Kun ekaluokkalainen ei nuku...mitä tehdä?

  • Viestiketjun aloittaja Juupatuupa
  • Ensimmäinen viesti
Juupatuupa
Olen kysynyt joskus aiemmin vinkkejä ekaluokkalaisen nukkumiseen, mutta sain vain neuvoksi ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajan.

Meillä on siis ekaluokkalainen poika, joka on n vuoden alusta asti alkanut heräilemään öisin. Pahimmillaan on kuten viime yönä, kun lapsi heräsi yöllä kahdelta ja sitten hyppi 5-10min välein kertomassa ettei saa unta. Nukkuu siis omassa huoneessaan. Jotenkin hänellä on se herättyään nukkumaan rauhoittuminen tosi vaikeaa...ja odottavan aika tuntuu pitkältä. Lapsi enkä minä nukkuneet tuon kahden jälkeen. Lapsi ei pelaa, ei katso tv:tä. Ei ole kipuja tms jotka herättäisivät.

En tiedä,mikä olisi oikein. Yöllä sanomme,että menee omaan sänkyyn odottamaan unta. Eikä tule herättämään jatkuvasti meitä. Mutta hän ei muista sitä, vaan tulee uudelleen ja uudelleen... Emme osaa nukkua, jos hän nukkuu sängyssämme koska hän sätkii niin paljon.

Olisiko parempi pitäytyä tässä linjassa että omassa sängyssä nukutaan jne? Vai raahataan suosiolla patja sänkymme viereen? Tosin tämä johtanee siihen,ettei hän ikinä nuku enää omassa huoneessaan....
 
"Aapeli"
Alkuperäinen kirjoittaja keppälerttu;29148993:
mihin aikaan menee nukkumaan?

Menee nukkumaan klo 21. Yleensä nukahtaa hyvin, mutta joskus se on vaikeaa. Koulupäivän jälkeen tekee läksyt, ulkoilee, pyöräilee jne liikunnallista..poika on hyvin liikkuvainen eikä tykkää oleksia paikallaan.a
 
Etsi pätevä homeopaatti. Käytte sitten lapsen kanssa ja ammattitaitoinen homeopaatti löyttää oikean lääkkeen hänelle. Jos asutte pääkaupunki seudulla Homeopaattina toimii mm. Liisa Sulkakoski joka on "ihan oikea lääkäri" ja samalla myös homeopaatti. Meidän perhe on saanut todella hyviä tuloksia homeopatiasta monenlaiseen vaivaan.

Liisa Sulkakoski | Circlum Farmasia

Tässä linkki mistä löydät hyvin koulutetun pätevän homeopaatin ole hyvä:

LÖYDÄ HOMEOPAATTI | Suomen Homeopaatit

Jos asia mietityttää voit vaikka soittaa heidän toimistoon ja sieltä opastavat ja kertovat tarkemmin
 
[QUOTE="Aapeli";29149000]Menee nukkumaan klo 21. Yleensä nukahtaa hyvin, mutta joskus se on vaikeaa. Koulupäivän jälkeen tekee läksyt, ulkoilee, pyöräilee jne liikunnallista..poika on hyvin liikkuvainen eikä tykkää oleksia paikallaan.a[/QUOTE]

ok, tuli vaan mieleen et jos menee nukkumaan esim 20 niin kahteen mennessä on nukkunut jo 6 tuntia ja saattaa ihan sen takia heräillä et on nukkunut "tarpeeksi"
tuon ikäisenhän pitäisi sitä unta saada mielellään 10 tuntia,mut meidän nuorimmainen (nyt 8) nukkuu maks 8 tuntia.jos menee aikaisin nukkumaan, herää myös aikaisin.

lapsi saattaa esim pelätä jotain, ja sen takia tulee sanomaan ettei saa unta, mut ei kuitenkaan uskalla/tahdo/osaa selittää asiaa teille. Nukkuuko heräämättä jos saa teidän kanssa nukkua?
ekaluokkalaisen elämässä on kuitenkin isoja muutoksia meneillään, on jo iso koululainen mut toisaalta vielä kovin pieni. ehkä turvattomuuttaa tms tuntee

tuo oma pieni kans vielä vuosi sitten (eli ekalla ) oli jatkuvasti tulossa meidän kanssa nukkumaan, nyt ei enää halua tulla.
 
hjhjhj
melatoniini auttaa kyllä nukkumaankin paremmin, ainakin meidän yöjuoksijalle siitä oli apua. Ennen meilläkin pompittiin pystyyn yöllä touhuamaan jotain, mutta melatoniinin avulla saatiin yöt rauhottumaan.
 
