Kuinka lapsi opettaa eroon vaipoista? harjoitteluhousuilla?

  • Viestiketjun aloittaja äiti04
  • Ensimmäinen viesti
äiti04
Meillä istuu mielellään pottaan mutta ei sinne tuu mitään vaikka jaksais hetken siellä istua, mikä avuksi?

Entäs ekaksi päivä kuivaksi vai yöksi? Kummasta helpompi aloittaa?

Onko kellään kokemusta niistä kuiviksi opetteluhuosuista?
Miten ne toimii?

Kiitos! =)
 
Me aloitettiin niin että laitettiin lapselle pikkuhousut jalkaan ja kun pissa tuli niin laitettiin potalle ja selitettiin että pissataan pottaan jne. Eikä se lapsi märissä housuissa halua olla. muutaman päivän päästä housut jo pysyi kuivina, ja oppi kertoon koska tarvii mennä potalle ja nyt pottaillaan aina ruuan jälkeen ja kun tullaan kotiin jne. Annan myös pienen karkin, rusinan tmv. kun pissa tulee pottaan. Uskon että auttaa tuokin asiaan =)
 
minna taas
Kyllä ehdottomasti helpompi opettaa ensin päiväkuivaksi, vaatii aika paljon lapseltakin että oppii yökuivaksi. Tarkoitan että useinhan se pissa silloinkin tulee puoliunissaan eikä lapsi huomaa itsekkään tarkkailla pissattaako vai.
 
Mulla tyttö2v3kk ja nyt jätin kerrasta vaipan pois, ainoastaan ulos laitan kunvielä vaatetta niin paljon päällä. Yöt on ollu jo pitkään kuiva kunhan aamulla mennään suht nopeesti potalle. Päivällä niinkin tahtoo lirahdella housuihin, ainoo ongelma on ettei suostu kakkaamaan ollenkaan potalle ainoostaan vaippaan. En sit tiedä suostusko kun ei vain laittas vaippaa missään vaiheessa, mutta pelkään et tyttö rupee panttaamaan kakkaa ja siitähän syntyy lisää ongelmia.
 
äiti04
Mites kun lapsen kakka on vielä toisinaan tosi löysää niin miten voi olla ilman vaippaa ilman että kakat on joka paikassa?

Kesällä kun tulee lämpimät kelit niin sais tosiaan olla pikkuhousuilla ja ilmankin välillä ulkona ja miksei sisälläkin että ymmärtää tuon et sitten kastuu housut ja siksi pitää mennä potalle.

Hermostuttaa vain tuo kakka ongelma kun se on usein melko löysää.
:ashamed:
 
Miskan äiskä
Mä oon alkanu pitämään nyt keväällä poikaa (1v9kk) sisällä ilman vaippaa ja pikkarit päällä. Sillon pikkareihin lirahtaa ensin, eikä heti lattialle tai sohvalle, mutta poika huomaa sen ja on oppinu sanomaan koska pisu tulee. Nyt pisu tulee useinmiten jo pottaan ja se riittää pojalle, kun kehun ja vien pisun ulkokukalle, joka on pojalle tärkeää. Jos lirahtaa lattialle, niin en toru, vaan sanon että ensi kerralla sitten potalle.

Nyt kun ilmat lämpiää, niin alan pitää myös ulkona ilman vaippaa. Pyykkiähän siitä syntyy, mutta kone pesee ja aurinko kuivattaa. Kuivaksiopetteluhousut on samanlaiset kuin muotoon ommellut kestovaipat, mutta ne pitää sisällään vähemmän pissaa eli niitä ei voi/saa kutsua vaipoiksi. Yleensä ne pitää yhden pissan sisällään ja varmaan myös kakan jos ei ole kovin löysä. Niitä kannattaa käyttää kun ei ole pottaa saatavilla esim. kauppareissuilla yms.

Kakkaahan voi koittaa kovettaa vaikka banaanilla, mutta kannattaa antaa vähän kerralla, ettei mene liian kovaksi.

Niin sitten vielä tosta yö- ja päiväkuiva-asiasta. Yleensä lapsi oppii ensin päiväkuivaksi ja sitten yökuivaksi, mutta joillain se voi mennä myös toisin päin. Kannattaa amulla kiinittää huomiota siihen onko vaippa yön jäljiltä kuiva vai märkä, siitä voi jo vetää johtopäätösen voiko jättää vaipan yöllä pois. Meillä vaippa on aamulla ihan litimärkä, joten yövaipasta ei vielä voida luopua missään nimessä.
 
Ei kai sitä voi opettaa, nehän lopettaa pissaamisen vaippaan kun elimistö on valmis ja tietää miltä tuntuu kun pissattaa ja pystyy pidättämään vähän aikaa. Meillä poika oppi 2v6kk kun oli kesällä vain lippis ja t-paita päällä kaksi viikkoa, eli huomasi että pissattaa ja samalla jo tuli kaaressa. Sen jälkeen ei vaippoja pidetty, edes yöllä. Pari kertaa kävi vahinko ja päiväkodissa yrittivät laittaa takaisin vaippoihin, en suostunut ja siellä kolme kertaa oli pyykkiä äidille joka minusta on vähän. Silloin voi jättää yövaipat pois jos aina on vaippa kuiva aamulla ja ehtii hyvin potalle.
 
Meillä poika oppi 2v päiväkuivaksi, uskon että osasyynä on kestovaippojen käyttö jotka eivät olleet pintakuivia, lapsi oppi erottamaan mikä ero on kuivalla ja märällä.
Seuraava vaihe meillä oli halkiohousut, joissa pissa valui heti lattialle ja lapsi näki mitä tapahtui, näissä housuissa pystyy myös laittamaan lapsen potalle ilman että housut tarvitsee laskea alas, eli lapsen saa hyvinkin pikaisesti potalle, kun potta helposti saatavilla.

Me aloitettiin nämä hommat talvella, joten näin kesää kohden pylly paljaana aina kuin mahdollista.

Kuivaksiopettelu housut on meillä nyt käytössä lähinnä kauppareissulla, eli jos vessaa ei heti lähellä kun pissahädästä ilmoitetaan, niin ei virtaamalla valu kaupan lattialle.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.05.2006 klo 14:25 äiti04 kirjoitti:
Meillä istuu mielellään pottaan mutta ei sinne tuu mitään vaikka jaksais hetken siellä istua, mikä avuksi?

Entäs ekaksi päivä kuivaksi vai yöksi? Kummasta helpompi aloittaa?

Onko kellään kokemusta niistä kuiviksi opetteluhuosuista?
Miten ne toimii?

Kiitos! =)
NOh aivan ensin onko lapsi aamulla yön jälkeen kuiva. TÄmäkin kertoo että osaako lapsi pidättää pissaa yön ajan... Ja kannattaa vaikka aivan vaipan kanssa kokeilla pottailla säännöllisesti. Kun ei se pottailu nyt aivan käden käänteessä opi. Ja kun lapsella on tietty päivä rytmi niin se onnistuu paljon paremmin sillon. MEillä on isompi oppinut kuivaksi hoitopaikan ja kodin yhteistyön kanssa että kärsivällisyyttä ja yön jälkeen ensimmäiseksi vessaan jotta oppii sinnekin menon.
 

Yhteistyössä