KUKA OSAISI AUTTAA

Taas yksi uneton yö takana.Rinnat kipeenä , tietäen että kohta taas menkat alkaa,vaikka vastahan ne olivat.

Meillä on siis semmoinen tilanne, että minä olen 34 ja mieheni 39,hänellä on yksi lapsi ennestään.Yritystä on takana vuosi,ilman yhtään haamua".
Keväällä kävin gynellä ja hän sanoi ettei päällisin puolin ole mitään vikaa.No siitä tiedosta tuli hieman parempi mieli.

Nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että tämä asia alkaa hallita meidän elämää pahasti!Nyt olenkin menossa ensi kuussa samalle lääkärille ja kysyisin neuvoa,kun olen aivan vihreä näissä asioissa.
Määrääkö tämä läääkäri mieheni spermanäytteeseen vai voiko sen vain viedä labraan?
Tämä on vaikea tilanne,koska meidän ei ole edes keskenämme helppoa puhua tästä,Tiedän myös että pitäis lakata yrittämästä ja unohtaa koko asia vähäksi aikaa.Mutta mistä löytäisi sen napin" ja painaisi aivot offline tilaan,kun töissäkin näkee pieniä joka päivä, onnellisia perheitä. :(
 
Ehdottomasti vaan nopeasti homma pyörimään. Juuri iän vuoksi ei kannata lykätä enää yhtään. 35 vuoden jälkeen naisen hedelmällisyys laskee huomattavasti... Sperma tutkitaan joka tapauksessa, vaikka miehellä olisi lapsia ennestään... asian tila voi kuitenkin muuttua. Sitä ei voi tutkia ihan normilabrassa vaan lapsettomuus- ja hormonihoitoihin erikoistuneissa labroissa lääkärin määräyksestä. Lisäksi on monenlaisia verikokeita ja sisätutkimuksia ennen "tositoimia", vievät paljon aikaa, joten nopeasti vain miehen kanssa "kissa pöydälle".
Jaksamista ja tsemppiä! :hug:
 
Sinuna hakeutuisn hoitoon yksityiselle lapsettomuuskliniikalle. Pääsette nopeasti alkuun. Lahdestahan ei ole mahdoton matkaa esim. Helsinkiin, jossa on useita hyviä lapsettomuushoitoklinikoita. Tuttaviamme ainakin on palloteltu julkisella ihan riittämiin ja riesana ovat olleet mm. julkisen puolen jatkuvat lomat ja sulut. Tavallinen gyne ei hoida lapsettomuuspulmia, vaan hoidot edellyttävät tällaiseen toimintaan luvan saanutta klinikkaa. Ehkä jotain clomifeniä ja ovulaation induktiota voi yksityisellä normigynellä kokeilla, mutta varsinaiset hedelmöityshoidot edellyttävät varsinaista klinikkaa. Voimia teille!
 
karmilla, on luonnollista, että lapsettomuus rasittaa ja alkaa hallita elämää! Voi olla vaikea myöntää, että lasta ei kuulu. Uskon kuitenkin, että teitä helpottaisi, jos lähdette tutkimuksiin! Moni kokee, että silloin asia ei enää ole vain omissa käsissä vaan lääketiede on mukana kannattelemassa. Suosittelen minäkin lapsettomuuteen erikoistunutta lääkäriä. Perustutkimuksiin kuuluu miehen sperma-analyysi (klinikalla kerrotaan, miten sen voi toimittaa) sekä sinulta hormonikokeita verestä, ultraus sekä kierron kartoitusta. Olisi hyvä tutkia, tuleeko ovulaatio ja ovatko hormonitasot (esim. fsh, lh) normaalit. Olet oikein hyvän ikäinen vielä, joten ei kannata odottaa, kun haluaa lasta kovasti! Ehkä tarvitsette vain pientä apua? Joka tapauksessa tutkimusten perusteella lapsettomuuten erikoistunut lääkäri osaa tehdä teille hoitosuunnitelman. Alle 35-vuotiaitahan suositellaan yrittämään vuosi luomusti, jos tiedossa ei ole etukäteen ongelmia (esim. kuukautiskierrossa) ja yli 35-vuotiaita vain puoli vuotta. Peukutan, että saatte tarvitsemanne avun ja kauan odotetun plussan!
 

Yhteistyössä