"vieras"
Mun sisko teki tuota pienempänä, se kävi aina olohuoneessa sanomassa vanhemmille ettei nukuta. Joskus se sitten myös käveli unissaan ja sanoi samaa. Se oli ilmeisesti vaan peloissaan, ja kävi tarkastamassa aina että siellä on ne vanhemmat. Nukahti kyllä melkein aina sitten kun meni takaisin sänkyyn.. Mutta voisiko olla jostain tämmöisestä kyse.
 
älä lääkitse lasta
Ennenkuin alkaa lasta lääkitsemään pitää selvittää syy miksi valvoo. Ja lasta EI saa alkaa itse lääkitsemään. Se melatoniini ei ole mikään harmiton "karkki". Keinotekoisen melatoniinin pitkäaikais vaikutuksista lapsilla ei ole näyttöä ja jos googletat tuon niin törmäät erilaisiin vakaviin sivuvaikutuuksiin joita nimenomaan lapsilla on siitä tullut. Lapsia ei saa lääkitä ilman lääkärin ok:ta!!!
Eikä lapsella ole univaikeuksia ilman syytä. Koska on ekaluokkalainen niin pohtisin mikä on vialla.. Koulussa ongelmia? Kaveriongelmia? jne. Ei lääkettä, vaan syys selville niin loppuu univaikeudet. t. psyk sh
 
Onko silloin vuodenvaihteessa tapahtunut jotain erilaista illalla tms? Tai kotona? Tai kavereiden kanssa?
Mä ottaisin patjan/ilmapatjan+ peiton/makuupussin lattialle sängyn viereen ja unikaveri tms kainaloon :) Lämmin suihkuttelu ja leppoisa iltasatu hämärässä....rauhottaisiko mieltä? Tuskin lapsi vuosia siinä patjalla nukkuu, mutta jos se helpottaisi kaikkien yöunta niin miksi ei?
 
Jos on kovin eläväinen nukkuessaan, eikä tahdo saada unta enää uudestaan (uskoisin että sen takia, koska ei malta asettua aloilleen, mun lapsista osa on kärsiny uni vaikeuksista juurikin siksi etteivät malttaneet pysyä aloillaan, vähintään varpaita oli heiluteltava jottei uni vaan päässyt tuleen), niin painopeitto vois tuoda avun?
 
"Aapeli"
[QUOTE="hmm";29149152]miten sen kesäloman kanssa oli, nukkuiko huonosti myös?[/QUOTE]

Kesälomallakin heräili, etenkin kun oli tiedossa jotain jännittävää seuraavana päivänä. Nykyisin nukkuu viikonloput ihan ok yleensä, joten varmaan heräily liittyy kouluun...ei oikein tykkää olla siellä vaikka kiltisti sinne meneekin, koska kertoo ettei jaksa istua paikoillaan tunneilla.

Ehkä otan patjan lattiallemme. Kiitos vastauksistanne! Melatoniinista käsittääkseni on lapsilla tutkimuksia, että se saattaa sekoittaa lapsen oman melatoniinin eristyksen.
 
"vieras"
[QUOTE="susu";29149480]Lueppa uudelleen: "Melatoniini Orion 1 mg vähentää lisäksi unen katkonaisuutta ja parantaa näin unen laatua."[/QUOTE]

Paitsi että helvetin idiootit sitä melatoniinia ei saa antaa lapsille konsultoimatta lääkäriä :headwall: syökää itse ämmät vaikka mitä p'askaa ja kourakaupalla lääkkeitä, mutta niitä ei saa antaa lapsille!
 
"äiti myös"
niin meidänkin ekaluokkalainen raahasi patjansa huoneen lattialle.. mielikuvitus vauhdissa ja pohtii yöllä hyvinkin syvällisiä. En raaski pakottaa omaan huoneeseen, kai se teininä viimeistään muuttaa ;)
 

Yhteistyössä