Kuulostaako taaperon ruokavalio eksoottiselta?

Asumme Italiassa ja täällä on ihan erilainen ruokakulttuuri kuin Suomessa. Itse elän maassa maan tavalla -hengen mukaan, mutta ihan uteliaisuudesta olisi hauska kuulla, kuulostaako meidän 21 kk vanhan taaperon ruokatottumukset suomalaisesta eksoottiselta vai eikö ole mitään ihmeellistä? Esim. vauva-aikana Italiassa annetaan ihan eri tavalla ruoat kuin Suomessa, mutta kummassakin kasvavat samalla tavalla, ainoa ero on, että Italiassa on enemmän porukkaa ja italialainen ruoka on maailmalla suomalaista kuuluisampaa...

Eli n. klo 8 aamupala on joko aamiaismuroja (täysjyvä-cheerios+ good morning -täysjyvä+ kellogs special k -sekoitus) kevytmaidon kera tai sitten vaihtoehtoisesti vauvoille tarkoitettua vitaminoitua puuroa, jossa on makuna hedelmää ja on korvikepohjainen.

n. klo 10.30 välipala on joko puolikas banaani tai 1/4 omena + 50g rahkajugurtti, jos vielä on nälkä, niin lapsille tehty keksi, johon lisätty kalsiumia, vitamiineja ja rautaa ja/tai rusinoita.

12.30 lounas on lähes aina pastaa itse tekemälläni ragu'lla, jota teen aina valmiiksi pakkaseen: sika-nauta -jauhelihaa tomaattikastikkeessa, kasvikset soosissa tällä hetkellä porkkana, kesäkurpitsa ja fenkoli. Joskus taas esim. herneitä, maissia ja oliiveja.

n. klo 16.30 välipala jälleen joko 1/4-1/2 omena tai 1/2 banaani, rahkajugurttia ja jälleen keksi, jos jaksaa. Tai jos ollaan kylillä niin esim. pala parmigianoa tai valkoista pizzaa (focaccia) tai leipää.

Klo 17.30 maissa jälleen joko hedelmää tai pieni pizzan tai leivän pala.

klo 19 Illallinen. Itse tehtyä kasvissosetta (tällä hetkellä peruna, kesäkurpitsa, fenkoli ja kukkakaali) sekoitettuna riisiin ja tuorejuustoon, lisäksi joko ilmakuivattua kinkkua, paistettua kanaa tai vasikanlihaa. Lisäksi jotain juustoa, esim. mozzarellaa tai parmigianoa.

Juomina aterioilla maito ja muuten vesi. Hedelmät vaihtuvat kauden mukaan, esim. kesällä nektariinia jne.

Miehen kanssa syömme lihaa vain ehkä kerran viikossa, siksi tytöllä omat ruoat. Meidän ruokia kyllä aina maistelee, mutta haluan, että syö säännöllisesti lihaa. Toistaiseksi ennakkoluuloton syöjä, menee niin oliivit kuin parsakaalitkin, sekä kotona että ravintolassa. Meiltä siis maistelee salaattia ja muita kasviksia, itsekin syömme lounaalla yleensä pastaa ja illalla esim. kasvisminestronea tai ruokaisia salaatteja esim. tonnikalalla.Kuituja saa reilusti ja sen huomaa myös kakkavaipoista, muutenkin energinen ja pirtsakka tapaus. Mutta tulin vain uteliaaksi erään toisen mamman kirjoitettua perheensä ruokatottumuksista, että kuinkas eksoottiselta meidän ruokavalio kuulostaa? :)
 
Viimeksi muokattu:
No ei se oikeastaan kauhean eksoottiselta kuullosta.
Meillä syödään enemmän puuroa ja perunaa. Ja ei edes joka viikko mitään keksejä, ei nuo taida mitään peruskeksejä olla.

