kun mitkään viljat ei käy...

mitä tehdä. muksulle kohta 4v. ei käy mitkään viljat. tähän mennessä kokeiltu ohra,vehnä, ruis, kaura, riisi, tattari, quinoa, amarantti ja oikeastaan myös hirssi sekä maissi. maissi näistä ainoa, joka kävisi rotaatioon 1xviikossa. tef-viljaa en ole vielä käynyt etsimässä, täältä ei oikein erikoisviljoja löydä ja tuo on tooosi kallista.

sikäli huono kun kaikki aiheuttaa refluksia, joka pahentaa astmaa. ja ilman viljaa ei päivä onnistu. muutenkin ruokavalio ihan liian kapea. aamupuuro, välipala ja iltapuuro. kaikki on nojannut kauraan mutta nyt kävi ilmi, että se juuri on ollut myös syynä refluksiin. kauramaitoa ei voi korvata kun ei käy soija eikä riisi. kaurahiutaleita vähentänyt reilusti ja maissilla yrittänyt korvailla jonkin verran, hirssikokeilu menossa mutta kun ei oikein voi mitään antaa eikä olla antamatta...

ruokavalio kun on kauramaito,poro,bataatti,suola, sokeri +jotain viljaa annettava... kauramaito ei kyllä ole antanut oireita sitten mutta kaurahiutale kyllä.
 
Meillä poika 2 v. ja vähän samansuuntaista ongelmaa. Viljat on se heikoin lenkki, onneksi se valkoinen riisi (Dr kousa, puuroriisi, Natumi riisimaito) on alkanut sopia. Sopiiko teillä mikään korvike? Silloinhan voisi antaa sitä? Meillä annetaan riisiä vain aamupalaksi, muuten menee välipalalla hedelmää ja iltapalalla liha+kasvis. Onko teillä sopiva öljy? Kunnon refluksilääkitys? Meillä myös se ongelma että refluksi pahentaa astmaa :( prepulsidia haluaisin juuri siitä syystä kokeilla, onko teillä ollut siitä apua? Entä oletteko kokeilleet antihistamiinia? Meillä Zyrtec auttaa vähän myös noihin refluksioireisiin.

Erikoisjuttuja olen tilannut Allermiinasta. Kalliita ovat mutta ei auta kuin jotain kokeilla.
 
Sopiiko teillä mikään korvike?
yritin kysyä onko tämän ikäiselle korviketta muttei siihen vastannut silloin, joten ajattelin ettei tuon ikäiselle ole. MIKÄ TEIDÄN KORVIKE ON? joten ei ole kokeiltu korvikkeita eikä niitä vauvanakaan ole saanut (paitsi nannia silloin vauvana..). harmittaa jos sellainen korvike löytyy ja siitä ei ole kerrottu :headwall:

Onko teillä sopiva öljy? Kunnon refluksilääkitys?
mitään öljyä ei oikeastaan ole käytössä. ainoa mitä saa on rapsiöljy kauramaidon mukana, mutta sitä en ole löytänyt tavallisista kaupoista.

on kunnon allergisen refluksin lääkitys=losec mups 10mg aamuin 2tbl ja 1tbl illalla. antihistamiinit zyrtec 5tip aamu ilta vaihtoehtoisesti aerius 2.5ml/vrk ja Lomudal GI aamuin illoin 1tbl. prepulsidia ei käytössä ja meillä on tutkittu ph-mittauksessa ettei ole rakenteellinen.
 
Miten voitte olla ilman mitään rasvaa/öljyä? Mitä teidän ravitsemusterapeutti on asiaan sanonut? Onko teillä vitamiinilisät käytössä?

Meillä on 6 kk iästä juotu Nutri soijaa- siis korviketta- ja sitä on tarkoitus antaa niin kauan että saadaan ruokavalio riittävän laajaksi eli ainakin yksi kokojyvävilja ruokavalioon tai sitten muutoin lähes rajoitukseton ruokavalio. Eli sitä sitten juotetaan ikään katsomatta. Mikä tahansa pienillekin vauvoille tarkoitettu korvike sopii myös isommalle lapselle, tosin kelakorvausta on vaikea saada mutta 4 v. :kin sen voi saada, jos ruokavalio on kovin suppea tai ainoa sopiva ravinto on korvike (näitäkin ikävä kyllä on).
 
