nn.
Lisäisin vielä että marinadin tehtävähän on maustamisen lisäksi myös mureuttaa liha. Siksi sekaan hapanta. Maustua pitäisi antaa ainakin puoli tuntia kannen tai kelmun alla, mitä tiiviimmässä ja pidempään, sen parempi tietysti. Marinadissa voi myös käyttää mausteita reippaasti enemmän kuin kuvittelee riittävän, monilla on vähän arka mauste-käsi .Alkuperäinen kirjoittaja nn:Broilerille ja porsaalle saa mainion marinadin kun sekoittaa jotain öljyä, jotain makeaa, jotain suolaista ja jotain hapanta. Plus pippuria, yrttejä ja mausteita maun mukaan. Makea voi olla vaikka sokeria tai hunajaa, ihana on esim. ananas tai nektariini, joka on samalla myös hapan. Muita happamia tietysti sitruuna, balsamicot ja etikat. Tuoreyrteille pitää antaa aikaa antaa marinadista makua, muuten vaan palavat pintaan. Lähes aina menee marinadiin mausteeksi myös sinappia.
Kun on kerran opetellut marinoimaan, ei se punertava tökötti siellä muovilodjun pohjalla enää houkuttelekkaan!