Asumme Italiassa ja täällä on ihan erilainen ruokakulttuuri kuin Suomessa. Itse elän maassa maan tavalla -hengen mukaan, mutta ihan uteliaisuudesta olisi hauska kuulla, kuulostaako meidän 21 kk vanhan taaperon ruokatottumukset suomalaisesta eksoottiselta vai eikö ole mitään ihmeellistä? Esim. vauva-aikana Italiassa annetaan ihan eri tavalla ruoat kuin Suomessa, mutta kummassakin kasvavat samalla tavalla, ainoa ero on, että Italiassa on enemmän porukkaa ja italialainen ruoka on maailmalla suomalaista kuuluisampaa...
Eli n. klo 8 aamupala on joko aamiaismuroja (täysjyvä-cheerios+ good morning -täysjyvä+ kellogs special k -sekoitus) kevytmaidon kera tai sitten vaihtoehtoisesti vauvoille tarkoitettua vitaminoitua puuroa, jossa on makuna hedelmää ja on korvikepohjainen.
n. klo 10.30 välipala on joko puolikas banaani tai 1/4 omena + 50g rahkajugurtti, jos vielä on nälkä, niin lapsille tehty keksi, johon lisätty kalsiumia, vitamiineja ja rautaa ja/tai rusinoita.
12.30 lounas on lähes aina pastaa itse tekemälläni ragu'lla, jota teen aina valmiiksi pakkaseen: sika-nauta -jauhelihaa tomaattikastikkeessa, kasvikset soosissa tällä hetkellä porkkana, kesäkurpitsa ja fenkoli. Joskus taas esim. herneitä, maissia ja oliiveja.
n. klo 16.30 välipala jälleen joko 1/4-1/2 omena tai 1/2 banaani, rahkajugurttia ja jälleen keksi, jos jaksaa. Tai jos ollaan kylillä niin esim. pala parmigianoa tai valkoista pizzaa (focaccia) tai leipää.
Klo 17.30 maissa jälleen joko hedelmää tai pieni pizzan tai leivän pala.
klo 19 Illallinen. Itse tehtyä kasvissosetta (tällä hetkellä peruna, kesäkurpitsa, fenkoli ja kukkakaali) sekoitettuna riisiin ja tuorejuustoon, lisäksi joko ilmakuivattua kinkkua, paistettua kanaa tai vasikanlihaa. Lisäksi jotain juustoa, esim. mozzarellaa tai parmigianoa.
Juomina aterioilla maito ja muuten vesi. Hedelmät vaihtuvat kauden mukaan, esim. kesällä nektariinia jne.
Miehen kanssa syömme lihaa vain ehkä kerran viikossa, siksi tytöllä omat ruoat. Meidän ruokia kyllä aina maistelee, mutta haluan, että syö säännöllisesti lihaa. Toistaiseksi ennakkoluuloton syöjä, menee niin oliivit kuin parsakaalitkin, sekä kotona että ravintolassa. Meiltä siis maistelee salaattia ja muita kasviksia, itsekin syömme lounaalla yleensä pastaa ja illalla esim. kasvisminestronea tai ruokaisia salaatteja esim. tonnikalalla.Kuituja saa reilusti ja sen huomaa myös kakkavaipoista, muutenkin energinen ja pirtsakka tapaus. Mutta tulin vain uteliaaksi erään toisen mamman kirjoitettua perheensä ruokatottumuksista, että kuinkas eksoottiselta meidän ruokavalio kuulostaa?
Eli n. klo 8 aamupala on joko aamiaismuroja (täysjyvä-cheerios+ good morning -täysjyvä+ kellogs special k -sekoitus) kevytmaidon kera tai sitten vaihtoehtoisesti vauvoille tarkoitettua vitaminoitua puuroa, jossa on makuna hedelmää ja on korvikepohjainen.
n. klo 10.30 välipala on joko puolikas banaani tai 1/4 omena + 50g rahkajugurtti, jos vielä on nälkä, niin lapsille tehty keksi, johon lisätty kalsiumia, vitamiineja ja rautaa ja/tai rusinoita.
12.30 lounas on lähes aina pastaa itse tekemälläni ragu'lla, jota teen aina valmiiksi pakkaseen: sika-nauta -jauhelihaa tomaattikastikkeessa, kasvikset soosissa tällä hetkellä porkkana, kesäkurpitsa ja fenkoli. Joskus taas esim. herneitä, maissia ja oliiveja.
n. klo 16.30 välipala jälleen joko 1/4-1/2 omena tai 1/2 banaani, rahkajugurttia ja jälleen keksi, jos jaksaa. Tai jos ollaan kylillä niin esim. pala parmigianoa tai valkoista pizzaa (focaccia) tai leipää.
Klo 17.30 maissa jälleen joko hedelmää tai pieni pizzan tai leivän pala.
klo 19 Illallinen. Itse tehtyä kasvissosetta (tällä hetkellä peruna, kesäkurpitsa, fenkoli ja kukkakaali) sekoitettuna riisiin ja tuorejuustoon, lisäksi joko ilmakuivattua kinkkua, paistettua kanaa tai vasikanlihaa. Lisäksi jotain juustoa, esim. mozzarellaa tai parmigianoa.
Juomina aterioilla maito ja muuten vesi. Hedelmät vaihtuvat kauden mukaan, esim. kesällä nektariinia jne.
Miehen kanssa syömme lihaa vain ehkä kerran viikossa, siksi tytöllä omat ruoat. Meidän ruokia kyllä aina maistelee, mutta haluan, että syö säännöllisesti lihaa. Toistaiseksi ennakkoluuloton syöjä, menee niin oliivit kuin parsakaalitkin, sekä kotona että ravintolassa. Meiltä siis maistelee salaattia ja muita kasviksia, itsekin syömme lounaalla yleensä pastaa ja illalla esim. kasvisminestronea tai ruokaisia salaatteja esim. tonnikalalla.Kuituja saa reilusti ja sen huomaa myös kakkavaipoista, muutenkin energinen ja pirtsakka tapaus. Mutta tulin vain uteliaaksi erään toisen mamman kirjoitettua perheensä ruokatottumuksista, että kuinkas eksoottiselta meidän ruokavalio kuulostaa?
Viimeksi muokattu: