kylmät varpaat ulkona

ei villasukkaa
Jos lapsella on liikaa sukkia siellä kengässä, on liian tiivistä oloa.

Kenkään pitää jäädä ikään kuin ilmatila, vrt. termospullossa, niin varpaat pysyy lämpimänä..

Meillä on Elefantenin coretex-kengät ja niissä on tähän asti ollut vain yksi puuvillasukka, ei villasukkaa. tarjennut on, varpaat lämpimät.

Villasukat on meillä vain kumpparin talvi-syys-kevät-käyttöä varten.
 
Tua
Ohuet villasekoitesukat suoraan jalkaan. Niitä löytyy yleensä ainakin harmaina poikien sukkahyllyistä kaupoissa.

Rasittavia nuo neuvot, että pelkällä puuvillasukallakin pärjää :headwall: Toiset pärjäävätkin, niin meidänkin esikoinenkin. Mutta toinen onkin tuollainen jäävarvas. Puuvillainen sukka/sukkahousu on siellä gore-tex kengässä pahin mahdollinen kylmävarpaisella. Varsinaisia villasukkia on joskus vaikea saada mahtumaan, mutta villapohjaiset urheilusukat menevät tiukempiinkin kenkiin, niistä on ollut myös apua.
 
Meidän tytöllä 21/2v. on kan poikkeuksetta viileät varpaat ja sormet. Ollaan kokeiltu villasukkaa, ohutta neulesukkaa, pörrösukkia ja pelkkiä sukkiksia. Kengät pn Vikingin coretexit. Kenkäkauppias sanoi et coretex-kengän kans ei kannata pitää villasukkia vaan keinokuituisia sukki. Syy oli se et villasukka laskee ihon kosteuden läpi ja kosteus ei taas pääse coretexistä läpi joten jalat on kostean kylmät... Paras vaihtoehto on ollut sukkikset ja ohut keinokuituinen neulesukka ja popot pikkasen löysälle ja liikettä koko ajan...
 
äiskäx3
Voisiko kenkä mennä liian tiukaksi ja varpaat olla sen takia kylmät? Kannattaisi varmaan kokeilla lämpöpohjallista ja vähän vähemmän sukkia/ohuempia sukkia.
Itse ostan aina numeroa isomman talvikengän mitä myyjä suosittelee, siihen alumiinipohjaisen lämpöpohjallisen ja sitten on yhdet ohuehkot villasukat sukkahousun lisäksi.
Esikoisella oli myös aina varpaat kylmät vaikka oli omasta mielestä lämpimästi laitettu. Sitten totesin että nahkakengät eivät ole läheskään yhtä lämpimät kuin kuomat vaikka olisi paksu vuori. Ja kun sitten aloin ostaa numeroa liian isot talvikengät ja niihin lämpöpohjalliset ongelma ratkesi. Seuraavilla en ole sitten muuta kokeillutkaan...
Ja sekin hyöty tästä on ollut että edellisvuotinen kenkä menee vielä alkutalvesta leudommilla keleillä> uudet voi ostaa sitten tammialesta! =)
 
Meillä on ollut aina lapsilla Kuoma kengät. Tyttärellä on ollut palelevat varpaat, mutta kuomissa varpaat ovat pysyneet lampiminä, eivätkä ole niin liukkaat kuin goretex kengät kun on jäistä. Olen näiden ominaisuuksien takia ostanut itsellenikin saapas mallin kuomat. Anoppi sanoo 30:n vuoden hoitaja kokemuksella että kuomat ovat se ainoa hyvä ja olen uskonut häntä. Ja paikkansa on pitänyt. Meillä on ollut lahjoituksena myös goretexeja ja nahkakenkiä mutta eivät ole vetäneet vertoja kuomille. Tarpeeksi tilaa kenkään ja mieluummin ilman villasukkaa, tai siten paljaaseen jalkaan ruskovillasukka ja lämpimänä on ainakin meidän neidillä pysyneet varpaat. Joskus olleet hieman viileät kovilla pakkasilla kolmen tunnin ulkoilun jälkeen. Siis suosittelen lämpimästi. :D Käsille suosittelen miraakkelista saatavia lampaanvilla rukkasia. Ne ovat auttaneet kylmiin käsiin.
 
lämpimät varpaat
Meillä on lapsilla AINA käytetty Kuoman kenkiä. Ei ole sellaista pakkasta vielä ollut että ois varpaat palelleet. Kannattaa siis ostaa juomat. Sellaiset on itselläkin ja hyvin tarkenee lasten kanssa pihalla olla...
 
asian vierestä
:) Iltapäivä hepulissa mulle ed.pieni lipsahdus "Kannattaa siis ostaa juomat." iski aivan perjantai fiilis...Mut Kuomat ne on meilläkin,juomia ei perjantaisinkaan kyllä osteta,jos ei sit pikkujouluihin,jos pääsis tämä mamma näin neljän vuoden tauon jälkeen sellaisiin... :wave:
 

Yhteistyössä