Ja oliivit sekä parsakaalit maistuu vallan mainiosti lapsille :)
 
Kuulostaa herkulliselta ja olen niiin kateellinen etelämmässä asuville siitä miten paljon enemmän tuoretta on saatavilla ympäri vuoden. Jaksaisipa itse panostaa yhtä paljon (täällä ehkä vaatisi vähän enemmän sitä panostusta?) :D

Ja siitä eksoottisuudesta, tavallaan kuulostaa eksoottiselta joo, mutta periaatteessa ihan perussettiä kun miettii :)
 
:D Kiva tietää :D On ne keksit periaatteessa ihan keksejä, niihin on vain lisätty noita hivenaineita äitien huonoa omaatuntoa lieventämään ;) No, eipä niitä kovin jaksa edes syödä, kun vipana saa. Niin ja sen verta suomalainen oon, että joka ruoan päätteeksi ksylitolipastilli :) Jätskiä on saanut maistaa, mutta noiden keksien ja rahkajugurttien lisäksi ei kyl muuta makeaa syödä.
 
Ei tuossa muuta eksoottista ollut kuin se että päivällinen on päivän vika ateria ja se on noin myöhään. Mä teen kaikki ruoat itse ja italialainen keittiö on mun suosikki. Siksi toi ei niin erikoiselle varmaan kuulostanut. Kivaa kun suomalaisistakin marketeista saa nykyään ja fenkolit sun muut.

Meillä syödään myös ruisleipää enemmään. Focaccia on enemmän herkku meillä.
 
"kalamama"
Kuulostaa samalta kuin meidän pojan (8kk) ruokavalio, paitsi että ei vielä syö rahkaa eikä juustoja. Aika suolaiselta kuulostaa oliivit, ilmakuivattu kinkku ja juustot noin useasti päivässä, siis suomalaisten suositusten mukaan. Itsellä noita kyllä menee, pienelle en ole vielä tarjonnut.
 
Kuulostaa herkulliselta ja olen niiin kateellinen etelämmässä asuville siitä miten paljon enemmän tuoretta on saatavilla ympäri vuoden. Jaksaisipa itse panostaa yhtä paljon (täällä ehkä vaatisi vähän enemmän sitä panostusta?) :D

Ja siitä eksoottisuudesta, tavallaan kuulostaa eksoottiselta joo, mutta periaatteessa ihan perussettiä kun miettii :)
Se on ihan totta, että täällä kasvikset ja hedelmät on tosiaan tuoreita ja melkein aina lähituotantoa, eivät kyllä kovinkaan luomua :( Ja niitä ostetaan siis sen mukaan, että mikä on kulloinkin kauden hedelmä, nyt meidän omatkin sitruunat alkaa olla kypsiä, eka on jo syöty :) Appivanhemmat taas antaa meille itse tekemänsä tomaattisoossin, vaikkei kaikki tomaatit omasta tarhasta ookaan, kesällä saadaan heiltä paljon itse kasvatettuja kasviksia, mm. tomaattia, kesäkurpitsaa jne.
 
vieras.
Ei tuo mun mielestä kuulosta erityisen eksoottiselta, itseasiassa monilta osin hyvin samantapaiselta kuin meidän ruokavalio - paitsi puurot on ihan normipuuroja, ei ihan noin montaa ateriakertaa ( 4-5) ja lihaa ei meillä syö lapsikaan. Ja se, mitä sen tilalla on, saattanee olla monelle muulle taaperolle hyvinkin eksoottista :D
 
Se on ihan totta, että täällä kasvikset ja hedelmät on tosiaan tuoreita ja melkein aina lähituotantoa, eivät kyllä kovinkaan luomua :( Ja niitä ostetaan siis sen mukaan, että mikä on kulloinkin kauden hedelmä, nyt meidän omatkin sitruunat alkaa olla kypsiä, eka on jo syöty :) Appivanhemmat taas antaa meille itse tekemänsä tomaattisoossin, vaikkei kaikki tomaatit omasta tarhasta ookaan, kesällä saadaan heiltä paljon itse kasvatettuja kasviksia, mm. tomaattia, kesäkurpitsaa jne.
Kuulostaa ihanalta :) Täällä pimeydessä sitä vain odottaa kesää että sais taas edes jotain tuoretta omalta pihalta, tai edes kaupasta :D
 
Mun mielestä ei kuulosta eksoottiselta. Itseasiassa meidän lapset syövät varmaan eksoottisemmin, heidän isänsä kun on Länsi-Afrikasta (asumme Suomessa).

