Kun lapsi ei syö

Terve!

Meillä on siis 8kk ikäinen tyttö. Ongelmana on todella vähäinen syöminen. Tyttö ei vaan syö. Aloitettiin soseet 5kk ikäisenä, sitä ennen oli täysimetyksellä. Imetys jatkuu vieläkin. Tyttö syö siis päivässä toosi vähän. aamupäivällä n. 4vajaata lusikkaa, päivällä max 1/2pilttiä, iltapäivällä parisen lusikkaa ja illalla puuroa menee about 30-50ml. Soseina menee kaikki kasvis,maissi yms. Kanapiltit menee huonosti, hedelmät ei ollenkaan. Puuro on itse tehtyä. Tyttö menee -15 painokäyrällä, pituutta on tullut hyvin. Jossain vaiheessa oli -8 käyrällä, mutta tippuu kokoajan tuo painokäyrä. Painoa kuukaisittain saattaa tulla vain 100g. Tyttö oli 7kk punnituksessa 6.9kg ja 69cm.
Neuvolassa ei ole oltu huolissaan, ei lapsi kuulemma voi itseään nälkää tappaa, jos ruokaa on tarjolla.. Mutta mää olen tosi huolissani. Monien muiden lapset menevät tuossa vaiheessa tutkimuksiin..

Hermot menee kun huolestuttaa tuollainen. Pitääkö väkisin syöttää...??? Suu sormella auki ja ruokaa napaan... :kieh: Ei kai nyt sentään, mutta huonoa tekee. :'( Tulee stressi nyppy jo heti ku aloittaakin syöttämisen. Tätä on jatkunut hampaiden tulon jälkeen (1.5kk) ja nyt näköjään jäänyt päälle.. Sitä ennen söi 1/2-1pilttiä päivällä ja puuroa melki 1dl.

Onko kellään antaa neuova? Paljon teidän PIENIRUOKAISET 8kk lapset syövät?
 
vierasvaan
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.05.2007 klo 11:08 Icepiparkakku kirjoitti:
Meillä on siis 8kk ikäinen tyttö. Ongelmana on todella vähäinen syöminen. Tyttö ei vaan syö.
Paljon teidän PIENIRUOKAISET 8kk lapset syövät?

Esikoinen oli pieniruokainen. Kiinteitä alkoi syödä (siis että saattoi sanoa, että nyt se söi enemmän kuin puolikkaan teelusikallisen verran) vasta 14kk ikäisenä. Onneksi imetin (vauvantahtisesti), niin kasvoi kuitenkin normaalisti.

Pakottamaan en ryhtyisi, siitä tulee vain paha mieli molemmille. Etpä äitinä pysty oikein muuta tekemään kuin tarjoamaan ruokaa. Vauva on sitten se, joka joko syö tai ei.
 
Meillä oli eilen just neuvola ja pojalla ikää 7,5 kk. Painoa oli vain 7230 g aj pituutta 70,5 cm. Eli tosi pieni on täälläkin. Ollaan menty alusta asti ihan alarajoilla. Olen itse myös tosi huolissani tuosta painosta, mutta terkkari sanoi että ei kannata vielä murehtia. Hänen mukaan tuo pituuskasvu on merkittävämpi eli jos siinä tulis jotain pysähtymistä niin sitten pitäis huolestua.... Poika on hirveän liikkuvainen ja koko ajan on liikkeessä, ryömii ympäri kotia jne. Muutenkin on virkeä ja iloinen sälli.

Meillä menee ruokaa päivässä 2 prk kasvis tai lihasosetta, 2prk hedelmäsosetta, maitoa noin 5-6 dl, velliä n. 1,5 dl ja puuroa n. 2 dl. En tiedä onko tarpeeksi, mutta enempää ei poke syö.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.05.2007 klo 11:38 Vieras kirjoitti:
Meillä menee ruokaa päivässä 2 prk kasvis tai lihasosetta, 2prk hedelmäsosetta, maitoa noin 5-6 dl, velliä n. 1,5 dl ja puuroa n. 2 dl. En tiedä onko tarpeeksi, mutta enempää ei poke syö.
Tuo määrä kuulostaa ainakin mun korviin tosi suurelta. Meillä siis ei mene kuin max 1prk päivässä yhteensä. Maidon määrästä en osaa sanoa ku imetän. Mut hoikka on teidänkin poiika. Meidänkin tyttö on kova liikkumaan.<br><br>
 
Sama juttu
Moi,

meillä on 8 kk pojalla ollut sama ongelma kuin teilläkin. Onneksi paino/pituus vaikuttaa teilläkin ihan normaalilta, joten ei mielestäni aihetta suurempaan huoleen.
MUTTA: meillä siis hampaiden tulon alkamisen jälkeen myös ruokahalu katosi. Kun istututti pojan syöttötuoliin niin se huuto ja vastustelu alkoi jo siitä tai viimeistään kun lusikka otettiin esille. Poika myös kitisi aika paljon ja vaikutti kyllä nälkäiseltä, mutta ei vain suostunut syömään.
Kerran sitten vaihdoin lusikkaa (kun yleensä käytin yhtä ja samaa pientä lusikkaa). Nyt käytössä on Nestleltä postissa tullut oranssi aika isokin lusikka, mutta ruoka menee. Vaihdoin myös syöttötuolin takaisin sitteriin ja suun aukaisemista saatan välillä hiukan avittaa painamalla lusikalla vähän alahampaista, että lusikka menee kunnolla suuhun. Poika syö kiltisti, ei siis huuda enää vastaan. Myös kitinät on loppunut kun masu täyttyy. Yhdellä aterialla annan yhden purkillisen ruokaa, yksi liha-ateria ja yksi kasvisateria + 2x puuroa. Välipalasosetta en ole antanut kuin satunnaisesti ihan vähän. Poika ei pidä makeista....ei ole tullut äitiinsä... Ruoka-annoksia ajattelin tässä hiljalleen koittaa suurentaa, mutta ainakin noilla määrillä lapsi on pysynyt tyytyväisenä, että eiköhän siinä ole riittävästi ja nyt painoakin oli sitten jo tullut normaalimmin lisää.

