Kotimaiset pakastemarjat

Oliko niin, että kotimaisia kaupasta ostettavia pakastemarjoja saa syödä kuumentamatta?
Mikäli saa, niin tietääkö kukaan mikä ero kotimaisilla ja ulkolaisilla sitten on, kun ulkolaisia ei saa syödä ilman kuumentamista?
 
eviran sivuilta:
Elintarviketurvallisuusvirasto suosittelee käyttämään ulkomaisia pakastevadelmia vain kunnolla kuumennettuina. Eri puolilla maata on esiintynyt toistuvasti norovirusepidemioita, joiden epäillään aiheutuneen ulkomaisista pakastevadelmista.

Elintarviketurvallisuusvirasto kehottaa kuluttajia ja suurtalouksia tarkistamaan hankkimiensa pakastevadelmien alkuperän ja ruokamyrkytysten välttämiseksi nauttimaan ulkomaiset vadelmat vasta riittävän kuumentamisen jälkeen. Ulkomaista alkuperää olevat pakastevadelmat tulee kuumentaa vähintään 2 minuutin ajan 90 asteessa.

linkki koko tekstiin: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/suositukset_ja_ohjeet/ulkomaiset_pakastevadelmat/
 

Yhteistyössä