kovat kivut, mistään ei apua

JC
Olen rv 19 ja kolme viikkoa sitten alkoi mahassa kovat kivut.
Ensin oli viiltävä "puukonisku" ja siitä pari päivää, niin kivut alkas. Tuntui että maha revittäisiin kahtia. Kova paine alavattas ja lantiossa, nivusissa ja alaseläs särky. On kuin kovat kuukautiskivut päällänsä.

Välillä kivut (puukoniskut) tulevat yllättäen ja kovaa, muuten on koko ajan kipeä.
3 lääkäriä ja kaksi gynekologia tutkinut, kaikki pitäis olla OK. Silti joudun syömään parasetamolia 3x päivässä, että voin edes liikkua.
Töissäni joudun kävelemään paljon sekä nostelemaan 1-3 vuotiaita lapsia, mikä on yhtä tuskaa. Kotiin päästyäni, en voi kuin maata ja kivut ovat aivan kamalat. Sairaslomaa en saa, koska kohdunkaula on hyvä. Mikä neuvoksi?
 
Hei JC!

Kiitos kysymyksestäsi.

Tuntuu kovin oudolta, että et saa sairaslomaa jos olet noin kipeä eikä tuollaiset kivut oikein normaaleilta vaikuta. Hyvä tietysti on, että niillä ei ole ollut vaikutusta kohdunsuulle vaikka supistuksilta vaikuttavatkin. Toisilla ns. kohdun kasvukivut voivat olla kovinkin rajuja, mutta seuraile nyt tarkasti tilannetta ja tarvittaessa kannattaa hakeutua vaikka päivystyksenä suoraan sairaalaan. Voi satunnaisesti kokeilla ottaa myös ibuprofeiinia (esim. burana) jos siitä olisi enemmän apua. Onko sinulta myös katsottu, että kysymys ei ole virtsatieinfektiosta tms?

Toivottavasti tilanne selviää pian, ja pääset nauttimaan raskaudesta!
 

Yhteistyössä