Kuiva - eli leikattavat kakut ja niihin kuorrutukset ?

\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.05.2005 klo 19:59 Helmiina kirjoitti:
Juhlia riittää , kaipaan kuivien kakkujen ohjeita ja niihin kuorrutuksia . :flower: :flower: :flower: :flower:
Meilaappa osoitteeseen jaanuska7@luukku.com niin lähetän, onko koneellasi esim. winzip jolla saat pakatut tiedostot auki?
 
Mörripörri
jmn Vaalea paholaisenkakku
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
3 dl sokeria
1 tlk kermaviiliä
2 muna
2 dl voisulaa
Sekoita kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään muut aineet, sekoitetaan tasaiseksi. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paistetaan 175 asteessa reilu tunti.
Suklaanmakuinen omenakakku

50 g taloussuklaata
2 isoa omenaa
3 rkl sokeria
1 1/2 tl kanelia
3 munaa
3 dl sokeria
100 g marg.
1 dl vettä
6 dl vehnäjauh.
2 tl leivinjauh.
1.Voitele vuoka ja ripottele kookoshiutaleita
2.Paloittele suklaa,lohko omenat ja laita muovipussiin,lisäksi kaneli ja sokeri maustumaan pussiin ja sekoita sekaisin.Anna mehustua seoksen.
3.Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
4 Kuumenna rasva ja vesi kiehuvaksi.
5. Lisää seos munavaahtoon voimakkaasti vatkaten ja lopuksi jauhoseos.
6.Taikina vuokaan ja kaada pussista suklaa-omenaseos päälle.

 
Mörripörri
Sydänsurujenkakku

5 dl Vehnäjauhoa
4 dl Sokeria
0,75 dl Kaakaota
1 tl Soodaa
1 tl Suolaa
1 tl Vaniljasokeria
250 g Maitorahkaa
0,5 dl Maitoa
150 g Voita
2 kpl Munaa

Ohje:
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon rahka, maito, rasva ja munat.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun ja kookosjauhotettuun 2 l:n vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran


. KAIKKI SEKAISIN:

100 g marg. sul.
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauh.
2 tl vaniljasok.


Täyte:
1 prk rahkaa
1 dl kermaa
1 muna
½ sitruunan mehu
n. ½dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Tämän kakun juju on siinä, että pohjan aineet sekoitetaan puuhaarukalla sekaisin ohjeen järjestyksessä. (ei siis kuivia aineita sinne ja märkiä tänne, kaikki samaan vaan....)
Taikina kaadetaan piirakkavuokaan ja samassa kulhossa samalla puuhaarukalla sekoitetaan täyte

Paistetaan 225* C 30 min.
 
Mörripörri

Geisha-kakku
Kakkupohja:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeri
2 tl leivinjauhetta
3 rkl Fazerin kaakaojauhetta
150 g voita
100 g Geisha-suklaata
2 dl maustamatonta jogurttia
3 munaa
Kuorrute:
100 g voita
200 g Fazerin Sinistä
Geishavaahto:
2 dl kuohukermaa
50-100 g Geisha-raastetta (maun mukaan)
Sulata voi mikrossa ja sekoittele paloiteltu Geisha kuuman voin joukkoon, niin että suklaa sulaa kokonaan. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita niiden joukkoon voi-suklaaseos. Vatkaa joukkoon jogurtti ja munat yksitellen.
Laita taikina korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan, paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Kuorruta jäähtynyt kakku seuraavasti: Sulata 100 g voita mikrossa ja sekoittele kuumaan voihin 200 g Fazerin Sinistä suklaata. Levitä hieman jäähtynyt (muttei jähmettynyt) kuorrutus kakun päälle.
Tarjoa kakku Geisha-vaahdon kanssa: Pakasta 50 -100 g Geisha-suklaata, ja raasta se muruksi. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja sekoita se Geisha-murun kanssa.
PätkisKakku
5 dl vehnäjauh.
3 dl sokeria
2 tl vaniljasok.
1 rkl leivinjauh.
4 rkl kaakaojauh.
-sekoita kuivat aineet keskenään
150 g sulatett.jäähdytettyä marg.
2 dl kermaviiliä
5 kpl pätkiksiä
3 munaa
-sekoita keskenään ja yhdistä kuivien aineiden kanssa
175 asteessa n.45-50 min.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.05.2005 klo 17:12 Herkuttelija kirjoitti:
Hei Jaanuska !

Ikävä kyllä ei ole .
Ei se mitään jos kiinnostaa niin meilaa, en jaksa sitä litaniaa käydä läpi, joten lähettäisin koko wordin tiedoston.
 

Yhteistyössä