Kuka tietää mikä tämän koirarodun nimi on?

  • Viestiketjun aloittaja tahtoo tommosen
  • Ensimmäinen viesti
---
Mielestäni olivat sakuja kaikki. Osa vain oli kovin tummia, ja osa näytti vielä hyvin pentumaisilta. Ei ollut mielestäni Belkkareita yksikään, vaikka ensin niin ajattelin, kun oli kuvattu kauempaa.
 
a.p.
No kun ne eivät ole saksanpaimenkoiria, paitsi se isoin.
Nuo pienemmät ovat aikuisenakin jotain lapinkoiran kokoluokkaa.
Eikä tuo minun mielestä ole mudikaan, kun noi on tuollaisia erilaisia väritykseltään.
 
"vieras"
Ei ole mudeja ainakaan, mudilla on erilainen karvanlaatu ja ruumiinrakenne. Mustakin ovat kaikki sakemanneja, toiset on vaan pienempiä, nuorempia ja väriltään tummempia ja osalla on pitempi turkki.
 
Chodsky pes " Tsekin paimenkoira " on ensisijaisesti upea monikäyttöinen perhe-seura-harrastekoira ja sopii hyvin myös aktiivisille ihmisille joilla on aikaa puuhastella sen kanssa mm. agility. Chodsky pes sopii myös palveluskoiraksi harrasteluun mm. jäljelle ja hakuun . Mutta ensisijaisesti kuitenkin se on ihana seurakoira. Se on koira joka haluaa olla aina siellä missä sinäkin. Rotu on helposti motivoitavissa. Koira on hyvin ketterä liikkeiltään. Se on miellyttämishaluinen ja hyvin koulutettavissa. Koira on keskikokoinen: säkä n. 48-55 ja paino 18-25 välillä. Rungoltaan se on suorakulmainen ,hyvin rakentunut. Ravi on väsymätöntä ja helppoa. Koira sopii hyvin myös lapsiperheeseen ja se ottaa ystävällisesti vastaan myös muut perheen lemmikit.
Rodun käyttötarkoitus : Monipuolinen harrastuskoira.
Tsekeissä sitä on jo vuosia käytetty harrastuskoirana/ PK-koirana eri lajeissa.
Chodskyt on myös vartioivia ja paimentavia koiria.
Suomessa rodulla ei ole näyttely-tai koeoikeuksia vielä.
Rotu ei ole myöskään vielä FCI.n hyväksymä.

Chodsky pes Sju - Kennel Whitewish
 

Yhteistyössä