Kuinka monta päivää syötte samaa perunamuusia?

  • Viestiketjun aloittaja muussi
  • Ensimmäinen viesti
no
Jos vaikka lounaaksi tehty niin päivälliseksi ja seuraavan päivän lounaalla,jos vielä jää niin hätätapauksessa vielä seur-pvän päivällisellä,jos ollaan vaikka menossa ettei ehdi ruokaa laittaan.Ja meillä muusi tehdään aina keitinveteen,kun ei voida maitoa käyttää.
 
itse
en syö kuin samana päivänä ja seuraavana. mutta siis voit säilyttää muussia teko päivä+2pv syömäkelpoisena. edellyttäen että olet jäähdyttänyt valmistuksen jälkeen ja sit kylmään.... t:ravintolapuolen immeinen
 
tinttara
Alkuperäinen kirjoittaja helitsu:
no ei se riitä yleensä kun kahteen ruokailukertaan, eli kai sitten kaksi päivää
näin meilläkin. ei sitä vaan saa tehtyä kerralla niin suurta annosta, että useammalle, kuin 2:lle aterialle riittää.
 
nam
kolmantena päivänä uskallaan vielä helposti syödä jos muusi on ollut koko ajan kylmässä eli sieltä astiasta on otettu vaan sen verran mitä lautasella lämmitetty yhdellä kertaa
 
Maitoa ja siirappia
Aidosti siirapilla makeutettu perunalaatikko valmistuu tähdeperunamuusista varsin helposti.

Tähteeksi jäänyt perunamuusi notkistetaan maidolla notkean puuromaiseksi soseeksi. Soseeseen lisätään siirappia noin 1 desilitra tai maun mukaan kahteen litraan notkistettua perunamuusia. Tarkistetaan maistamalla suola - jos muusin suola ei riitä, niin lisätään suolaa varoen ettei suolaannu liikaa. Jos halutaan, niin tässä vaiheessa soseen voi maustaa, mutta maustetaan hillitysti. Monien mielestä maustamatta paras.

Sose laitetaan voideltuun pösliiniseen tai lasiseen uunivuokaan. Pinnalle lisätään voinokareita. Joshalutaan niin pinnalle voi lisätä myös korppujauhoja.
Aidosti siirapilla makeutettuja perunalaatikkoa paistetaan aluksi kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
Aidosti siirapilla makeutettua perunalaatikkoa paistetaan noin 2-3 tuntia.
 
KOOWEE
Kyllä perunamuussia voi syödä vaikka koko viikon päivät, jos maito laitettaessa on kuumentunut kunnolla, eikä muussi ole seissyt yhtään ylimääräistä huoneenlämmössä jäähtymisen jälkeen. Pilalle mennyt muussi haisee selvästi happamalle, kun kelvollinen tuoksuu hyvälle. Homepilkkujen ilmestyminen on myös varma merkki siitä, että sitä on säilytetty liian kauan tai liian lämpimässä.
 

Yhteistyössä