Koska yhdet päiväunet?

  • Viestiketjun aloittaja Goodnight
  • Ensimmäinen viesti
Goodnight
Tätä on kaiketi puitu täällä monet kerrat, mutta on nyt meillä ajankohtainen kysymys eli minkä ikäisenä taapero on alkanut nukkua yhdet päiväunet ja miten niihin siirryttiin? Entäs miten päiväunet on alettu nukkua sisätiloissa? Meillä kun vielä nukutaan vaunuissa ulkona. Poika 1v1kk.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

=)
 
Meilla siirryttiin sisatiloihin n. 11 kk ikaisena kun oli kerran valjaista huolimatta paassyt kaantymaan toisin pain, eli paa jalkopaahan :/ , mut sita helpotti et oltiin juuri lahdossa reissuun ja yleensa "joutui' nukkumaan paikkarit hotellissa tai autossa. Yksiin paikkareihin siirryttiin 1v3kk, kun nukkui kahdet tunnin patkat paivassa enka jaksanut enaa koko ajan nukutella. En vain laittanut aamupaivalla nukkuun, vaan vasta lounaan jalkeen n.11.30. Oli pari viikkoa kylla aika vasynyt 10 aikaan, mutta leikittiin ulkona tai muuten touhuttiin jotain et pysyi hereilla. Pikkuhiljaa sitten paikkariaika muuttui puoleen paivaan ja nyt osapaiva hoidon takia menee nukkuun klo13 ja nukkuu yleensa 1 1/2-2 tuntia, tuon muutoksen jalkeen nukkui kesalla valilla jopa reilun kolmen tunnin paikkareita. (poika nyt siis 1v8kk)

Mutta kylla helpotti kulkemista nuo yhdet paikkarit kun vahan voi edes lahtea johonkin esim. aamupaivalla ja tulla takaisin paikkareille takaisin. Muutaman kerran on liikkeella ollessa nukkunut kylla rattaissa, mut en jata enaa yksin, eli jos ollaa kavellen jossain niin sit.
 
Muakin kiinnostaa toi päikkärijuttu..
Kaipaisin kommentteja niiltä vanhemmilta, joiden lapset heräävät yöunilta kukonlaulun aikaan.. (= kuuden aikoihin).
Millainen päikkärirytmi teillä on?
Miten ja milloin siirryitte yksiin uniin?

Meillä oli hyvä yritys tässä ENNEN kellon siirtoja, kun poika heräsi "vasta" seitsemältä. Sinniteltiin siinne 11-11.30, jonka jälkeen poika simahti laakista ulos rattaisiin. Ilta meni melko hyvin, tosin yöunille oli mentävä jo seitsemän jälkeen..

Nyt yritetään kaikin keinoin päästä aamulla vähän kuutta pidemmälle, jotta voitaisiin taas alkaa kokeilla yksiä unia. Poika on 1,2v.
 
meillä poika 1v 8kk ja nukkuu yhdet päikkärit pihalla vaunuissa. Tossa reilu kuukaus sitten siirryttin yksiin uniin. Poika heraa aamulla n9 aikoihin. Lenkille lähdetään n13 aikaan jollaoin nukahtaa vaunuihin. Herää joskus 15-16 aikaan. Siitä sitten touhutaan iltaan ja n 21.30 on unien aika. Ennen lähdettiin tuntia aikaisemmin lenkille ja heräs sit jo 14 aikaan ja otti sit 17 jälkeen toiset unet. Yks päivä vaan päätin, että nyt siirrytaan yksiin uniin. Lenkille lähdettiin vast 13 aikaan ja sit kaveri nkkuikin heti pidemmät unet. Sit illal touhuttiin mahdollisimman paljon ettei ihan hirvee uni tuu ja kiukku pääse yllättää. Sit poika olikin tyytyväinen kun unille mentiin 21 jälkeen. Sit varmaan siirrytään sisä uniin, kun ei enää vaunuissa mahdu siskonsa kanssa nukkumaan. Veilä ei ainakaan oo pituus este.
 
