Kumman asunnon valitsisit?

  • Viestiketjun aloittaja ö
  • Ensimmäinen viesti
ö
Kumman valitsisit, jos sinulla olisi 3 lasta, tarkoitus asua niin kauan kun lapset kotona:

A. Uusi talo, tarpeeksi tilaa, ihanne pohjaratkaisu. Keskustaan 7 km, uusi omakotialue, paljon lapsiperheitä. Alakoulu 500m, yläkoulu 7 km. Vähän keskellä ei mitään, mutta viihtyisä alue.

B. 80-luvun täysin remontoitu talo, vanha omakotialue, ei monia lapsiperheitä. Juuri ja juuri tarpeeksi tilaa. Keskustaan 2 km, alakoulu ja yläkoulu molemmat 1 km. Melko lyhyt matka joka paikkaan.

Hinta ei ratkaise tässä, ei noilla kovin paljon edes eroa ole. En vaan osaa päättää kumpi olisi lasten kannalta kivempi, lähinnä sitten kouluiässä.
 
Lop
b.. jos koulutkin noin lähellä, varmasti lähistöllä lapsia kuitenkin. Helpompi sitten juoksennella kavereilla itekseen esim. kolmannella luokalla. Et joudu tähän kuskirumbaan ja lapsetkin vapaammin voivat kulkea, jos kaikki kävely/pyöräilymatkan etäisyydellä.
 
vieras
Ottaisin todennäköisesti vaihtoehto b:n. Matkoihin kuluu yllättävän paljon aikaa ja rahaa, ja vähintään jokaiselle yläkoululaiselle on oltava bussikortti, jos asuu kauempana keskustasta. Mä tykkään että kaikkiin paikkoihin pääsee kätevästi kävellen tai pyörällä.
 
Mielestäni nuo kaksi vaihtoehtoa ovat keskenään täysin verrannolliset, joten valintani riippuisi pintamateriaaleista ts. niiden uusimisen tarpeesta mieleiseksi ja ikkunoista näkyvistä maisemista. Näkymä ikkunoista on mulle jotenkin tosi tärkeä. En halua katsella ikkunasta esim. naapuritalon seinää ~5m päässä eikä takapiha saa rajoittua toisen talon takapihaan. Tosin meilläkin naapuri on tosi lähellä, mutta ei ikkunoita sinne suunnalle :)
 

Yhteistyössä