Kuinka monen alle 3vuotias on päivä sekä yö kuiva?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
millipilli
2v1kk eikä todellakaan ole... vihaa jo ajatustakin potasta. Tuossa alkuillasta huomasin kun poitsu alkoi vääntää niin että silmät melkein pullistui päästä ja kysyin tuleeko kakka ja toinen viimeiseen asti väitti että ei.... :whistle:
 
Mulla tämä vimeisin harjoittelija oppi yö/päivä kuivaksi n.2v 3kk vanhana ja potalla alkoi päivisin käymään ennen 2vuotis päiviään. Sitten halusi itse jo vaipan yöksi pois ja oli oppinut kuivaksi.

Meillä parhaiten onnistui potasta kiinnostuminen sillä, että kun mentiin potalle laulettiin siellä,ja luettiin kirjoja samalla kun lapsi istui. Ei tätä tarvitse kauaakaan jatkaa, ehkä viikon kun potalla istumisesta on tullut "rutiini". Sitten kun pottaan saadaan jotakin aikaiseksi niin hurrausta ja taputusta!
 
2v8kk päiväkuiva, myös päiväunilla kuiva.
Öisin vaippa, muutaman kerran ollu ilman vaippaa ja sänky pysyny kuivana. Yökuivaksi pikku hiljaa.

Viime kesänä alettiin jättämään vaippa pois, syksyllä oli jo päiväkuiva (2v) ja siitä sit päiväunivaippa pois.
 
vieras
Meidän poika 1 v 7 kk on ollut n kuukauden päiväkuiva. Yövaippa on vielä, mutta en edes muista koska se olisi viimeksi kastunut. Hän herää joka aamu pissahätään ja tulee herättämään meidät päästäkseen potalle. Pitäisi varmaan vaan rohkeasti se yövaippakin jättää pois. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä, että lapsi oppi kuivaksi tämän ikäisenä, koska esikoinenkin oppi melko nuorena, mutta joka puolelta saan kuulla ohhoh ihmettelyjä. Neuvolassa sitä päiviteltiin, samoin kun soitin tulevaan hoitopaikkaan, niin taas sain kuulla että ohhoh, jopas jotain. Ja vaipat pitäisi kuulemma silti hoitoon viedä ainakin aluksi.
 
doup
Poika oppi päiväkuivaksi 1v11kk ja täysin kuivaksi tasan 2-vuotiaana. Ei ollut vaikeaa. Tein pottailusta osan päivän rutiineja. Potalle mentiin samalla tavalla kuin käsipesulle tms., en tosiaankaan kysellyt pojalta, että "haluaisitko potalle?". Eikä jäbä koskaan kyseenalaistanut sitä.
Yleisestikin tuntuu, että moni vanhempi ei uskalla / osaa olla tarpeeksi tiukka ja määrätietoinen kasvatuksessa. Lasten annetaan liikaa "päättää itse", vaikka olisivat kuinka pieniä...
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja doup:
Poika oppi päiväkuivaksi 1v11kk ja täysin kuivaksi tasan 2-vuotiaana. Ei ollut vaikeaa. Tein pottailusta osan päivän rutiineja. Potalle mentiin samalla tavalla kuin käsipesulle tms., en tosiaankaan kysellyt pojalta, että "haluaisitko potalle?". Eikä jäbä koskaan kyseenalaistanut sitä.
Yleisestikin tuntuu, että moni vanhempi ei uskalla / osaa olla tarpeeksi tiukka ja määrätietoinen kasvatuksessa. Lasten annetaan liikaa "päättää itse", vaikka olisivat kuinka pieniä...
Meillä on ollut sama systeemi, että ei olla kyselty haluatko vessaan vai et. Ollaan ilmoitettu ulos lähdettäessä yms, että nyt käydään ensin pissalla. Se on lapsille itsestään selvää. Jos alkaisin kysellä, olisi vastaus taatusti ei.
 
Meidän herra 2v8kk on vaipaton. Pitkät automatkatkin jo tehty moneen otteeseen ilman vaippaa. Ilmottaa kun on hätä ja jaksaa odottaa useita kilometrejä, että tulee bussipysäkki, liittymä (kehällä/moottoritiellä ) tms. jossa voi pysähtyä. Illalla käy vessassa ja aamulla herättyään menee ite pissalle, sänky kastunu ihan vaan pari kertaa silloin ku jätettiin yövaippa pois tossa keväällä.
 
quest
Poitsu ollu ilman vaippaa viime elo-syyskuun vaihteesta, nyt 2v4kk eli mitäs siitä nyt tulee... 1v7kk jäi vaipat pois, ja ihan itse jätti ne pois ei vaan enää pysyny vaipat jalassa.
 
Hm, onkohan tämä taas niitä ketjuja missä voi "kilpailla" että kenen lapsi on mitäkin oppinut mahdollisimman aikaisin... Tai siis hienoahan se on ja säästää kuluissa kun ei tarvi vaippoja käytellä.
Meillä ei koskaan ole erityisesti "opeteltu" pottailua vaan se on tullut ihan luonnostaan sitten kuin on huomattu että lapsi on siihen halukas. Esikoisella meni kauemmin ja toisella se tuli nopeammin kun otti tietenkin ekasta mallia. Hommasin potan kauheassa paniikissa kun neuvolan täti sanoi aikoinaan että muistaakseni 9 kk:n ikäisenä olisi joku herkkyyskausi. Ajattelin että voi kauhistus, nyt meni liian myöhäiseksi! Enpä yleensä kyllä ole korviani hirveesti lotkauttanut sille mitä kaikki hienot opuskirjat ja kaikenoppineet neuvolatädit sanovat, luen sitä sun tätä ja teen omat päätelmäni maalaisjärjen mukaan.

Olisi paljonkin tähän sanottavaa, miten mm. alan "asiantuntijat" osaavat erehtyä ja saavat vanhemman tuntemaan huonommuutta, mutta tässä en voi sitä sanoa.. .Liian pienet piirit.

Kuitenkin, meillä mennään lapsentahtisesti eikä oteta paineita. Eikä ole pottakammoja, ummetuksia eikä muitakaan pottaan liittyviä pelkotiloja ilmennyt.

Jos vielä 18-vuotiaana on vaipat housuissa, huolestun :p

Eli vastaus on: meidän 4-vuotias tyttökään ei ole vielä päivä+yökuiva!!!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Juu tarvisi vinkkejä ja neuvoja miten saisin ton 2-vuotiaan innostumaan touhusta? Ajattelin kuitenkin ensiksi päiväkuivaksi häntä.
Näin kesällä on helppo opettaa lapsi kuivaksi, kun ei tarvitse vaippaa ulkosalla ollessa, eikä haittaa vaikka vahinko sattuisi
 
Meillä tyttö 2,5v ja on nyt ei ole enää vaippaa käytössä. Yövaippa on myös jäänyt pois... :) Kova touhuamaan itse. Oli vajaa 1,5v kun tutustui pottaan ja alkoi tehdä pissat sinne, kun tuli hätä. Vajaan 2 vuoden kun alkoi itse kiivetä apu portaan kautta pöntölle pissalle, myös tekee kakatkin sinne... Vetää vessan ja pesee käden. Itsenäisesti. :) Omatoiminen ollut alussa asti. ;)
Ja tätä keväänä ollaan opeteltu kuivaksi kokonaan. Tyttö on syntynyt talvella, niin harjoiteltiin kevättä vasten kuivaksi. Eikä haittaa jos kesällä tulee vahinkoja. Kesä kuivattaa ja kone pesee pyykit... :D
 

Yhteistyössä