Kuinka monet päikkärit ,reilu 8kk???

Meidän poika on 8,5kk ja nukkuu yhä 4 päikärit!Jossain vaiheessa mentiin kolmilla,mutta nyt kun yölliset heräilyt ovat alkaneet niin ollaan päivisin väsyneempiä..Poitsu on nukkunut vajaat 2 vkoa omassa punkassaan ja ilman yösyöttöjä.Nukahtaa kyllä sinne hyvin ja nukkuukin yleensä 2-3 asti.sitten alkaa kitina ja vitinä melkein tunnin välein.Pyörii ja hyörii,vääntää ja kääntää ja herää siihen.usein myös huutaa unissaan..hampaita on tulossa lisää,nlalääkäri sanoi.nälkä ei pitäis olla koska imetän yhä 4-5 kertaa pvässä plus kiinteet ateriat.

Nukkumaan meillä mennään klo 21 ja heräillään 7-8.nyt on tuo herääminekin aikaistunut kun monta kk heräiltiin klo 8.
Haluaisin että poutsu menis aiemmin nukkumaan,mutta eihän se rytmin vaihdos teitenkään hetkessä käy..Olisko kellään vinkkejä???
 
Annat nukahtaa, kun tulee uni, mutta herätä 10 minuutin päästä. Sillä saa hellimmin siirrettyä unia. Meillä nykyään tuo 7,5-kuinen herää aamulla 7-7.15, ottaa välillä kymmenen maissa 5-10 minuutin powernapit, puolen päivän edellä menee unille (2-2,5h) ja satunnaisesti ottaa 17-18 välillä taas 5-10 minuutin torkut. Nukkumatti tulee 20.15-20.30. Yöllä syö kahdesti, mutta senkin ajan nukkuu. Kaksilla päikäreillä ilta venyisi yli kymmeneen ja aikuiset menee nukkumaan heti ysin jälkeen eli ei toimi. Tämä neiti jouduttiin koulimaan tavoille 5-kuisena, kun nukkui yötäpäivää tunnin pätkissä. Neuvolasta antoivat ohjeen rajoittaa päiväunien pituutta, jotta päivään saadaan yhdet kunnon päikkärit ja sillä sitten yötkin rauhoittuisivat - ja niin muuten tapahtuikin! Toimi päivässä niin pienellä ja toimii edelleen. Meillä on kaksi vähäpäiväunista lasta, esikoinen siirtyi yksiin päikkäreihin 8-kuisena, tämä oli puolivuotias. Esikoinen jätti unet pois kokonaan 2-vuotiaana. Mutta nukkuvat vastavuoroisesti sitten pitkiä öitä.
 
mä oon vaan aina laittanu pojan nukkuun kun se on väsynyt..: /jos en laita niin sitten vasta on piru irti..kun ne huonot yöunet heijastuu tietty sit koko påäivään, eli kitistään ja ollaan tämän tästä väsyneitä:(ja meillä on päikkärit vaan puol tungia -45min, entisten TUNNIN sijaan.oon yrittäny pidentää unia päivällä,ei vaan onnistu!Kun herää niin ei nukahda uudestaan vaikka päällään seisois ja poika olis selkeesti vielä' väsynyt.Yleensä nukkuu päikkärit pihalla vaunuissa.
 
Unia pidenneteään unia lyhentämällä. Eli annat aamulla nukahtaa, kun ekan kerran nukuttaa, mutta herätä viimeistään 10-15 minuutin päästä. Useimmiten herättäminen on hiukan kiukuttava juttu, mutta kohta virkoaa leikkimään. Ja seuraavilla unilla annat nukkua niin kauan kun nukuttaa, todennäköisesti nukkuu pidempään, kun on yhdet unet jääneet väliin. Sitten seuraavat unet taas annat ottaa vain lyhyet unoset ja sitten taas voi antaa nukkua (paitsi jos on niin myöhä, ettei voi antaa nukkua liikaa, että nukahtaa aikoinaan yöunille). Tällä metodilla todennäköisesti hiljalleen osa unista pitenee -> valvomispätkät pitenee -> päiväunet pitenee... ja siinä sivussa muutamat unet jäävät hiljalleen pois. Kokeile ihmeessä!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä