Kuinka lapsesi reagoi MPR-rokotteeseen?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meidän lapselle ollaan piakkoin pistämässä MPR-rokote, josta olen kuullut, että on aiheuttanut "vaikka minkälaisia, pahojakin" oireita. Näin siis lähipiirissä. Tarkemmin en näistä oireista kuitenkaan ole kuullut, joten kysyisinkin täältä, kuinka teidän muiden lapset on MPR-rokotteeseen reagoineet ja kuinka kauan oireet kestivät? Lapsethan toki ovat yksilöllisiä ja joku nyt ei välttämättä reagoi mitenkään, mutta itse aina tulee näitä mietittyä... Osais vähän varautua siihen, mitä VOISI olla tulossa.
 
Neilee harmaana
Huusi aivan järkyttävää huutoa, en unohda sitä ikinä. Monta tuntia, vaikka sai kipulääkettä. Oli kaksi päivää tosi kipeä.

Toinen lapsi ei saanut MPR:ää, useistakin syistä eli ei tuo ekan lapsen reaktio ollut siihen juurikaan vaikuttamassa vaan rokote itsessään on kamala. En suosittele.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";25939358]Meidän lapselle ollaan piakkoin pistämässä MPR-rokote, josta olen kuullut, että on aiheuttanut "vaikka minkälaisia, pahojakin" oireita. Näin siis lähipiirissä. Tarkemmin en näistä oireista kuitenkaan ole kuullut, joten kysyisinkin täältä, kuinka teidän muiden lapset on MPR-rokotteeseen reagoineet ja kuinka kauan oireet kestivät? Lapsethan toki ovat yksilöllisiä ja joku nyt ei välttämättä reagoi mitenkään, mutta itse aina tulee näitä mietittyä... Osais vähän varautua siihen, mitä VOISI olla tulossa.[/QUOTE]

en antanut omalle lapselle enkä anna. Jos ei saa lapsia jonkun rokon takia on parempi kuin vajaa älynen!
 
"MiMeira"
Kuumetta, nuhaa, ärtyisyyttä. Semmonen kova nuha. Molemmilla sama. Isommalla jäi imusolmukkeet vähän koholle, kävin varmuuden vuoksi näytillä, ihan normaalia.

Eniten tuosta rokotteesta oireita tuli, mutta tärkeä rokote. Tuhkarokkoa esiintyy paljon. Taudeilla itselläänkin voi olla vakavia seurauksia.
 
Kaksi lasta: Kahden viikon kuluttua nousi yli 40 asteen kuume, siitä päivä tai pari alkoi levitä rokkomainen ihottuma laajasti, muutenkin kipeitä. Todella sairaita olivat ja sekaisin viikon verran, kuumetta ei meinattu saada millään alas. Pelottaa kovasti jo etukäteen tuon kolmannen rokotus. :/
 
euru
Kahden viikon päästä korkea kuume, raju ihottuma koko kehossa, kasvojen ja kaulan turvotus, nivelkipuja, karseaa huutoa 24/7. Muilla lapsilla vain pientä kuumetta pari päivää.
 
Lapsi huusi siinä vaiheessa, kun pistettiin, ja pari minuuttia sen jälkeen... Ja se olikin sitten siinä :D ei tullut mitään jälkioireita... eikä ole tullut muuten mistään muistakaan rokotteista, vaikka kaikki ohjelmaan kuuluvat on otettu :O
 
"Entinen Ksantippa S."
[QUOTE="vieras";25939531]en antanut omalle lapselle enkä anna. Jos ei saa lapsia jonkun rokon takia on parempi kuin vajaa älynen![/QUOTE]

Mutta kun Japanissa jätettiin MPR-rokote pois, autismi lisääntyi. Puhumattakaan siitä, mitä tuhkarokon jälkitaudit vakavimmillaan aivoille tekevät.
 