Kerran kun onnistui, niin siitä se syöminen sitten lähti taas vauhtiin. Tisumaitoa menee myös jokaisen syötön jälkeen ja kerran yöllä. Meillä poika ei suostu syömään pullosta.

Toivottavasti teilläkin auttaisi rutiinien muuttaminen, jos sellaisia on ehtinyt syntymään. Kyllä äitiä huolettaa, kun tietää ettei lapsi syö kunnolla ja vain äiti tietää mitä se kunnolla syöminen on.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.05.2007 klo 11:08 Icepiparkakku kirjoitti:
Onko kellään antaa neuova? Paljon teidän PIENIRUOKAISET 8kk lapset syövät?
Meillä tyttö nyt 9kk, on ollut aina pikkunen, 8kk mitat 6800g ja 67cm. Söi 8kk iässä suurin piirtein samoja määriä kuin sun lapsi. Pilttipurkista puolet, puuroa max ½dl. Syötän aina sen, mitä tyttö mieluusti ottaa, yritän välttää tuputtamasta. Pikkuhiljaa on ruokamäärät kasvaneet, nyt syö yleensä jo koko purkillisen aterialla. Eli neuvoni on: malttia, lapsi tuntee omat rajansa. Tarjoa usein pieniä määriä. Älä ota stressiä :hug:
 
Meillä tyttö oli todella huono syömään. Ei syönyt mielellään mitään muuta kuin peruna-porkkanasosetta. Ja sitä söi päivässä max. 2 pilttipurkillista. Meille ravitsemusterapeutti sillon sanoi, että pääasia, että syö jotain.
Joskus 1v2kk alkoi maistumaan muukin ruoka, kunhan sen sai itse syödä sormin (keitetty peruna, lihapullat, keitetyt kasvikse jne..) Tyttö kävi lastenpolilla tutkimuksissa, mutta mitään vikaa ei löytynyt. 1v mitat 7300g ja 70cm.

Poika täytti tänään vuoden ja viimeksi on mitattu 11½kuisena, eli parisen viikkoa sitten: 6.8kg ja 70cm. Puolenvuoden aikana on painoa tullut 70g ja pituutta 2cm. Nyt alottivat sairaalassa tätäkin tutkimaan juuri tuon kasvun takia.

Meillä on kaikilla ollut "syömättömyyskausia" mutta kyllä joskus se ruoka alkaa maistumaan :)

 
Meillä nyt 9kk täysimetyksellä 6kk ja todella nihkeän kiinteiden aloituksen jälkeen rupesin nopeasti antamaan ruokaa monta kertaa päivässä. Tätä kesti 8kk asti jolloin oltiin lomareissulla. Purkkiruoka alkoi upota todella hyvin (tätä ennen upposi ehkä kolmasosa pilttipurkki -siis pieni sellainen) lomalla. Kotiin päästyämme taas sama vika. Eli syynä ei siis syöminen sinänsä vaan ruoan maku (imetän iis edelleen). Nyt yritetty tarjota aikuisten ruokaa ilman suolaa. Maistuu ihan kaikki! Spagetti sellaisenaan, ja makaronit. Jauheliha, kana, liha jne. -pieniä palasia mutta ei mössöä! Leipä jne jne jne. Eli kokeile muuta kuin vauvanruokaa. Anna omalta lautaselta (suolaton ruoka ei oikeesti ole pahaa, eteenkin kuin siinä mausteita) palasia ja katso miten reagoi. Neuvolan ohjeet on suosituksia, mutta jos lapsi syö esim. vähän ruisleipää tms. niin tuskin tekee hänelle hirmuisesti pahaa...? Vähäsuolaisia ja suolattomia vaihtoehtoja löytyy! Kokeile pakastevihanneksia jne joita saa syödä itse. Toivotaan että autta asiaan ja kuten moni on sanonut niin tuskin nälkään kuolee jos ruokaa tarjotaan muttei maistu! Itse en söisi vauvamössäjä vaikka tarjottasiin!:)
 
"Tyttö kävi lastenpolilla tutkimuksissa, mutta mitään vikaa ei löytynyt. 1v mitat 7300g ja 70cm.

Poika täytti tänään vuoden ja viimeksi on mitattu 11½kuisena, eli parisen viikkoa sitten: 6.8kg ja 70cm. Puolenvuoden aikana on painoa tullut 70g ja pituutta 2cm. Nyt alottivat sairaalassa tätäkin tutkimaan juuri tuon kasvun takia. "

Hei! Minkälaiset tutkimukset olivat sairaalassa? Kauanko kesti?
 

Yhteistyössä