Kurkunpään tulehdus- lääkäri laitto vaini kotiin höyryhengittämään

  • Viestiketjun aloittaja viieras
  • Ensimmäinen viesti
no lääkäri toimi ihan oikein, laryngiitin aiheuttaa virus, on todella yleinen, ja hurjasta ilmenemisestään huolimatta 95% ;sti menee hellällä hoidolla ja viileällä hengitysilmalla ohi.
Jos yöllä sitten henitys vaikeutuu niin että oikeasti tarvitsee apua, niin eikun päivystykseen, hengittelemään raseemista adrenaliinia ja takas kotiin nukkumaan. Kortisoni vähentää oireita, mutta ei todellakaan ole mikään automaatiolääkitys, vaan vasta jos on ollut todella hankalaksi menneitä laryngiittejä takana.
ventoline laajentaa keuhkoputkia, ei vähennä kurkunpään turvotusta, joten apu ei ainakaan ole suuri jos oikeasti on kyse laryngiitistä, eikä jostain muusta.

kurja, mutta yleensä vaaraton vaiva, meillä 3:lla lapsella ollut monta jotka menneet kotihoidolla ja yksi lapsi jolla rakenteellisen ahtauden vuoksi turpoaa hengitystiet lähes umpeen .
_itselläni sama rakenteellinen ongelma, ja olen joutunut käymään sairaalassa vaivan vuoksi aikuisenakin
 
"Ella"
:D Mitä ihmettä oikein höpötät? Kurkunpääntulehdus menee useimmiten ohi ensimmäisen vuorokauden aikana. Apulihasten käyttö hengityksessä kielii astmakohtauksesta tai sen kaltaisista keuhkosairauksista. Kroonistunutta kurkunpääntulehdusta on lähinnä alkoholisteilla ja yupakoitsijoilla. Kumpaan ryhmään lapsesi kuuluu? Jos kurkunpääntulehdus tulee useamman kerran vuodessa, ei se tarkoita kroonistumista. Astmakohtauksessa sekä sisään- että uloshengitys on vaikeutunut.

Jotain rajaa noille mutu-jutuille.
Mielestäni sinun juttusi kuulostavat mutu-jutuilta. Kurkunpääntulehdus usein kestää vain sen puoli vuorokautta, mutta ei aina. Lisäksi se tuppaa uusiutumaan joka flunssan aikana.
Astma-kohtauksessa vaikeutuu uloshengitys, kurkunpääntulehduksessa sisäänhengitys. Vaikeimmat tilanteet ovatkin olleet, kun lapsella on samaan aikaan ahtauttava keuhkoputkentulehdus ja kurkunpääntulehdus. Silloin hengittäminen ei onnistu kumpaankaan suuntaan. Adrenaliinia kurkunpääntulehdukseen ja Ventolinea astmaan. Lisäksi kortisonitabletteja kumpaankin ja happiviikset. Luojan kiitos olemme saaneet hyvää hoitoa ja apua Lastenklinikan ensiavusta! Nykyään, kun lapsella on säännöllinen astmalääkitys ja ikää on tullut lisää, flunnsatkin ovat vain flunssia.
 
  • Tykkää
Reactions: riiviöiden äiti
tuota
Mun tytär sai tuon larygniitin noin 12 vuotiaana. Kun valitti että ei välillä saa happea ja välillä vaan vinkui soitin lääkäriin. Käski varata ajan omalta terkkaasemalta. Sinne sai ajan 4 tunnin päähän. Tilanne paheni, soitin Lastenklinikalle uudestaan. Käski mennä sinne terkkariin heti tai tulla Lastenklinikalle. Mä hain auton parkista n 500m päästä ja ihmettelin, missä tyttö viipyy, oli pyörtynyt rappukäytävään. Mentiin siis Lastenklinikalle. Ottivat päivystykseen seurantaan, kaikki ok. Käskivät mennä vielä keuhkokuvaan ja antoivat tarkkailupaikan pois. Odotettiin keuhkovan tulosta käytävällä. Tyttö ehti sanoa että äiti taas se alkaa. Menin n 20 metrin päähän hakemaan hoitajaa joka tuli lääkärin kanssa. Tyttö oli jo ihan sininen. Elvytyshuoneeseen juoksuttivat ( eli kantoivat juosten), kortisonia piikillä, tippa, astmalääkettä, hengitysmaski... Henkitorven avanne tarve oli todella lähellä. Siihen VOI kuolla, mutta se on hyvin hyvin harvinasta. Yö oltiin sairaalassa, aamulla kortisonien kanssa kotiin. Mulle ei jäänyt kammoa, tytölle kyllä. On jo aikuinen ja jos tulee esim kova kurkkukipu on peloissaan.
Mutta tuo kylmä helpottaa, se meilläkin autoi sillä matkalla lääkäriin. Panikkiin ei ole aihetta jos helpottaa viileässä ja tuntuu menevän ohi. Jos on jatkuvaa ongelmaa, uudestaan lääkäriin. Lapselle voi tulla äkkiä myös keuhkokuume.
 

Yhteistyössä