Kummiasiaa

  • Viestiketjun aloittaja "johanna"
  • Ensimmäinen viesti
"johanna"
Meillä on kummeiksi tulossa pariskunta joista toinen on luterilainen ja toinen ortodoksi. Onnistuuko tuollainen vai onko ihan pakko olla kaksi luterilaista kummia? Kun meinaa olla vaikeuksia saada kummit. :(
 
gdfhd
Pakkoko niitä kummeja on edes olla? Voi olla vähän sekavaa lapselle jos toinen kummi on eri uskonnosta, vai opettaako molemmat omaa uskontoaan? Aini, eiku, oliko tää taas näitä rahan-ja lahjojen-jakokummeja? Ei ihme jos on vaikee löytää kummeja siihen osaan, ei mullakaan rahat riitä ees yhden kummilapsen perheen vaateisiin..
 
"vieras"
http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/3BD234B8F63A09FFC225749F0026EA30?OpenDocument&lang=FI

Eli ota yhteyttä seurakuntaan ja kysy sieltä.

Luterilaisuus ja ortodoksisuus on niin lähellä toisiaan, ettei niissä opetuksissa niin hirveää eroa ole ja harva kummi mitään uskonopetusta pitää :D

Hyvin olen tullut toimeen, vaikka toinen vanhemmistani on ortodoksi ja toinen luterilainen.
 
"mmm"
Ihan vaan sivuhuomautuksena: Ei luterilaiset ja ortodoksit edusta eri uskontoa! Yhteisen uskonnon nimi on kristinusko. Eri asia olisi jos ap pohtisi käykö kummeiksi ev.lut. ja vaikka Nepalin hindu ;)

Yksi mun kummeista on ortodoksi, ei ole ollut mikään ongelma siis :)
 
"vieras"
Kysyt sieltä seurakunnan kirkkoherralta, että riittääkö yksi luterilainen kummi ja selität, että toinen kummi on ortodoksi.

Jos ei riitä, niin kyselet sitten vaikka isovanhempia kummin tehtäviin.
 

Yhteistyössä