Äippä vaan
Meillä poju 1.7v eikä kesän jälkeen ole nukkunut päikkäreitä ollenkaan :kieh:
Välillä on päiviä,että on väsynyt ja voi nukahtaa esim.autoon tai syliin,mutta mutta...sitten yöunille meno siirtyy myöhälle :eek:

Eli oon tullut siihen tulokseen,että mun pojulle päikkärit yksinkertasesti jo liikaa. :headwall:
 
Kuten puolukalla meilläkin herätään ennen kuutta :kieh: Ei mitenkään jaksa odotella lounasta vaan sippaa jo 9 aikoihin vaunuihin. Eli kahdet unet nukkuu vielä meidän neiti 1v5kk. Jokin aikaa sitten oli eri rytmi ja nukkui vain yhdet, nyt on sitten rytmi ilmeisesti kellojen siirron takia sekaisin :kieh:
 
Jotain 1v.2kk ikästä aloitettiin yksien päikkäreitten rytmi. Meillä kirrattiinkin sitten melkein kuukauden päivät, ennenkuin poika hokas ett aamulla ei enää pääse ottaan niitä pikku tirsoja.. piti keksiä hirveesti tekemistä ja juosta puistoissa ja ties missä, että se jaksoi olla hereillä hermostumatta. Mut sit se alkoi sujumaan :)
 
Meillä on kaikki lapset nukkuneet melkein kaksi vuotiaaksi vaunuissa. Mä olen aika kova lenkkeilemään ja siinä ne sitten kivasti simahti kun lenkkeilin samalla. Muutenkin onhan se terveellistä nukkuakin ulkoilmassa. Sisällä kerkee sit nukkumaan loppuikänsä. Niin täytyy tietysti ottaa huomioon et kaupungissa on vähän huono nukkua vaunuissa.
 
isukki
Meillä tyttö alko nukkua yksiä päiväunia joskus siinä vuoden ikäsenä. Asia tuli ajankohtaiseksi kun yöunille meno venyi jo yli 22.00 johtuen niistä toisista päikkäreistä. Eikä niistä luopuminen tuottanu kyllä mitään tuskaa. Alussa neiti vähän väsähti jo yhdentoista jälkeen. Piti vaan keksiä jotain viihdykettä hereillä pysyäkseen, mutta nyt jaksaa jo mainiosti touhuta sinne yhteen asti ja pidempäänkin. Nyt on ikää 1v6kk ja aamulla herää 7-8 aikoihin. Tämä siis viikonloppuisin, arkisin joutuu heräämään jo 6.15 kun lähdetään hoitoon. Päiväunille sitte joskus klo13-13.30 ja päikkärit kestää tunnista kahteen tuntiin riippuen päivästä. Arki-iltaisin yöunille mennään klo 20.00 ja viikonloppuisin 20-20.30. Tää rytmi on toiminu meillä mainiosti. =)
 
kesähuumaa
meillä tyttö 1v3kk,toiset päikkärit lopetettiin ennen 1 vuotta,
siihen asti nukkui n.12.30-15.ja 17-18.meillä mennään
nukkumaan 21 ja herätään 8-9 riippuen mennäänkö hoitoon
vai ei.nyt päikkärit edelleen normaaliaikaan eli siinä 12-15.
välissä.ja on nukkunu aina sisällä omassa sängyssä,ei suostunu
koskaan nukahtamaan vaunuihin.
 
Patsy-70harmaana
Meillä siirryttiin yksiin uniin joskus 1v1kk iässä. Olin jo aikaisemminkin kokeillut (siis alle 1v) mutta silloin oli illat todella vaikeita, kamalaa känkätystä koko ilta. Samoihin aikoihin siirryttiin myös sisälle nukkumaan koska lapsi lähti hoitoon ja hoitotäti toivoi että osaisi nukkua sisällä unensa. Alkuun herättiin 6-7 ja 11-12 unille sit noin 2-4 tuntia unta (hoidossa noin 2-2,5 tuntia) ja ilta unille klo 20. Hoidossa tosin otti aina välillä pikku tirsat ulkona aamupäivällä kun olivat ulkona. Nykyään kohta 2v herää 7-8, unille 12-13 nukkuu 2-2,5 tuntia ja illalla nukkumaan 20-21. Mä uskon että yhdet unet onnistuu sitten kun on niiden aika, toiset vaan tarvitsevat kahdet unet pidempään kuin toiset.
 

Yhteistyössä