Kun paistatte kanakoipia uunissa, riitääkö teile se 45 minuuttia?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Rollolainen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
R

Rollolainen

Vieras
Mulla ei ikinä tuu siinä ajassa kypsäksi, vaikka paistaisi 225 asteessa. päätät tummmuvat mut siältä eivät oo kypsiä. Broilerin liha kun ei saa olla yhtään punaista. AInakin tunnin ne pitää olla.

Nyt laitoin hiukan kohmeiset ( eilen otettu sulaamaan, mut eivät ehtimeet sulaa) kanakoivet 175 asteeseen uuniin. Raakoja ovat edelleen. Nostin lämpöä, neljäkis viimeistään tahtois syömään.
 
koivissa varsinkin on usein se liha kypsänäkin punertavaa, joten väri ei välttämättä kerro siitä onko liha kypsää vai ei, vaan kuten joku tossa sanoikin, siitä irtoaako luu.

ja riippuu siitäkin laittaako vuokaan koivet väljästi vai onko vuoka tungettu täyteen.

ja usein töissä laitan ajaks sen 45min uuniin, ja saattavat jopa kypsyä siinä ajassa, kotona taas en ikinä muista kelloa katsoa, vaan otan uunista sit kun kypsiä ovat.
 
Auttaisko jos nostat ne hetkeksi huoneenlämpöön ennenkuin laitat uuniin? Siinä menee jo oma aikansa, että ne kohmeiset kanat lämpiävät edes huoneenlämpöiseksi, ehkei sen takia aika riitä?
 
Ei riitä meilläkään se 45min. Uskon kyllä, että kana on periaatteessa kypsää silloinkin, mutta jotenkin sitkeää vielä se liha. Tykkään, että on niin kypsää että irtoaa helposti luista. Miellä pidetään koipia tunnin verran uunissa.
 
Koipia pidän ainakin 1,5h uunissa. Aluksi yli 200 asteessa, jotta saavat väriä. Sitten miedommassa.

En pidä koivista juuri tuon punaisuuden, ja "jalkamaisen" ulkonäön vuoksi. Useimmiten syödään fileesuikaleita kastikkeena, pastasalaatissa tms., tai rintaleikkeitä.Kypsyvätkin nopsempaan :)
 
Siis paistatteko te kanankoivet uunissa ilman mitään vettä siellä alla? Sinne automaattisesti pitää laittaa nestettä(yleensä vettä, voi olla muutakin)) koipien juureen ja se neste nousee koiven pinnalle silloin kun se on valmista, ikäänkuin kuplii.
Luulisi että ihan perusasiat on aikuisilla ihmisillä hallussa vaan ei näemmä ole.
Eri asia on siivet, huomattavasti pienemmät lihanpalat kuin koivet, niihin voi vetääkin jonkun ajan ja sen näkee kun ne on valmiita, kypsyy lähes samaan aikaan sisältä ja päältä kun pitää lämmön uunissa siedettävällä tasolla eikä grillaa.
 
30-45 minuuttia huoneenlämmössä (edellyttäen että ovat sulia) ennen uuniin laittoa, tunti 200-asteisessa uunissa ja varmasti ovat kypsiä. Liha irtoaa hyvin luista ja niin kuin joku jo aiemmin sanoi, kanankoipien väri vaihtelee paljonkin vaikka kypsiä olisivatkin. 25 vuotta olen tuolla tavalla paistanut koipeni eikä kertaakaan ole raakoja olleet joten jatkossakin näin teen. Tuosta nesteestä sen verran, että en ole koskaan mitään nesteitä lisäillyt, varsinkin valmiiksimarinoiduista koivista kyllä irtoaa nestettä sen verran kuin on tarvis, haluan nimenomaan koipeni paistettuina enkä keitettyinä :)
 
[QUOTE="kokki";29504820]Siis paistatteko te kanankoivet uunissa ilman mitään vettä siellä alla? Sinne automaattisesti pitää laittaa nestettä(yleensä vettä, voi olla muutakin)) koipien juureen ja se neste nousee koiven pinnalle silloin kun se on valmista, ikäänkuin kuplii.
Luulisi että ihan perusasiat on aikuisilla ihmisillä hallussa vaan ei näemmä ole.
Eri asia on siivet, huomattavasti pienemmät lihanpalat kuin koivet, niihin voi vetääkin jonkun ajan ja sen näkee kun ne on valmiita, kypsyy lähes samaan aikaan sisältä ja päältä kun pitää lämmön uunissa siedettävällä tasolla eikä grillaa.[/QUOTE]

Siis miksi pitäisi olla vettä? Mulla ainakin onnistunut ihan ilman. Koivissahan on sitä rasvakerrosta siinä päällä ja nesteessä alkaa muutenkin aika nopeaa lillumaan, kun irtoaa sitä nestettä siihen. Kyllä ne siinä omassa nesteessä sitten lilluu, kun ovat vuoassa.

Kertoisitko syyn, jos tuo on "perusasia" ja ilman vettäkin tulee pehmeää, mureaa, täydellistä kanaa.
 

Yhteistyössä