Meillä maistuu marjat ja hedelmät ja kasvikset lapsille vallan hyvin ja tarkoitan nyt muitakin kasviksia/hedelmiä, kuin porkkanaa ja omenaa.

Ehkä ruoka-aikanne ovat se eksoottinen puoli meidän ruoka-aikoihimme verratuna =) Meillä kun muksut ovat klo 19 syöneet jo iltapalan ja valmistautuvat nukkumaan :)

Meillä syödään PALJON ruisleipää, vaaleaa leipää ei niinkään.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tuossa muuta eksoottista ollut kuin se että päivällinen on päivän vika ateria ja se on noin myöhään. Mä teen kaikki ruoat itse ja italialainen keittiö on mun suosikki. Siksi toi ei niin erikoiselle varmaan kuulostanut. Kivaa kun suomalaisistakin marketeista saa nykyään ja fenkolit sun muut.

Meillä syödään myös ruisleipää enemmään. Focaccia on enemmän herkku meillä.
Jos kiinnostaa, niin mun blogissa on italialaisia ruokaohjeita, osoite löytyy profiilista. Mm. fenkolista on pari reseptiä :) Mutta joo, mietin aikoinaan, että pitäiskö lapselle yllä suomalaista ruokarytmiä, kun mun mielestä se on ihan hyvä, mutta tulisi niin vaikeeksi täällä, kun loput 59 999 999 ihmistä syö eri tahtiin :D
 
Viimeksi muokattu:
[QUOTE="kalamama";22460653]Kuulostaa samalta kuin meidän pojan (8kk) ruokavalio, paitsi että ei vielä syö rahkaa eikä juustoja. Aika suolaiselta kuulostaa oliivit, ilmakuivattu kinkku ja juustot noin useasti päivässä, siis suomalaisten suositusten mukaan. Itsellä noita kyllä menee, pienelle en ole vielä tarjonnut.[/QUOTE]

Joo, itse olin sinne 18 kk saakka aika varovainen suolan suhteen, mutta sitten yksi ravitsemustieteilihä varotti, että tän ikäisten pitää saada myös suolaa, varsinkin kuumalla, kun hikoilee. Tarjoankin kyllä että koko ajan, noin yleensä ottaen italialaisessa ruokavaliossa ei kauheasti suolaa käytetä, varsinkin kun eineksiä ei oiekeastaan edes ole myynnissä. Siis ei ole lainkaan esim. mikroaterioita.
 
Mun mielestä ei kuulosta eksoottiselta. Itseasiassa meidän lapset syövät varmaan eksoottisemmin, heidän isänsä kun on Länsi-Afrikasta (asumme Suomessa).

Meillä maistuu marjat ja hedelmät ja kasvikset lapsille vallan hyvin ja tarkoitan nyt muitakin kasviksia/hedelmiä, kuin porkkanaa ja omenaa.

Ehkä ruoka-aikanne ovat se eksoottinen puoli meidän ruoka-aikoihimme verratuna =) Meillä kun muksut ovat klo 19 syöneet jo iltapalan ja valmistautuvat nukkumaan :)

Meillä syödään PALJON ruisleipää, vaaleaa leipää ei niinkään.
Ruisleipää on ikävä :) Tai siis on täälläkin ruisleipää, mutta se on erilaista kuin Suomessa. Meillä mennään nukkumaan klo 20, tosin nukahtaa vasta 20.30-21 tienoilla... Mutta olispa kiva tietää jotain eksoottisia reseptejä länsi-afrikasta varsinkin, jos niitä voisi soveltaa eurooppalaisilla ruoka-aineilla :)
 
v
Minustakaan tuossa ei ole mitään eksoottista, paitsi tuntuu hassulta että melkein kaksivuotias syö vielä vauvaruokaa. Meidän 1½ v syö kaikkea mahdollista chilistä sushiin ja karjalanpaistista mämmiin. Tiedän vanhastaan että siinä 3-4 vuoden vaiheilla makumaailma kapenee, siihen saakka menee helposti ihan kaikki mitä tarjoaa.