Maiskuttelija: rapsiöljyä näytti olevan just Lidlin mainoksessa. Itse aioin hakea ja kokeilla sitä pojalle, jolle ainoa aiemmin sopiva öljy muuttuikin sopimattomaksi. Ei siis vielä ole kokemusta tuosta tuotteesta.
 
kiitos rapsiöljyvinkistä! =) :flower: pitää käydä katsomassa lidlistä, kun ei löydy prismasta, k-supermarketista eikä citymarketista.

allergologi tietää tilanteen ja itsekin sanoi, että rasvat/öljyt yleensä pahentaa refluksia. koetettiin kyllä jossain vaiheessa vitamiinitablettejakin mutta niistä tilanne tuli taas tosi pahaksi. saa iltaisin kalkki+d3-tabletin.

hirssikokeilu huonolta näyttää ja maissi myös. hiilitabletit ainoita mitkä auttaa. niitä meneekin jo ihan liikaa kun ei muut auta ja jotain viljaa kun on annettava :/
 
Aika hurjalta kuulostaa tuo teidän tilanne!! Enkä kirjoita tätä sinua kritisoidakseni vaan ihan huolissani ja toivon että alkaisi jostain päästä tuo teidän ruokalista laajentua. Hiilitabletithan saattaa estää ravintoaineiden imetymistä, onko lääkäri niitä suositellut?
 
allergologi sanoi hiilitableteista, että voi antaa, mutta väliajan loseciin tulisi olla vähintään 4tuntia imeytymisen takia. (on liian pitkä väli, ei aina voida noudattaa, kun ainoa mikä auttaa). kertoi sen, että imee hyvät ja huonot aineet, että sikäli huono, mutta ilman niitä tilanne katastrofaalinen.

rapsiöljyä löytyi lidlistä!!! =) :flower:
tänään annoin pitkästä aikaa rapsiöljyllistä piirakkaa. oli sellainen puolikas ruokalusikallisesta laitettu mukaan.

tilanne oli tänään jopa vähän parempi mutta huononi taas iltapäiväksi (kummallista ettei ollut jo tosi huonona välipalasta kuten yleensä) tai vasta illaksi kun aamulla jo oli refluksia herätessä mutta hellitti, varmaan parin päivän hirssikokeilu riittää... niin kauhiasti meni hiiltä.. tästä rapsiöljystä tai maissista tai molemmista johtuen on levoton nukkuja+reflux+oli hengitysvaikeutta.

uskoisin, että saataisiin paremmin ruokavaliota laajennettua kun saataisiin sopiva vilja tai viljaton. menisi ne pois häiritsemästä elimistöä. olen testannut ja poro ja bataatti ei ole aiheuttajia kun oli kaksi päivää parempi ilman kauraa. kuin ei olisi ollutkaan refluksia. maissi kävisi rotaatioon. mutta olen sitä antanut nyt muutaman päivän kun aluksi kävi niin hyvin...
 
on kyllä huolestuttavan kapea ruokavalio. toivottavasti saatte laajennettua pian, ettei tule vakavia puutoksia.

olette varmasti tavallisimmat ruoat jo kokeillleet. erikoisemmista lihoista tai viljoistakaan ei ole minulla paljonkaan tietoa. kauramaito voi kai aiheuttaa ongelmia, ainaki meillä aiheutti turvotusta ja refluksiakin sitä myöten, vaikka meillä taas sitten kyllä kaura alkoi sopia muuten, mutta ei olekaan lapsella laajat allergiat. ihan pakkohan tuossa tilanteessa on olla tarkat suunnitelmat ruokavaliosta ja ravitsemusterapietin ohjeet kun noin kapea ruokavalio. tsemppiä :hug:
 
meillä ei ole ravitsemusterapeuttia mutta allergologilla olemme käyneet, jolla refluksipätevyys.
tilanteestahan tietää muutenkin, ettei ole kohdillaan ja kapea ruokavalio mutta minkäs tekee kun mikään ei ole käynyt.

nyt on kauramaitokin tiputettu pois sekä maissi muutamaksi päiväksi Neocate korvikkeelle viljojen suhteen, että saadaan tilanne rauhoitettua. korvikkeessa kyllä rypsiöljyä mutta kuulemma on soveltunut kuitenkin hyvin refluksilapsille.

ja sitten pitäisi yrittää uudestaan. jos ei ala saada sopivia ruokia niin kuulemma iho- ja allergiasairaalaan.
 
