Sanna Marin yritti blokata OrpoPurran ja Putinin välistä sotalogistiikkaa

vierailija
Lopputulos: Venäjän nikkeli on nyt bännätty Lontoon pörssistä. Putin ja OrpoPurra pyörittää edelleen Venäjän sotalogistiikkaan Suomessa ja työtä on edelleen tehtävä. Pieni askel eteenpäin on kuitenkin otettu
 
vierailija
”Tuontikielto olisi katastrofaalinen” – ministeri Rydman perustelee, miksi nikkeli- ja lannoitekauppa Venäjältä jatkuu

Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö on tärkeää, sillä Venäjä tarvitsee näitä rahoja sodan rahoittamiseksi. Lisäksi Venäjän sotateollisuus tarvitsee rintamalle suomen tuottamia raaka-aineita.

Tässä suomen hallituksen näkemys, seuraavassa vihervasemmiston näkemys
 
vierailija
Venäläisaktivistit haluavat, että EU asettaa pakotteita venäläiselle oligarkille Vladimir Potaninille ja tämän kaivosyhtiö Nornickelille, joka ”sponsoroi sotaa Ukrainassa”.


”Vladimir Potanin on päätukijoita Yhtenäinen Venäjä -puolueelle, joka kannattaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaa vastaan ja tukee Putinin poliittista regiimiä”, todetaan HS:n näkemässä vetoomuskirjeessä.


Venäjältä Nornickelin kaivokselta tuodaan yhä junilla nikkelikiveä Suomeen. Jalostamo sijaitsee Harjavallassa. Vuonna 2023 Suomi toi nikkeliä Venäjältä peräti noin 1,1 miljardin euron arvosta.


KAUPAN lopettamista vaativan kirjeen on laatinut joukko aktivisteja, jotka toimivat Venäjän ulkopuolelta johdetuissa Putinin-vastaisissa järjestöissä.

Siinä on vihervassareiden näkemys. Edellisessä oli Suomen hallituksen näkemys
 

Yhteistyössä