Samoin minä en halua antaa mitään muroja tai keinotekoisesti vitaminoituja tuotteita tai valmisrahkoja lapselle, ne ovat kuitenkin niin prosessoitua ruokaa, vaikka saadaankin kuulostamaan "terveelliseltä". Tosin taitaa olla normikamaa Suomessakin.
 
Ruisleipää on ikävä :) Tai siis on täälläkin ruisleipää, mutta se on erilaista kuin Suomessa. Meillä mennään nukkumaan klo 20, tosin nukahtaa vasta 20.30-21 tienoilla... Mutta olispa kiva tietää jotain eksoottisia reseptejä länsi-afrikasta varsinkin, jos niitä voisi soveltaa eurooppalaisilla ruoka-aineilla :)
Mulla oli ruisleipää NIIIIIIIN ikävä, kun olin parikymppisenä viikon Tunisiassa :LOL: Se oli ihan kamalaa :LOL:

Meillä syödään paljon lihapatoja, joissa melkein aina tomaattimurskaa tai maapähkinävoita tai palmuöljyä. Lihana possunsorkkia, häränhäntää, kalaa tai kanaa isoina paloina, lammasta. Joukossa voi olla habanero-chiliä, okraa, pinaattia tms. Patojen kanssa syömme riisiä, couscousia, keittobanaania, jamssia, fufua tai mannaa. Avokadoja ja mangoja meillä syödään paljon ja sitten ihan omenaa, banaania, luumuja....mitä milloinkin.

Minä käytän chiliä varoen (usein en ollenkaan), mutta miehen tehdessä itselleen ruokaa, laittaa hän joukkoon 5-6 kokonaista habaneroa.

Syödään meillä toki ihan suomalaisiakin ruokia ja marjoja nuo muksut (varsinkin vanhin ja nuorin) syövät ihan urakalla.
 
Viimeksi muokattu:
Minustakaan tuossa ei ole mitään eksoottista, paitsi tuntuu hassulta että melkein kaksivuotias syö vielä vauvaruokaa. Meidän 1½ v syö kaikkea mahdollista chilistä sushiin ja karjalanpaistista mämmiin. Tiedän vanhastaan että siinä 3-4 vuoden vaiheilla makumaailma kapenee, siihen saakka menee helposti ihan kaikki mitä tarjoaa.

Samoin minä en halua antaa mitään muroja tai keinotekoisesti vitaminoituja tuotteita tai valmisrahkoja lapselle, ne ovat kuitenkin niin prosessoitua ruokaa, vaikka saadaankin kuulostamaan "terveelliseltä". Tosin taitaa olla normikamaa Suomessakin.
Joo, meilläkin syö tarjottaessa oikeastaan mitä vain, mutta kun me vanhemmat syömme kolesterolirajoitetusti lähinnä kasvisruokaa, niin lapselle on sitten omat ruoat. Jos taas on esim. kalaruokaa vanhemmilla, niin sitä syö myös lapsi :) Italiassa on lisäksi paha tapa antaa lapsille hirvittäviä teollisia "välipaloja", jotka ovat oikeita sokeripommeja, niihin verrattuna nuo murot ja keksit tuntuvat oikein terveysruoalta:saint:
 
Mulla oli ruisleipää NIIIIIIIN ikävä, kun olin parikymppisenä viikon Tunisiassa :LOL: Se oli ihan kamalaa :LOL:

Meillä syödään paljon lihapatoja, joissa melkein aina tomaattimurskaa tai maapähkinävoita tai palmuöljyä. Lihana possunsorkkia, häränhäntää, kalaa tai kanaa isoina paloina, lammasta. Joukossa voi olla habanero-chiliä, okraa, pinaattia tms. Patojen kanssa syömme riisiä, couscousia, keittobanaania, jamssia, fufua tai mannaa. Avokadoja ja mangoja meillä syödään paljon ja sitten ihan omenaa, banaania, luumuja....mitä milloinkin.

