kuinka nuoren vauvan kans matkalle

Meillä esikoinen oli reilu 3kk ekalla reissullaan Japaniin. Seuraavaksi 10kk vanhana Thaimaahan. Kuopus ei ole päässyt "kuin" kerran ulkomaille, 6kk vanhana Saksaan. =)

Mitä pienempi vauva, sen helpompaa matkaseuraa.. B)
 
SMP
Neuvolassa ja Helsingin naistenklinikan lääkärit sanoivat, että vauvan oltava vähintään 3 vuorokauden ikäinen ennen kuin on suotavaa mennä lentokoneeseen. Muut seikat sitten ovatkin vähän makuasioita. kunten yllä osa suosittää, että rokotteita pitäs olla osa ei.

Toi 3vrkn raja tulee siitä että vauvan korva jutut ovat kerinneet vähän kehittyä ja ovat lennoille ns. kypsät.
 
Eka oli 6kk kun ekaa kertaa reissattiin Kanarialle.
Toka 9kk ja taas Kanarialle, esikko silloin 2v.
Kolmonen täytti 3kk edellispäivänä ja suuntana Turkki, esikko päälle 3v ja kakkonen alle 2v.
Kaikki reissut menneet hyvin. Lasten ehdoilla menty :)
Nyt suunnitellaan matkaa taas ja varmaan Kanarialle joulukuussa. Iät 11kk, 2,5v sekä 4v.
 
Meilla nuorimmat ovat olleet 2 vk kun Suomeen ollaan lennetty pitamaan ristiaisia. Muuten ovat kaikki jarjestelmallisesti olleet muutaman kk ikaisia kun ovat alkaneet reissaamisen. Vauvojen kanssa on erittain helppo menna ja matkustaa.
 
Näin jälkeenpäin voin sanoa että viikon matka Italiaan 4,5 kk vanhan neidin kanssa sujui hyvin ja heti seuraavana päivänä paluun jälkeen lähdettiin kymmeneksi päiväksi Japania kiertämään :D Hyvin sujui kumpikin reissu, suosittelen kyllä pidemmälle lennolle ottamaan sen vauvasängyn (Finnairin isoimmissa koneissa ainakin kolme paikkaa)- mikäli vain mahdollista. Meidän neiti nukkui reilun 9h lennosta 6 tuntia siinä vauvakorissa, siinä tosin painorajoitus on 11kg ja mikäli on turbulenssia niin muksu pitää herättää ja ottaa syliin :(
 

Yhteistyössä