"vieras"
Juu, katsotaanpa, rokotteen yleisimmät haittavaikutukset; kipu pistoskohdassa, lämmönnousu, itkuisuus parin päivän ajan. Ja sitten ne taudit;

Tuhkarokko. Tuhkarokko on herkästi tarttuva hengitysteiden virusinfektio, johon liittyy usein komplikaationa hengitysteiden bakteeri-infektio, yleensä pneumonia ja harvemmin enkefaliitti. Aikuisiällä sairastettuna taudin komplikaatiovaara suurenee. Tuhkarokko on yleinen pikkulasten kuolinsyy monissa kehitysmaissa.

Sikotauti. Sikotauti on viruksen aiheuttama kuumeinen lastentauti, jonka tyypillinen oire on sylkirauhastulehdus. Sen komplikaatioina meningiitti ja kivestulehdukset ovat tavallisia. Asevelvollisia on rokotettu Suomessa inaktivoituja sikotautiviruksia sisältävällä rokotteella jo vuodesta 1960.

Vihurirokko. Vihurirokkoa vastaan rokotetaan ensi sijassa siksi, että saataisiin ehkäistyä raskaudenaikainen vihurirokko. Se aiheuttaa vaikeita sikiövaurioita erityisesti raskauden ensikolmanneksen aikana sairastettuna. Vuonna 1975 aloitettu vihurirokkorokotus 11-13-vuotiaille tytöille ja vuosina 1982-1993 toteutettu seronegatiivisten synnyttäjien rokottaminen on saanut aikaan sen, että vain prosentti synnyttäjistä on enää vailla vihurirokkovasta-aineita. Vuosina 1975-1987 käytettiin vihurirokkorokotetta ja sen jälkeen MPR-rokotetta. Väestön hyvästä suojasta on osoituksena se, että viimeksi esiintyneessä vihurirokkoepidemiassa sairastuivat yksinomaan rokottamattomat kouluikäiset pojat. Koska synnyttäjät ovat vihurirokolta hyvin suojattuja ja koska neuvolarokotusten kattavuus maassamme on kiitettävä eikä vihurirokkoepidemioita siten ole odotettavissa, raskaudenaikaisten verinäytteiden seulonta rubellavasta-aineiden määrittämiseksi on lopetettu.

Eli johtopäätös: FIKSUT VANHEMMAT ROKOTUTTAA LAPSENSA. :)
 
peuhku
Tietty pistäminen itketti hetken, mutta seuraavana päivänä tuli sitten oireet. Itkuisuus, mikä johtui varmasti kivusta pistokohdassa ja kuumeesta, kuumetta oli varmaan jotain 38. Päivän huutoa kesti, mutta hyvällä parasetamoli ja ibuprofeiini lääkityksellä siitäkin selvittiin. Eli en kokenut sitä mitenkään pahana rääkkinä lapselle.
 
"eräs"
[QUOTE="vieras";25939531]en antanut omalle lapselle enkä anna. Jos ei saa lapsia jonkun rokon takia on parempi kuin vajaa älynen![/QUOTE]

Niin no autismiin MPR rokotteella ei kai ole todistettu olevan 90-luvun loppupuolella tehdyn 12 tapausselostukseen perustuvan olettamuksen jälkeen yhteyttä kun taas esim. tuhkarokon tunnetuimpia komplikaatioita on mm. keuhkokuume, aivotulehdus ja niihin liittyvät kuolemat.

Toki niin kauan kuin rokotuskattavuus pysyy riittävänä niin vapaamatkustajatkin ovat suojassa mutta minusta on vastuutonta jättää lapsensa rokottamatta.
 
"kkk"
Pari päivää rokotuksesta kovä kuume ei lääkkeilläkään alla 39,0, kuumetta 9 päivää, ihottumaa, valonarkuutta, nivelararkuutta, todella sairas lapsi. Itse olen sairastanut tuhkarokon, vihurirokon ja sikotaudin ja eipä tuo paljon oikeista taudeosta jälkeen jäänyt. Pari sisarusta odottaa nyt lisää ikää ennen rokotetta, kun puolitoistavuotiaalle oli paha selitellä mistä kamalat kivut ja kuume johtuu.
 

Yhteistyössä