Minä käytän chiliä varoen (usein en ollenkaan), mutta miehen tehdessä itselleen ruokaa, laittaa hän joukkoon 5-6 kokonaista habaneroa.
Kaikki tietävät jo tuoda tuliaisiksi ruispaloja ja oltermanni -juustoa :)

Mutta kuulostavat ihanilta nuo teidän ruoat, mulle herahti vesi kielelle, sluprs!
 
vesi
kannattaa vähän kiinnittää huomiota siihenkin, miten usein käy suihkussa ja pesee hiukset. jos iho on kuiva, niin ei oikeasti kannata käydä joka päivä suihkussa. varsinkin jos ei tee hikijumppaa tms.

samalla säästää vettä, eikä iho kuivu.
 
"Jenis"
Ruuat sinänsä on melko normisettiä, paitsi ehkä noi juustot & ilmakuivattu kinkku yms, mutta hassua että kaksvuotiaalle on eri ruuat. Siis lähinnä toi korvikepuuro ja sose, meillä on jo 10kk:n ikäsellä edessä samat pöperöt kuin muillakin :D Ja meillä ei syödä läheskään noin usein, 4-5 ateriaa per päivä vaan. Tota välipalakulttuuria Suomessa kritisoidaan ny kovasti, lähinnä hampaiden ja ylimääräisten kalorien takia.

Mutta Italian tuoreista hedelmistä ja kasviksista oon kyllä kade!
 
Huom harmaana
Eihän tuo nyt mitenkään erityisen eksoottiselta kuulosta.
Tosin muroja en noin pienelle syöttäisi, sillä vaikka ne olisivat kuinka kokojyvää, niin Cheerioissa ja Kellogseissa on aika paljon suolaa ja sokeria. Liikaa.
Ja samaa ihmettelen kuin joku muukin ketjussa että miksi tuon ikäiselle vielä korvikemaitopohjaista?
Miksei tavallista?

Aika monta kertaa päivässä syö jotain pullapohjaista, vaaleaa foccacciaa, pitsaa tms. Itse antaisin ennemmin jotain terveellisempää välipalaa.

Mutta muuten: perussettiä.
 
"viivi"
Perussettiä minustakin. Saahan Suomessakin ympär vuoden tuoreita kasviksia, ne eivät vain ole kotimaisia. Meilläkin kaksivuotia syö ihan kaikkea raa'asta sipulista kapriksiin ja parsakaalista guacamoleen. Ainoa mikä tuossa listassa jäi mietityttämään oli, että missä vaiheessa lapsi ehtii nukkua päiväunia, kun ruokailuja on noin tiheästi.
 
Palaan vielä, jos jotakuta oikein kiinnostaa: se puuro on korvikepohjaista siksi, että täällä ei ole normaaleja puurohiutaleita lainkaan, myydään siis tällaisia valmiita sekoituksia, jossa on maito jo mukana. Ja siis korvikemaitoa, koska sitä syövät vauvatkin. Muuten Italiassa ei puuroja syödä lainkaan, ennemmin sekä lapset että aikuiset syövät aamulla keksejä ja muuta makeaa.

Ja välipaloja annan kaksi tai kolmekin kertaa päivässä siksi, että tytöllä oli pitkään refluksi ja imetinkin aina vähän kerrallaan, mutta usein, itsellä on myös tapana syödä samalla tavoin, pitää aineenvaihdunnan vierämpänä kuin pari raskasta ateriaa päivässä.

Ja menee het lounaan jälkeen päikkäreille ja syö (päivän toisen) välipalan heti herättyään, eli silleen ehtii nukkua 2-2,5 tunnin päikkärit. Mutta kiva kun kommentoitte, oli kiinnostavaa lukea niitä :)
 
JONSERED Karhunkantaja
Minusta tuo on eksoottista...

Meillä epelit tuossa iässä söivät pitkälti thai-ruokaa, ei puuroja, muta esim. riisikeittoa aamu- tai iltapalaksi. Eli päivä aloitettiin ruualla ja päätettiin ruokaan.
 

Yhteistyössä