäinen kirjoittaja Jaanuska:
Mutakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.
Etkö sä laita suklaata ollenkaan???
 
Alkuperäinen kirjoittaja Red Dragon:
Jaanuska: Kiitos tuosta vinkistä! :flower:
Ollos hyvä vain, mie yleensä teen piirakkapohjistakin muffinsseja :whistle: ja hyviä tulloo, melkeinpä parempia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja hö..:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaanuska:
Mutakakku
10-12 palaa

pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm

100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.
Etkö sä laita suklaata ollenkaan???

tumma kaakao ajaa saman asian
 
Alkuperäinen kirjoittaja Micosa:
Mutakakussa suklaata oikein reilusti.
silloin kun suklaa on kirous eli on allerginen tumma kaakao on kaikista paras vaihtoehto silloin. Saahan siihen pinnalle sit kuorrutuksen laittaa jos tahtojjaa
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jaanuska:
Alkuperäinen kirjoittaja Micosa:
Mutakakussa suklaata oikein reilusti.
silloin kun suklaa on kirous eli on allerginen tumma kaakao on kaikista paras vaihtoehto silloin. Saahan siihen pinnalle sit kuorrutuksen laittaa jos tahtojjaa
Totta,mutta ei silloin kerro ihan totuudenmukaista lopputulosta.
Se suklaa saa siitä aikaan tahmean makean littanan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras2:
Niin tuo Jaanuskan ohje ei ole mutakakku :/ oikeeseen mudcakeen tulee oikeeta suklaata reilusti :D

ei aito mutakakku, mutta sillä nimellä on kulkenut suvussamme jo toven, kevyempi versio tuohon äklöön ja saa tuostakin samanlaisen varsinkin jos on suklaalle allerginen..
 
tällä tulee hyvää!
Mutakakku

6 munaa
1 ¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
125g voita
350g suklaata

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeria vaahdoksi. Lisää sekaan jauhot. Sulata voi kattilassa ja paloittele sekaan suklaa. Anna sulaa ja lisää 1-2rkl vettä tipoittain. Yhdistä keltuaiset ja suklaaseos keskenään. Nostele lopuksi sekaan valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun 24cm vuokaan. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Valmis kakku on pinnalta jämähtänyt mutta sisältä tahmea.
 

Yhteistyössä