Halaus sinulle :hug: Tosi rankka tilanne.. Auttaisko semmoinen, jos vähän aikaa rauhoitatta tilannetta ja kokeilisitta sitten jotain ihan muuta kuin viljoja?
Vaikkapa jotain marjaa, perunaa tai kasvista. Tai juuri niitä öljyjä, niitäkin on kuitenkin niin montaa sorttia, että luulisi jonkun hyvällä tuurilla passaavan.

Meillä kans tytöllä valtavasti allergioita ja viljoista ainut on kaura, joka käy. Viljoista ei ole vielä mikään muu alkanu passaamaan, mutta esimerkiksi mustikkaa kokeilin yli puolen vuoden tauon jälkeen ja kas kummaa, sehän passasi B)

Toinen juttu, mitä tuli mieleen, että passasiko se nan silloin vauvana? Sitähän voisi kokeilla nyttenkin, jos se silloin sopi.

Voimia teille, nostan kyllä hattua että jaksat kaikesta huolimatta yrittää :flower:
 
korvike neocate oli sopiva mutta ei kela korvaa niin ei otettu kuin muutama purkki. jotain viikko kokeiltiin.. ja oli parempana ensin 2päivää ilman kauraa mutta kun viljaa piti kokeilla niin maissia ja tuli tosi huonoksi. sitten rauhoittui vähän ja kokeilin aronia-marjajauheen. lopuksi ei oikein rauhoittunut refluksi enää edes korvikkeella kun annoin bataattia lisäksi korvikeaterioilla. kaikki pahentaa niin tuota refluksia. kun kokeiltu on jo paljon juttuja eikä jaksa kun uudet ei käy eikä vanhat.

saimme kokeiluun teff-jauhon mutta sekin pahensi jo ekana päivänä melkein heti syönnistä. pitäisi vielä jatkaa kokeilua...
:heart: tähän kyllä suositan tuota teff-jauhon firmaa, asiakaspalvelun alttiutta, sillä olivat tosi avuliaita, että sain tuota teff-viljaa kokeeksi kun ei mistään löytynyt :heart: :flower: :heart:
http://www.gluteenitonmaailma.fi/tuotteet/

öljyjä en tällä hetkellä edes harkitse, jos muutkin pahentaa niin öljyihin ei oikein tepsi hiilitabletitkaan...

nannia silloin pienenä sai mutta eipä se mitään auta kun mokoma on maitopohjainen. oli varmaan jo silloin epäsopiva.

en ole jaksanut enää pitkään aikaan. olemme menossa ruokajuttujen altistuksiin iho- ja allergiasairaalaan.


Alkuperäinen kirjoittaja Sannu80:
Halaus sinulle :hug: Tosi rankka tilanne.. Auttaisko semmoinen, jos vähän aikaa rauhoitatta tilannetta ja kokeilisitta sitten jotain ihan muuta kuin viljoja?
Vaikkapa jotain marjaa, perunaa tai kasvista. Tai juuri niitä öljyjä, niitäkin on kuitenkin niin montaa sorttia, että luulisi jonkun hyvällä tuurilla passaavan.

Meillä kans tytöllä valtavasti allergioita ja viljoista ainut on kaura, joka käy. Viljoista ei ole vielä mikään muu alkanu passaamaan, mutta esimerkiksi mustikkaa kokeilin yli puolen vuoden tauon jälkeen ja kas kummaa, sehän passasi B)

Toinen juttu, mitä tuli mieleen, että passasiko se nan silloin vauvana? Sitähän voisi kokeilla nyttenkin, jos se silloin sopi.

Voimia teille, nostan kyllä hattua että jaksat kaikesta huolimatta yrittää :flower:
 

Yhteistyössä