Koululainen ei tahtonut myöhässä kouluun

Tänään 7v tytölläni tuli kiire kouluun, hän helposti uppoutuu omiin ajatuksiinsa tai muihin asioihin kun pitäisi tehdä aamutoimia. Joudun useasti aamun aikana hoputtamaan häntä ja silti lähes aina tulee kiire.

Tänään sitten kello oli 9.15 (koulu alkaa silloin) kun tyttö oli pukemassa ulkovaatteita. Äkkiä ulos ja kouluun, no kuitenkin hetken päästä tyttö tulee itkien kotiin ettei voi mennä myöhässä kouluun.

Selitin, ettei auta kun mennä, aikuisetkaan ei voi töistä olla pois tuon takia. Sanoin, että voin tulla saattamaan tai voi mennä seuraavalle tunnille ja olla sitten ajoissa. No tyttö edelleen inttää itku silmässä ettei pysty menemään kouluun.

Totesin, etten voi pakottaa, mutten yhtään tykkää jos jää kotiin. Ja selitin, että jos nyt jää kotiin niin mitään kivaa ei ole tiedossa ja saa tehdä kaikki tehtävät mitä muut koulussa tekevät.

Patistin siivoamaan huoneensa ihan tip top ja imuroimaan sen.

En tiedä, tuntuu vaan niin typerältä, että annoin tuollaisen takia jäädä kotiin. Miten te olisitte toimineet?

Tyttö siis muuten käyttäytyy koulussa hyvin ja välitodistuksessa kaikki parasta mahdollista...
 
En olisi antanut jäädä kotiin. Lintsaamistahan tuo on. Keskustele nyt hänen kanssaan mikä tuossa on taustalla, pelkäsikö että ope suuttuu vai mikä? Mut kouluun on pakko mennä, ei aikuisenakaan voi vaan jäädä kotiin jos on vähän myöhässä. Toki sinäkin olisit voinut huolehtia siitä että tyttö lähtee ajoissa, ekaluokkalainen ei vielä tajua ajan kulua.
 
Mutta jos toinen itkee, että en mene kouluun. Miten saat hänet kouluun?
Kuulemma pojat huutelevat jotain ikävää niille, ketkä tulevat myöhässä. Olen kyllä samaa mieltä, että lintsaamista tuo on.
Ja kyllä, minun tehtävähän se on huolehtia, että ehtii ajoissa. Nyt tulikin muutosta aamutoimiin..
 
Olisitte voineet hätätilassa vaikka sopia että menee vasta seuraavalle tunnille, ja menneet yhdessä. Yhteys myös opttajaan tuosta poikien käytöksestä. Hänen vastuullaan on lopettaa kiusaaminen ja huutelu.